Overleg gebruiker:J.A.B. de Jong, Hulst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo J.A.B. de Jong, Hulst, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het als ook u hieraan wilt bijdragen.
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.961.588 artikelen. In de loop van de jaren zijn voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer s.v.p. ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al uw vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die u beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe u ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gestelde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt u bij uw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo J.A.B.

Bij uitzondering reageer ik hier op uw bedankje op mijn overlegpagina, zodat uw aandacht nogmaals met een alertje op deze eigen overlegpagina van u gevestigd wordt.

U wordt ook bedankt voor de bijdragen aan taalverbeteringen en aanvullingen van feiten. Veel plezier op Wikipedia. Lees s.v.p. even hierboven over 'ondertekenen' van overlegbijdragen en reacties met vier tildes. Op die wijze worden automatisch de afzender en de datum voor u ingevuld. Groet Peli (overleg) 17 mrt 2015 02:04 (CET)

Paus Benedictus XVI[bewerken]

Beste J.A.B, de Jong, hartelijk dank voor uw verbeteringen op het lemma over paus Benedictus XVI. Een ding was geen verbetering: paus Benedictus is niet ook bekend als bisschop-emeritus van Rome. De Vaticaanse Persdienst heeft voor het aftreden bekendgemaakt dat hij enkel nog aangeduid zou worden als emeritus paus. Tenslotte: als u graag wil dat een bepaalde passage wordt vertaald - ik heb dat inmiddels gedaan - dan is het beter dat te melden op de overlegpagina van het betreffende artikel, in plaats van in de lopende tekst van het artikel zelf. Met vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 5 jun 2015 19:14 (CEST)