Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Eric13-1951

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 maanden geleden door Eric13-1951 in het onderwerp Nette link. Orgel van de Église Saint-Roch in Parijs.
Hallo Eric13-1951, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.738 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

 →bertux 11 sep 2023 15:36 (CEST)Reageren

Nette link. Orgel van de Église Saint-Roch in Parijs.[brontekst bewerken]

Hallo Eric13-1951,

Je vroeg eergisteren naar een nette manier om een link te maken naar Clicquot (orgelbouwers). Ik heb dat nu gedaan in Orgel van de Église Saint-Roch in Parijs. Wat is de werkwijze?

  1. Je gaat staan waar de link moet komen.
  2. In de werkbalk bovenaan klik je op Koppeling (de liggende 8) en je typt de eerste letters van Cliquo... tot je de juiste link ziet. Klik!
  3. Daarna kun je de weergegeven tekst veranderen, eventueel klik je eerst op de link om de achtergrond blauw te maken.

Nog een ander punt: volgens de bron die ik daar toegevoegd heb[1] (met Refereer) is de opzet van François-Henri Lesclop, die echter overleed, waarna de Cliquots het orgel voltooiden. Dit aspect heb ik weggelaten omdat ik de indruk heb dat Lesclop ook bij dat bedrijf hoorde, al had hij mogelijk een zelfstandige rol.

Ik weet verder niets van dit onderwerp en hoop dat je er een evenwichtige invulling van kunt maken. En iets dat niets met het voorgaande te maken heeft: Françoise Levéchin-Gangloff is hier al 50 jaar organiste en lijkt absoluut niet van plan te stoppen, althans in 2021. Een pittige dame.[2]

Met vriendelijke groet →bertux 13 sep 2023 13:48 (CEST)Reageren

Je hebt veel meer gedaan dan alleen 'een nette link' uitleggen. Dankjewel!
Ik ga nu eerst in rond Nederlands aan mijn verhaal werken. Wikipedia is pas de laatste stap.
Leuk werk trouwens!
PS. De link naar Vincent Hildebrandt is een goudmijn. Dankjewel! Eric13-1951 (overleg) 13 sep 2023 21:15 (CEST)Reageren

  1. Organs of Paris. www.organsparisaz4.vhhil.nl. Geraadpleegd op 13 september 2023.
  2. (fr) Védry-Roussev, Flore, Françoise Levéchin-Gangloff : le solfège, clé de voûte de la liberté musicale. Classicagenda (13 april 2021). Geraadpleegd op 13 september 2023.