Overleg gebruiker:Elsdeschepper

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Simeon in het onderwerp Afbeeldingen
Hallo Elsdeschepper, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.916 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 31 okt 2009 14:19 (CET)Reageren

Externe links op Els De Schepper[brontekst bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste Elsdeschepper, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Els De Schepper, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

MoiraMoira overleg 31 okt 2009 14:50 (CET)Reageren

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Beste Els, het is niet zomaar mogelijk teksten van uw eigen website te gebruiken aangezien daar auteursrechten opzitten. Alle tekst op Wikipedia dient onder een vrije licentie beschikbaar te zijn dus dat is niet zomaar mogelijk, zie WP:AUT. Daarnaast is de tekst niet encyclopedisch van aard, met termen als 'wervelend' e.d. dus het is beter om een encyclopedische verhandeling te schrijven. Sowieso is het niet aan te raden het artikel over jezelf te bewerken: de teksten worden gauw niet neutraal en reclame-achtig (wat allebei niet gewenst is, zie respectievelijk WP:NEU en WP:NIET). Groeten, Simeon 31 okt 2009 15:08 (CET)Reageren

Afbeeldingen[brontekst bewerken]

Beste Els, door afbeeldingen in het publieke domein vrij te geven, verklaart u dat iedereen alles mag doen met die afbeeldingen. In het geval van File:Affiche-EDS-Roddelt-Lotto-rgb.jpg betwijfel ik of u de rechthebbende bent van dit promotiemateriaal (alleen rechthebbenden kunnen namelijk iets vrijgeven). In het geval van File:Cover-Ongezouten1.jpg zou het wel kunnen dat u alle rechten bezit op de cover van uw werk (daar ben ik niet bekend mee) maar ik vraag me af of dit is wat u wilt: zoals het er nu voorstaat, is de afbeelding vrijgegeven in het publieke domein en daarmee geeft u toestemming voor elk mogelijk gebruik van de afbeelding. Ook heb ik het idee dat u uw Wikipedia-artikel beschouwt als een uithangbord om promotie te maken voor toekomstige shows en albums; dat is niet gewenst dus het wordt waarschijnlijk nog wel aangepast. - Simeon 31 okt 2009 15:34 (CET)Reageren

Beste Simeon,

Het is niet onze bedoeling om reclame te maken via Wikipedia, daar hebben we vele andere kanalen voor. Wel is het onze bedoeling om informatie te verstrekken, aangezien vele journalisten en studenten Wikipedia als startpunt gebruiken om een artikel te schrijven. Daarom geven we hen toegang tot het affichebeeld (dat ze inderdaad mogen gebruiken) alsook alle andere relevante informatie. Els de Schepper

Beste Els, het punt is dat u denk ik niet de rechthebbende bent van de affiche.. degene die optreedt is doorgaans niet degene die de affiches maakt en alleen de affichemaker mag de afbeelding vrijgeven in het publieke domein (tenzij de affichemaker de rechten heeft overgedragen aan een andere partij). Ik heb daarom die afbeelding genomineerd voor verwijdering. De cover van het album lijkt nu ook vrijgegeven in het publieke domein maar bent u daadwerkelijk de rechthebbende van die afbeelding? Als dat niet zo is dan dient die afbeelding ook verwijderd te worden (of er moet expliciete toestemming gevraagd worden van de rechthebbende). Het doel van Wikipedia is om materiaal vrij toegankelijk te maken en dus ook voor hergebruik. Zie ook WP:AUT en WP:BGM voor meer informatie over auteursrechten op Wikipedia.
Het lijkt leuk om de cover van je album vrij te geven in het publieke domein maar dat betekent ook dat een ander een bekladde versie ervan mag maken en legaal verspreiden zonder dat er auteursrechtelijke middelen zijn om dat tegen te houden (behalve als er andere wetten van toepassing zijn). U moet dus wel volledig zeker zijn dat u op deze manier de cover van uw album aanbiedt aan - letterlijk - iedereen voor elk gebruik. - Simeon 31 okt 2009 15:46 (CET)Reageren


Beste Simeon,

Bedankt voor alle hulpvolle input en tips! Wat betreft de affiche kan ik je melden dat ik wel de rechthebbende ben, net zoals al het andere materiaal. Het wordt in-house door ons gemaakt én verspreid. Dat is inderdaad anders bij andere artiesten. Het risico van het vrijgeven van dit soort materiaal is ons bekend, maar we vinden het niet meer dan logisch dat, wanneer je mensen van materiaal voorziet, je hen die ook in hoge resolutie moet kunnen aanbieden. Dat vergroot alleen maar de kracht van Wikipedia.

Wat de input rond de shows e.d. betreft: we gaan deze herschrijven om op een neutrale manier het thema van de shows weer te geven. Kan dat wel? Wat betreft de CD's: is het mogelijk om de tracklisting van àlle CD's toe te voegen? Bedankt, Els

Beste Els,
Ik zie dat er ook al gereageerd is op de verwijderingsnominaties bij de afbeeldingen: om het vrijgeven van dit soort materiaal goed te regelen zou u een e-mail moeten sturen naar het adres op deze pagina (OTRS). Dit zijn namelijk afbeeldingen waar duidelijk auteursrecht opzit en wij als Wikipedia moeten zeker weten dat de rechthebbende ze vrijgeeft onder een vrije licentie.
Uw gebruikersnaam suggereert al wie u bent maar dat is juridisch onvoldoende aangezien iedereen onder een bepaalde naam iets kan uploaden. Door een e-mail te sturen naar OTRS wordt de toestemming vastgelegd zodat er later altijd naar gekeken kan worden. Op de pagina die ik net noemde staat ook meer toelichting hierover. Als u een mailtje stuurt en aangeeft over welke afbeeldingen het gaat (File:Affiche-EDS-Roddelt-Lotto-rgb.jpg en File:Cover-Ongezouten1.jpg), onder welke licentie u het wilt vrijgeven (publieke domein) en de andere gevraagde informatie, dan zou alles goed moeten komen. Dit wordt dan verder afgehandeld door iemand van het OTRS-team.
Wat betreft de shows: een neutrale beschrijving van de shows is prima, zeker als de teksten niet auteursrechtelijk beschermd zijn.
Wat betreft de tracklists: dat kan natuurlijk; ik heb de tracklist van Ongezouten toegevoegd en het zou met de andere albums net zo gedaan kunnen worden. Er kan ook nog vermeld worden hoe lang de nummers zijn, wie ze geschreven heeft, e.d. (zie bijvoorbeeld Abbey Road (album)).
Groeten,
Simeon 1 nov 2009 13:42 (CET)Reageren
PS: Vergeet ook een losstaande foto van uzelf niet (dus niet een albumcover of affiche), die ontbreekt namelijk ook nog in het artikel; dat zou mooi zijn.

Beste Simeon,

Bedankt voor alle hulp, we gaan daar zeker werk van maken!

-)

Els & team