Overleg gebruiker:G.Lanting/Archief2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Xaviervd in het onderwerp Marks & Spencer op de Meir?

Uitnodiging[brontekst bewerken]

Hallo G.Lanting,

Het zal je niet ontgaan zijn dat er grote verschillen van opvatting bestaan tussen jou en vele andere medewerkers. Dit heeft opnieuw tot een blokkadeverzoek geleid. Je kunt de discussie vinden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok. Als je dat nog niet hebt gedaan, raad ik je met klem aan de discussie aldaar te lezen.

De bezwaren die momenteel voornamelijk naar voren komen, zijn:

  • het plaatsen van te veel en foute externe links (zelfs naar Italiaanstalige tekst!)
  • het aanmaken van losse categorieën, die geen nut dienen
  • het niet antwoorden op overleg, hetgeen als zeer onhoffelijk wordt ervaren
  • auteursrechtenschending door opnemen van teksten die niet vrij zijn.

Dit zijn ernstige zaken, temeer daar ze al geruime tijd spelen.

Ik heb niettemin voorgesteld nog niet tot blokkade over te gaan, aangezien dat een wel erg ultiem redmiddel is. Liever stel ik voor een soort begeleidingsfase in te stellen, die tot doel zou moeten hebben het bereiken van een duidelijke kwaliteitsverbetering in je artikelen. Gevraagd wat ik me daarbij voorstelde, heb ik als volgt geantwoord:

"Hoe ga je dat aanpakken?"

  • Door middel van uitnodigingen.
  • Het lijkt mij dienstig dat wij collega Lanting uitnodigen de eerstkomende [bewerkingen] die zij bijdraagt, in concept aan een adviseur voorlegt; dat die adviseur dan adviezen uitbrengt waar dat nuttig lijkt, maar zonder te overdrijven; en dat na een vooraf overeengekomen periode en een vooraf overeengekomen aantal artikelen wordt geëvalueerd: centrale vraag zou zijn of een vooraf overeengekomen resultaat is bereikt.
  • Het lijkt mij dienstig dat wij een onzer uitnodigen dit adviseurschap op zich te nemen. Dat kan ik zijn, maar wellicht komt een ander meer in aanmerking. In ieder geval moet het een adviseur zijn met wie collega Lanting meent overweg te kunnen, dat spreekt vanzelf.
  • Het lijkt mij dienstig andere collega's uit te nodigen in de bewuste tijd niet tot blokkade, waarschuwing of interferentie van collega Lanting over te gaan; maar zich in eerste instantie, en alleen als dat al echt nodig is, tot de adviseur te wenden. Inhoudelijk overleg over artikelen (op de bijbehorende OP's en op de OP van collega Lanting) zou uiteraard onverkort mogelijk moeten zijn.
  • De adviseur wordt dus uitgenodigd tijdelijk de aanspreekbaarheid over te nemen, en trouwens ook om na afloop verslag uit te brengen aan collega Lanting en aan de andere collega's. Mocht de samenwerking tussen collega Lanting en adviseur helaas tussentijds onwerkbaar blijken, dan brengt de adviseur daarvan ook terstond verslag uit.
  • In grote lijnen is dit de aanpak die ik voorstel. Vooralsnog zou ik u, collega's, nu ik toch bezig ben, graag uitnodigen hierover uw mening te geven. Met vriendelijke groeten, Bessel Dekker 14 feb 2007 03:40 (CET)Reageren

Een aantal collega's heeft te kennen gegeven, hier een hard hoofd in te hebben. Getorpedeerd hebben zij mijn voorstel echter niet, en daarom wil ik nu de volgende stap zetten. Bij dezen nodig ik je uit aan zo'n begeleidingsfase mee te werken. Naar mijn gevoel zou die ten minste een maand moeten duren, én ten minste driehonderd niet-triviale bewerkingen moeten omvatten.

Ik stel nu voor dat ik na je antwoord (dat, naar ik aanneem, spoedig zal komen) de collega's hiervan op de hoogte stel, hun finale instemming vraag, en dat we daarna van start gaan.

Maar wellicht wil je voordien weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik ben anglist, ben lang werkzaam geweest op de Hogeschool van Amsterdam en heb daar vele werkstukken, onder meer afstudeerscripties, begeleid. Daarnaast heb ik voorlichtingsmateriaal en evaluatierapporten geschreven in opdracht van mijn opleiding. Al doende hab ik daardoor het schrijfvak een beetje onder de knie gekregen, en het is mij ook duidelijk dat schrijven een vaardigheid is die niemand reeds in de wieg onder de knie heeft, die iedereen moet, maar ook kan, leren. Ik hoop dat jij er ook zo over denkt.

Een lijst van artikelen waaraan ik substantieel heb bijgedragen, kun je vinden op mijn gebruikerspagina.

Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 16 feb 2007 02:38 (CET)Reageren

Lanting, ik moet zeggen dat ik BesselDekker's voorstel zeer aprecieer, het is een zeer genereus en hoffelijk gebaar naar jou toe, ik raad je aan niet met Besseldekker's voeten te spelen. Dit is de laatste kans die je krijgt van sommigen onder ons. succes, Bessel! Carolus 16 feb 2007 14:11 (CET)Reageren
  • Ik ga akoord met jullie voorstel om te laten zien dat ik niets slechts in mijn zin heb. Er bestaat aleen een groot verschil van inzicht hoe e.e.a. GOED schijnt te zijn. Ik ervaar het als dat er zeer overdreven gelet op de vele fouten in ik blijkbaar maak en volgens jullie niet wil of kan afleren. Dat is helaas niet het geval. Ik geef toe dat ik in mijn enthousiasme blijkbaar te veel fouten maak. Een mens is nooit te oud om te leren. Dus aan mij de uitdaging om dit te bewijzen.

Wat ik prettig zou vinden is om met een schone lei te beginnen, dus zonder vooroordelen, die heb ik ook namelijk ook niet. Ik begrijp dat dit moeilijk voor jullie is. Het valt mij op dat ervaren wiki-gebruikers denken dat anderen alles al weten. Ik zie namelijk veel verschillen maar ken het achterliggende beleid m.i. niet of niet goed genoeg. Ik accepteer blijkbaar verschil van mening moeilijker als anderen, eigenwijsheid misschien maar zeker geen slechte zin. Ik moet blijkbaar meer overtuigd worden van (mijn) ongelijk als een ander. Ik wil nogmaals benadrukken dat ik het graag goed wil doen en hoplijk zoals jullie het blijkbaar willen. Maar wil wel graag mijn mening kunnen geven. Wellicht dat een controlle vooraf veel ergenis van jullie kan wegnemen. Ik hoop dat er een werkbare situatie voor beide partijen kan onstaan. Ik wil het zeker proberen, waarbij ik blijkbaar jullie (erg) dankbaar voor moet zijn gezien het vele commentaar. Hoor ik van jullie hoe dit te starten? met vriendelijke groet,G.Lanting 16 feb 2007 01:09

Moi G.Lanting, gezien je reactie kom ik terug op mijn opmerking dat ik er een hard hoofd in heb, chapeau voor je open reactie, aan Bessel heb je iig een goede. Peter boelens 17 feb 2007 01:16 (CET)Reageren
  • Graag wil ik nog een paar positieve mededelingen doen. Ik vind het geweldig om het aantal portalen te zien groeien op wiki. Zelf adviseer ik kinderen die veel te gebruiken (Ik help nl op een basisschool met een (zelf opgezet) dokumentatie-centrum, ik probeer om vele leerkrachten, ouders maar vooral kinderen kennis te laten maken met wikipedia, wat al aardig lukt). Van hieruit constateer ik dat veel kinderen veel anders omgaan met wikipedia dan (ervaren) wiki-gebruikers.

Ze moeten namelijk heel snel en overzichtelijk info kunnen opzoeken (mede door gebrek aan tijd). Ik begrijp dat wikipedia voor een brede doelgroep aantrekkelijk moet zijn. Zo zijn veel artikelen hoe goed ze ook mogen zijn te moeilijk of te onoverzichtelijk voor kinderen cq leken, vooral als de opzet is gemaakt met veel tekst achter elkaar zonder kopjes of wit zoals in de oude encyclopedieën. Veel haken dan af terwijl de info die ze zoeken er toch echt instaat. Zelf doe ik dit in mappen en markeer de belangrijkste info geel zodat ze het toch kunnen gebruiken.

Ook de kwaliteit en hoeveelheid heb ik in de jaren op wiki zien groeien wat ik eerst niet kon vinden is er nu vaak wel, bijv portaal voetbal waar veel jongetjes geintereseerd in zijn.

Door mijn persoonlijke reiservaringen en reisburo-achtergrond ben ik persoonlijk erg geinterseerd in musea, kunst, landen, plaatsen etc. en vindt het heel plezierig om wikipedia er op na te slaan. Veel kan ik niet voldoende vinden en vul dit dan ook regelmatig naar eigen goeddunken aan (wat blijkbaar niet goed is volgens jullie). Hier zie ik vooral een overlapping tussen wikipedia en wikitravel. Waar eindigt een encyclopedie en waar begint precies toeristische info? Erg lastig om een duideijke scheidslijn in te trekken. Vooral omdat de nederlandse wikitravel nog niets voorstelt (achtergrond info ontbreekt in wikitravel dan moet je weer bij wikipedia zijn). Ook ten opzichte van de engelse zie ik vooral een verschil in link-beleid.

Hier speelt m.i. ook de verwarring wanneer wel een externe link en wanneer niet op wikipedia. Bijv. een jaar geleden werd er heel anders op een link gereageerd als nu. Pas geleden kreeg ik een complimentje omdat ik de VVV-Den Bosch had toegevoegd terwijl die eerder er vanaf werden gegooid. Zelf snap ik ook niet waarom de gemeente-sites wel mogen maar de m.i. veel duidelijker internetgemeente-sites (die bestaan van alle gemeentes) er dan niet bij mogen. Zijn er andere mensen die beslissen, is het beleid veranderd? Dit geeft verwarring bij mij wat nu wel mag en wat niet en daardoor wellicht het gevecht om de externe links, nogmaals wat ik niet zo bedoel. Ik begrijp dat dingen moeten groeien. Wellicht is overleg vooraf beter als ergenis achteraf.

Helaas ben ik de Engelse taal niet goed machtig om goede engelse teksten zelf te maken (wel te lezen) dus hou ik het bij het nederlands. mvrgr G.Lanting 17 febr 2007 02:38

Hele fijne reactie hierboven G. Ik ben het met Peter boelens hierboven eens: ga gewoon het overleg aan, ook al kost dat weer meer tijd, je zult zien dat met de meeste van ons prima te overleggen valt. Juist het uitblijven van zo'n duidelijke reactie als hierboven heeft bij velen van "ons", iig mij tot meer irritatie geleid, we wilden immers alleen maar overleggen. Dat de toon niet altijd even aardig was geef ik toe; maar probeer je een beetje in te leven in "ons" maw mensen die je graag wilden helpen, maar tot in den treure geen antwoord kregen. Je zult merken dat je als je gewoon inhoudelijk overlegt, het wel goed komt. Dat kost je misschien zelf iets meer tijd, maar dan kost het anderen ook weer minder tijd, ze kunnen namelijk ipv al je wijzigingen terugdraaien of op je wijzigingen letten gewoon een simpel berichtje hier achterlaten en daar later op reageren. Uiteindelijk wordt Wikipedia er alleen maar beter van als we met zijn allen openlijk over alles discussiëren. Met vriendelijke groet, «Niels» zeg het eens.. 17 feb 2007 02:48 (CET).Reageren
Omdat ik paar dagen afwezig was, kan ik nu pas reageren. Ik wil eigenlijk alleen maar even melden dat ik me aansluit bij de mening van Niels hierboven en hoop dat het door Bessel opgezette traject succesvol gaat werken. Complimenten aan Bessel voor de energie die hij er in wil steken en voor G.Lanting: succes gewenst! Groet, Alankomaat 20 feb 2007 16:29 (CET)Reageren

Voorstel[brontekst bewerken]

Zo! Er is hier het nodige geschreven sinds mijn laatste bezoek. Het wordt tijd dat we concrete afspraken maken; is dat goed? Ik reageer eerst even kort op het bovenstaande, en doe dan een voorstel.

Aan G.Lanting[brontekst bewerken]

  • Je doet hierboven een aantal handreikingen, G.Lanting, en ik moet zeggen: ik heb ze met bewondering gelezen. Ikzelf ben je nog niet vaak tegengekomen, heb (misschien daardoor) hopelijk ook geen vooroordelen tegen jou, en ga er absoluut van uit dat je bedoelingen goed zijn. Verder vallen me enkele treffende uitspraken van je op: ook ik geloof dat beleid in de loop van de tijd verandert (dat kan ook niet anders, denk ik); inderdaad wordt er meer gelet op de een dan op de ander (een onvermijdelijk groepsproces); en nee hoor, dankbaar hoef je inderdaad niet te wezen, stel je voor zeg! Wel zijn communicatie en overleg van vitaal belang.
  • Dit wat de randvoorwaarden betreft. Inhoudelijk hieronder meer.

Aan Carolus, Peter en Niels[brontekst bewerken]

Dank jullie voor je vertrouwen in ons beiden. Jullie bijdragen beschouw ik als steun aan zowel G.Lanting als aan mijzelf, en als opstap voor een goede samenwerking.

Voorgangsplanning[brontekst bewerken]

  • Dit is de overlegpagina van G.Lanting, en ik stel voor het samenwerkingsoverleg tussen haar en mij niet hier te voeren, maar op een speciaal daartoe ingerichte pagina Gebruiker:BesselDekker/Samenwerking G.Lanting-Bessel Dekker. Haar overlegpagina loopt dan niet vol met allerlei speciale zaken en kan bruikbaar blijven voor het gewone doel: overleg met collega's.
  • Ik stel voor dat op die pagina alleen door collega Lanting en mij wordt overlegd; dit om de besprekingen eenduidig te houden. Dit impliceert geenszins een negatief oordeel over de collegiale bijdragen hierboven; integendeel. Het impliceert een werkopvatting voor de kortetermijntoekomst. En uiteraard zal het aldaar besprokene voor iedereen vrij raadpleegbaar zijn.
  • Van de samenwerking verwacht ik na bovenstaande reacties alle goeds; mocht dat onverhoopt tegenvallen, dan kan hetzij collega Lanting, hetzij ik alsnog aan de bel trekken, dus dan horen jullie van een onzer. Jullie horen ook van ons zodra wij beiden vinden dat de samenwerking met goed resultaat voltooid is.
  • Ik zal nu van het bovenstaande mededeling doen op de RegBlok-pagina. Inhoudelijk heb ik tot dusver niets gezegd, en dat was bewust: dat wil ik voor de samenwerkingspagina reserveren. Aan collega Lanting het verzoek: als ik die samenwerkingspagina heb aangemaakt, wil je er dan even een kijkje nemen? Dat hoeft niet voordat je ingelogd bent! 😛
Vriendelijke groet aan allen, Bessel Dekker 17 feb 2007 16:11 (CET)Reageren

Archivering[brontekst bewerken]

Graag neem ik ook de uitnodiging aan om deze pagina te archiveren aan. Mijn schonen is blijkbaar niet goed, ik heb dit helaas nog nooit gedaan. Kan iemand mij dit leren? mvrgr G.Lanting 17 feb 17:45

Volgende stappen:

  • Maak een nieuwe pagina aan: [[Overleg gebruiker:G.Lanting/Archief1]]
  • Kopieer je oude overleg naar die pagina en verwijder dat van deze pagina (kortom: knip)
  • Zet liefst bovenaan de huidige overlegpagina een link, zoiets als [[Overleg gebruiker:G.Lanting/Archief1|Archief1]].

Klaar is Kees! Als je eerst nog een voorbeeld wilt zien (dat zou ik zelf wel willen, vandaar), kijk dan bijvoorbeeld even op mijn OP.

Veel succes ermee! Bessel Dekker 17 feb 2007 18:04 (CET)Reageren

Overleg gebruiker:G.Lanting/Archief1

Mooi gelukt, zie ik! Nog een kleine tip: deze link hierboven, als je die nou helemaal bovenaan deze pagina plaatst, dan raakt-ie niet ondergesneeuwd tussen oude en nieuwe bijdragen en is hij altijd makkelijk terug te vinden. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 18 feb 2007 03:53 (CET)Reageren

Ik had hem ook al helemaal bovenaan gezet, kijk maar. Ik leer best snel mnaar jullie reageren ook snel, niet onaardig bedoeld maar zo is mijn irritatie ook ooit begonnen. Sla er maar een eerdere versie op na. Ik heb de overlegpagina er nu ook bijgezet anders krijg je hetzelde, bedankt,mvrgr G.Lanting 18 feb 2007 10.05

Ik zie het! Ik had de link gewoon helemáál bovenaan verwacht, zoals op andere OP's gebruikelijk is (voorbeeld: de mijne): essentieel is namelijk dat het archief ook voor anderen terug te vinden is! En het is ook geen externe link; dat zijn links die naar buiten de wiki verwijzen. Dit zijn betrekkelijke kleinigheden, niet bedoeld als kritiek maar als tip. Belangrijker is dat de archivering geslaagd is.

En ja, die snelle reactie... Ik herken je irritatie, en voel die ook weleens, denkend "láát me nou effe!" De snelheid kan natuurlijk heel erg variëren, afhankelijk van de vraag wanneer iemand online is. Ik toevallig was gisteren bijna nonstop aan het netten (schuldig dus!), vandaag nauwelijks, en een andere dag misschien helemaal niet. De snelheid van reactie was toeval. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 18 feb 2007 23:14 (CET)Reageren

Au! Sorry dat ik inbreek. Beter is het om te archiveren door middel van hernoemen van de pagina. dit, omdat dan de geschiedenis bewaard blijft. Je moet dan wel de redirectfunctie er af halen. Hsf-toshiba 19 feb 2007 15:33 (CET)Reageren
Ik heb Hsf-toshiba inmiddels verzocht om dit soort interventies, conform de RegBlok-pagina, niet meer te verrichten. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 21 feb 2007 21:37 (CET)Reageren

Politiek van Breda[brontekst bewerken]

Hoi G.Lanting/Archief2. Ik heb van Politiek van Breda een redirect gemaakt naar Breda#Bestuur en Politiek, omdat ik er geen toegevoegde waarde in zie om er een afzonderlijk artikel van te maken. Sorry. Hsf-toshiba 20 feb 2007 20:24 (CET)Reageren

Opnieuw het verzoek aan Hsf-toshiba zich op de hoogte te stellen van het recent overleg, zowel op RegBlok als hierboven. Met vriendelijke groeten, Bessel Dekker 21 feb 2007 21:38 (CET)Reageren

Verbreking samenwerking met Bessel Dekker[brontekst bewerken]

Dag G., je hebt inmiddels gezien waarschijnlijk dat Bessel de samenwerking niet verder wil zetten. Ik wil je uitnodigen om op Overleg gebruiker:NielsF/Lanting je commentaar te zetten, zodat we eventueel misschien met zijn tweeën tot een nieuwe samenwerking/"mentoraat" kunnen komen. Als je mij als "mentor" niet wilt, ook goed, maar laat het me iig even weten. Ik heb absoluut niets tegen je, en wil je graag helpen, maar daar hoort ook gewoon een beetje communicatie bij. In de korte samenwerking met Bessel heb je iig laten zien dat het daar niet aan hoeft te schorten, derhalve ben ik bereid mijn hand even voor je in het vuur te steken. Mvg, «Niels» zeg het eens.. 27 feb 2007 03:31 (CET)Reageren


Bericht aan enkele collega's, voorzover mij bekend als betrokkene: Beste collega, hiermee deel ik u mee dat ik mij gedwongen heb gezien het samenwerkingsverband tussen G.Lanting en mijzelf te verbreken. Het bleek niet mogelijk de gemaakte afspraken in de praktijk te brengen. Zie voor uitgebreider toelichting: Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 27 feb 2007 03:20 (CET)Reageren

Ik stel me ook beschikbaar om te helpen naar een oplossing. Ik stel voor, om een werkgroep te formeren. Mocht daar animo zijn, ook door andere gebruikers, dan stel ik voor, dat men zich in mijn OP aanmeldt. Ik zal in mijn gebruikrsruimte een pagina aanmaken hoe verder te gaan. Hsf-toshiba 27 feb 2007 08:14 (CET)Reageren
Ik zie dat je inmiddels wel weer edit, maar niet reageert op mijn/Hsf-toshiba's pogingen om je verder te helpen. Dat vind ik jammer; bij gebrek aan enige respons is namelijk eerder gebleken dat men dan maar voor een blokkade gaat, iets dat waarschijnlijk zowel jij als wij eigenlijk niet willen. Ik vond juist dat je samenwerking met Bessel vruchten zou kunnen afwerpen, en was positief verbaasd over de hoeveelheid communicatie die je toonde, en heb daarom geheel vrijwillig voorgesteld het "mentoraat" over te nemen, samen met Hsf-toshiba. Je hoeft dit aanbod van ons niet over te nemen, maar ik zou het wel op prijs stellen als je of hier of op Hsf's speciale "projectpagina" reageert, dan weten we allemaal waar we aan toe zijn. Dat lijkt me toch wel zo duidelijk voor iedereen. Mvg, «Niels» zeg het eens.. 1 mrt 2007 04:09 (CET)Reageren

Verzoek[brontekst bewerken]

Verzoeke de pagina Gebruiker:BesselDekker/Samenwerking G.Lanting-Bessel Dekker niet langer te bewerken. De samenwerking is gestaakt. Overleg met collega's zul je via andere kanalen moeten voeren, niet via mijn subpagina. Bessel Dekker 27 feb 2007 20:47 (CET)Reageren

Gebruiker:Hsf-toshiba/G.Lanting is wellicht een alternatief? Hsf-toshiba 1 mrt 2007 21:48 (CET)Reageren

versailles[brontekst bewerken]

Overleg:Kasteel van Versailles; graag een mening, met dank. Carolus 1 mrt 2007 01:32 (CET)Reageren

Engels[brontekst bewerken]

Waarom toch steeds die Engelstalige titels bij schilderwerken? Doe eens een beetje moeite en noem de Nederlandse titels waar mogelijk. 'Canvas' is in het Nederlands trouwens gewoon 'doek'. Men spreekt over olieverf op doek, of olieverf op paneel e.d. Advance 11 mrt 2007 01:57 (CET)Reageren

Idem; laat dan beter die lijsten achterwegen, met ev. een expliciete doorverwijzing naar de Engelse wiki. Sint Aldegonde 29 mrt 2007 19:28 (CEST)Reageren

Begcat[brontekst bewerken]

Beste G.

Ik zag tijdens het categoriseren van de vele losse beginnetjes, dat je bij een artikel enkel {beg} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {beg} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {beg} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Voor de juiste en bestaande categoriën kun je altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 12 mrt 2007 20:50 (CET)Reageren

Nogmaals: voeg een categorie toe alsjeblieft! En lees vooral ook eens Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Je bent nu aan de lopende band artikelen aan het aanmaken waarna andere gebruikers de boel moeten corrigeren; doe het liever in een keer goed... Dankjewel voor je medewerking. Erik'80 · 13 mrt 2007 19:45 (CET)Reageren
ik voel er veel voor om Lanting voorgoed te bannen uit wikipedia. ik (en anderen) hebben ze al genoeg gewaarschuwd. zelfs dreigen helpt niet meer, dan maar actie. Wikipedia is beter af zonder Lanting, en haar "bijdragen". Carolus 13 mrt 2007 20:08 (CET)Reageren

Denk je alsjeblieft aan de beginnetjes-categoriën? Dankjewel! MvGr, Erik'80 · 17 apr 2007 01:48 (CEST)Reageren

Lijstjes alfabethisch[brontekst bewerken]

Zou het mogelijk zijn er voortaan op te letten nieuwe lijstjes direct alfabethisch aan te maken? Ook graag bij toevoegingen aan bestaande lijsten de systematische volgorde handhaven of desnoods aanbrengen of herstellen. Dat scheelt dan weer extra correctierondes. Bedankt. Groet Peli 20 apr 2007 23:09 (CEST)Reageren

Galleria[brontekst bewerken]

Hoi, er bestaat al een pagina Galleria dell'Accademia. Zou je daar je kennis willen toevoegen? - Advance 22 apr 2007 16:08 (CEST) Dat is een ander museum maar met dezelfde naam maar dan in Florence misschien moet dat er bij voor de duidelijkheid bijv met trivia of zie ook: of een doorverwijspagina, zeker handig voor de zoekfunctie G.Lanting 22 apr 2007 16:16 (CEST)Reageren

Je hebt gelijk... Maar Accademia wel met twee c's denk ik? - Advance 22 apr 2007 16:28 (CEST) Je hebt nu gelijk, sorry tikfoutje veelal wordt in Venetië over de Accademia gesproken misschien kan je daarmee een duidelijker onderscheidt maken.Ik zie nu ook dat de officiele naam in Venetië Gallerie is en in Florence Galleria.G.Lanting 22 apr 2007 16:51 (CEST)Reageren

Doorverwijspagina[brontekst bewerken]

Kan iemand mij helpen een nieuwe doorverijspagina te maken. Ik ben het even kwijt. Voor:

vroege renaissance kan verwijzen naar:

mvrgr G.Lanting 24 apr 2007 00:06 (CEST)Reageren

Hoi, ik wil er wel aan meewerken maar de pagina vroege renaissance moet daarvoor eerst een nieuwe naam krijgen en ik weet nog niet welke. mvrgr Peli 24 apr 2007 02:14 (CEST)Reageren

Categorieën[brontekst bewerken]

Hallo G.Lanting, het is een tijd best goed gegaan, maar deze wijziging is weer waardeloos. Als u categorieën niet begrijpt (of wilt begrijpen), blijf er dan alstublieft van af. Alankomaat 1 mei 2007 17:52 (CET)Reageren

Is het echt zo bezwaarlijk om bij een categorie Maleisië de luchtvaartmaatschappij van het land te vermelden? M.i. niet. Ik zag geen categorie vervoer in Maleisië misschien moet het daaronder? mvrgr G.Lanting 2 mei 2007 07:47 (CEST)Reageren
De categorie "Maleisische luchtvaartmaatschappij" is een subcat van "Maleisisch bedrijf", dat via "Economie van Maleisië" weer een subcat is van "Maleisië". Als een artikel in een dochtercategorie staat, plaatsen we het niet nogmaals in (één van) de bovenliggende categorieën, dus vandaar dat het onjuist was. Omdat er zo te zien verder geen artikelen zijn om in een mogelijke categorie "Vervoer in Maleisië" te plaatsen, bestaat die categorie (nog) niet. Een categorie aanmaken is pas zinvol als er een handvol artikelen in kan staan. Overigens zijn volgens mij de meeste categorieën luchtvaartmaatschappijen niet gelinkt naar de vervoerscategorieën van de betreffende landen. Alankomaat 2 mei 2007 11:00 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Selexyz gianotten[brontekst bewerken]

Beste G.Lanting/Archief2, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Selexyz gianotten. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070506 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 7 mei 2007 02:03 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Vrijmarkt Princenhage[brontekst bewerken]

Beste G.Lanting/Archief2, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Vrijmarkt Princenhage. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070507 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 8 mei 2007 02:15 (CEST)Reageren

Marks & Spencer op de Meir?[brontekst bewerken]

U zette [[1]] dat op de Meir een vestiging is van Marks & Spencer. Bent u dar zeker van? Ik dacht dat deze keten al zijn Belgische vestigingen gesloten had. En op de site van M&S vind ik inderdaad geen enkele Belgische verstiging meer. --Xaviervd 9 mei 2007 18:56 (CEST) Volgens mij is Marks & Spencer inderdaad weg en kan die er uit, M & S Mode in de Leystraat(Nederlandse damesmode zaak, vroeger Mantelspecialist vandaar M & S) zit er wel, ben er onlangs nog geweest [2] maar dit heeft dezelfde afkorting als Marks & Spencer. Verwarrend, misschien kan er een artikel over M&S Mode [3] gemaakt worden. Ik wil wel een beginnetje maken maar weet niet veel meer dat een bekende damesmodezaak met veel filialen in Nederland is? G.Lanting 10 mei 2007 22:21 (CEST)Reageren