Overleg gebruiker:Garfieldje

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Garfieldje, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.946 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dag Garfieldje, welkom op Wikipedia. Eerder vandaag heb je het artikel aangemaakt over de watertoren in Sint-Joris-Weert. Ik heb het artikel een klein beetje aangepakt zodat het beter voldoet aan onze gewoontes. Geen zorgen, die gewoontes zul je je snel eigen maken. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, dan kun je onder andere terecht op de Helpdesk.

In het gele blok hierboven vind je een hoop informatie over het reilen en zeilen op de encyclopedie. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om door de bomen nog het bos te kunnen zien. Maar ik wil aanraden om zeker onderstaande pagina's door te nemen. Op deze pagina's wordt kort en bondig uitgelegd hoe je tot een goed artikel komt dat voldoet aan onze eisen, regels en richtlijnen.

Ik lees op de website van Onroerend Erfgoed dat de watertoren deel uitmaakt van het grotere geheel van gebouwen van de tramstelplaats in het dorp. Is het een idee om het artikel om te bouwen tot een artikel over de gehele tramstelpaats, waar de beschrijving van de watertoren dan deel van uitmaakt? hiro the club is open 29 aug 2020 20:28 (CEST)[reageer]

Dag bij watertorens van België stond deze in de lijst dus misschien best een andere pagina maken dan van de tramstelplaats zelf? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Garfieldje (overleg · bijdragen) 29 aug 2020 20:45
Aha, je bedoelt de lijst van watertorens in België? Die was me nog niet opgevallen. Ik zal het artikel nog een klein beetje aanpassen en een link aanmaken naar tramstelplaats Sint-Joris-Weert. Mocht je zelf nog meer informatie hebben, vul de tekst dan gerust aan. Graag zelfs.
Dan iets van huishoudelijke aard; als je een overlegbijdrage levert, dan kun je je tekst met een dubbele punt : laten inspringen. Ook kan hiervoor een bullet * gebruikt worden. Zet meerdere dubbele punten of bullets achter elkaar om de tekst verder te laten inspringen. Dat maakt het overleg leesbaarder. Onderteken je overlegbijdrage met vier tildes ~~~~ zodat snel te zien is wie een bijdrage heeft geleverd. hiro the club is open 29 aug 2020 23:08 (CEST)[reageer]