Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:HeleenSchaapman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door B222 in het onderwerp Europese organisatie van hospital teachers
Welkom op Wikipedia, HeleenSchaapman! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Europese organisatie van hospital teachers[brontekst bewerken]

Hallo HeleenSchaapman,

Ik zag op de Helpdesk dat u een pagina wilde aanmaken over en voor een Europese organisatie van hospital teachers. Prima, dat kan heel goed relevant zijn; als dat zo is, wordt dat gestaafd door onafhankelijke, gezaghebbende, externe bronnen, die dus over de organisatie geschreven hebben, zonder eraan gelieerd te zijn of in hetzelfde ecosysteem te zwemmen. Als dergelijke bronnen ontbreken – denk aan boeken, krantenartikelen, wetenschappelijke onderzoeken en documentaires – kan er geen artikel ('lemma') bestaan. Daar wordt vooral op gelet als direct betrokkenen aan het woord zijn.

Een tip: het is voor de hand liggend om even op te schrijven waar de organisatie naar streeft, maar in wezen is dat irrelevant. Een encyclopedisch artikel beschrijft wat de organisatie is en wat zij doet. Dus: doelgroep, bestuursstructuur, organisatiestructuur, financiën, oprichting, geschiedenis, verwante of concurrerende organisaties, inbedding in de samenleving. Als doelstellingen meer dan vijftig woorden in beslag nemen, zal het stuk gewoonlijk als reclame opgevat en verwijderd worden. Ook wazige en subjectieve kwalificaties als 'verbetering', 'goed' en 'kwaliteit' worden als aanprijzend en ongewenst beschouwd.

Verder: u had het over een Engelse tekst. Dat doet vermoeden dat u een bestaande tekst wilt kopiëren en plakken. Gewoonlijk zal zo'n tekst ongeschikt zijn, gezien de valkuilen die ik hierboven noemde. Daarnaast zijn dergelijke teksten gewoonlijk auteursrechtelijk beschermd en moet u rechtsgeldig aantonen dat u die teksten onder de CC-BY-SA-licentie mag gebruiken. Dat kan via ons OTRS-systeem.

Een laatste punt: een Engelstalige tekst mag gerust enkele dagen of hooguit weken in uw kladblok staan, maar zal op den duur verwijderd worden. Het is beter om zo'n tekst te plaatsen op de Engelstalige Wikipedia, in uw en:User:HeleenSchaapman/Sandbox. Die sandbox (kladblok) kunt u aanmaken door op die link te klikken.

Reageren kunt u hieronder (minstens één regel leeg laten), ik zie dat via mijn volglijst.

Met vriendelijke groet — bertux 18 nov 2020 11:34 (CET)Reageren


Hallo Bertux, dit is een duidelijke uitleg, dank daarvoor. Ik pak het binnenkort weer op, en zal verder gaan op de Engelstalige pagina. Met vriendelijke groet, Heleen