Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:HansM2206

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Bibliotheca Boenlantberchia
Hallo HansM2206, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.171 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bibliotheca Boenlantberchia[brontekst bewerken]

Dag HansM2206, welkom op Wikipedia! Het lijkt me een interessant onderwerp, maar zijn er ook onafhankelijke bronnen die deze bibliotheek beschreven hebben? Anders is het waarschijnlijk niet relevant genoeg voor een artikel. Hopelijk kun je daar wat van toevoegen.

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 18 mrt 2019 11:57 (CET)Reageren

Om bovenstaande reden heb ik het artikel hier op de beoordelingslijst gezet. Over twee weken zal door iemand anders dan ik gekeken worden of het artikel in de dan aanwezige staat verwijderd moet worden.
Als er in de tussentijd al voldoende (onafhankelijke) bronnen zijn toegevoegd (zie hier een hulppagina daarvoor) zal ik de nominatie zelf al terugtrekken. Mvg, Encycloon (overleg) 18 mrt 2019 14:34 (CET)Reageren
Het vetdrukken van het onderwerp in de eerste regel is trouwens standaardgebruik, zoals te zien in andere artikelen op Wikipedia. Encycloon (overleg) 18 mrt 2019 14:37 (CET)Reageren

Beste,

Ik begrijp dat de pagina op de nominatie staat voor verwijdering ivm het feit dat de informatie niet verifieerbaar is. De Bibliotheca Boenlantberchia heeft zowel een website als twitteraccount. Reden voor het aanmaken van een pagina op Wikipedia is dat het voor volgers plezierig is indien zij meer info over de bibliotheek kunnen verkrijgen. Daarbij staat er gaan gevoelige of kwetsende informatie in het aangedragen artikel. Mocht u desondanks twijfel hebben over het bestaan wil ik u hartelijk uitnodigen voor een bezoek.

Met vriendelijke groet,

Hans Meulenkamp

Beste Hans Meulenkamp,
Ik twijfel er ook niet aan dat de bibliotheek bestaat (hoewel de website en het Twitteraccount geen locatie aangeven en de informatie op Wikipedia niet volledig ondersteunen), maar dat iets bestaat is niet genoeg om een artikel op Wikipedia te mogen krijgen. Wikipedia is namelijk niet de plaats om bekendheid te geven aan zaken die nog niet bekend zijn. Het is daarom nodig dat er al bronnen bestaan die het onderwerp belangrijk genoeg vonden om er aandacht aan te besteden (bijvoorbeeld tijdschriften, kranten, gemeentewebsite...). Voor volgers is allereerst de eigen website de plaats voor informatieverstrekking.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 18 mrt 2019 15:01 (CET)Reageren