Overleg gebruiker:Evil1980

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Evil1980, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.951.933 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Evil1980, welkom! Succes met je taaltechnische controle :-) Groet, eVe Roept u maar! 2 okt 2006 17:00 (CEST)

Includen[bewerken]

Hoi evil, je verbeterde in de pagina over PHP geinclude in geïncluded, ik heb het nu weer gewijzigd in geïnclude, want volgens mij is dat de juiste spelling in het Nederlands. Ok?

Hoi, Ik ben er niet helemaal zeker van of je gelijk hebt. De regel is dat een voltooid deelwoord altijd eindigt op een 'd' of een 't', afhankelijk van de stam. De stam van includen is include. Volgens mij is het zo dat de laatste medeklinker geldt als de letter die in het kofschip opgezocht moet worden. In het geval van 'includen' is de laatste medeklinker een 'd', deze staat niet in het kofschip, dus wordt het 'geïncluded'. Misschien is het beter includen te vervangen door een Nederlands alternatief? Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Werkwoorden_van_Engelse_herkomst_in_de_Nederlandse_spelling

Groet,

EV

Ja, je hebt bij nader inzien toch wel gelijk. Math1985 8 feb 2007 15:25 (CET)

NDS-NL[bewerken]

Hoi Evil1980. Ik zag dat je nds-2 als taalvaardigheid hebt ingevuld. Nou weet ik niet of je zin hebt, maar op de Nedersaksische wikipedia kunnen we wel hulp waarderen. We zijn met een kleine maar actieve en samenwerkende groep die genoeg in het proatkefee zit voor wat overleg. We zijn hard aan het werk, maar er moet nog veel gebeuren, op allerlei gebied: artikels, sjablonen, categorieen, etc. Maar op een nog kleine wikipedia (3300 artikels) is dat natuurlijk wel belonend. Dus als je ooit een keer zin hebt om bij te dragen aan het behoud van de nederlandse streektaal zoals het Drents, kom maar langs. http://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Veurpagina Groeten, kweniston 28 aug 2008 20:44 (CEST)

Emmen Zuid[bewerken]

Hoi Evil1980, ik heb vanavond wat linkjes gefixt die liepen naar Station Emmen Zuid, mede als uitvloeisel van jouw wijziging onlangs van die titel in 'Station Emmen-Zuid'. Maar ik had niet goed gekeken: NS gebruikt als naam van het station 'Emmen Zuid'. Als dat dus de officiële naam is, dienen wij dat te volgen, waarbij het niet uitmaakt of het taalkundig correct is of niet. Er zijn wel meer stationsnamen waar wat op aan te merken valt, maar daarmee doen we niets mee. Ik heb dus de oude naam teruggezet (en mijn eigen fixes weer teruggedraaid). Overigens: in dit geval liep het wat vreemd, maar zou je bij een eventuele toekomstige titelwijziging óók de naar die titel verwijzende links in andere pagina's willen aanpassen (al dan niet via een bot-verzoek)? Groet, Apdency (overleg) 18 sep 2011 22:02 (CEST)

Hallo,

Ik heb de terugdraaiactie wederom hersteld. Het gaat er namelijk niet om wat de officiële naam van de NS is, maar de algemene Nederlandse benaming voor dit station. Dat is waar dit artikel over gaat. De NS is toevallig eigendom van dit station en spelt dit blijkbaar onjuist. Dit is voor hun verantwoording, maar mag geen reden zijn voor een incorrecte Nederlandse spelling.

Verder heb ik even wat onderzoek gedaan en het blijkt dat dit nieuwe station het oude Emmen-Bargeres vervangt, wat 'officieel' Emmen-Bargeres genoemd wordt door de NS. Zie onder andere Google Maps. Als je jouw logica dus zou blijven volgen zou jij dus ook het artikel over station Emmen-Bargeres (http://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Emmen_Bargeres) moeten corrigeren, want ook hier wordt dit consequent fout gespeld als "Emmen Bargeres". Zie verder het 'officiële' verkeersbord Emmen-Zuid. :-)

De meeste Wikipedia-artikelen staan vol spel-, stijl-, en grammaticale fouten. Wat met name veel voorkomt is onjuist spatiegebruik, dat wil zeggen de uit het Engels overgenomen gewoonte om samenstellingen maar gewoon als twee woorden te gaan schrijven, bijvoorbeeld "anti terreur wetgeving" of "documentaire serie". "Emmen Zuid" is daar weer een sprekend voorbeeld van. Als dit werkelijk de officiële naam is van de NS is, dan is dit wederom een trieste bevestiging dat dit fenomeen behoorlijk ingeburgerd is.

Ik weet verder niet welke links er allemaal naar wijzen en hoe je dit kunt wijzigen. Excuses dan voor het ongemak, maar dan had men het maar meteen correct moeten spellen.

Groet,

Evil1980