Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Jaymaciver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Sander1453
Hallo Jaymaciver, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.737 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Jaymaciver. Zojuist heb ik uw artikel Dremel Europe voorgedragen voor verbetering (en bij uitblijven daarvan: verwijdering). De hoofdreden is dat het een machinevertaling is vanaf de en-wiki. Vertalen geschiedt nog het beste door mensen, computers maken er fouten bij. Een voorbeeld:

His first product released within the company was with an electric razor blade sharpener. Before the popularity of disposable razors, the device seemed to be real money saver. This success was soon brought to a halt after popularity of cheap, disposable razors came into effect.

Wegwerpmesjes kwamen dus NA dit product, doch de vertaling luidt:

[..] Hiervoor waren wegwerpmesjes mateloos populair, [..]

Verder vind ik dat er teveel aandacht is voor namen en merken en het artikel daarmee in de sfeer van de reclame komt. Het kan zijn dat daar op de en-wiki anders over wordt gedacht dan op de Nederlandstalige. Succes op Wikipedia en veel succes met het artikel. Groet, Sander1453 (overleg) 14 okt 2013 13:26 (CEST)Reageren

Die "poets" heb ik zelf maar even ondernomen. Ik hoop dat je je er in kunt vinden. Groeten, Sander1453 (overleg) 16 okt 2013 14:31 (CEST)Reageren