Overleg gebruiker:Jjgstroet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Alexis Jazz in het onderwerp Bewonersprotesten Pride Amsterdam

Hallo Jjgstroet, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Brimz (overleg) 5 sep 2018 21:26 (CEST)Reageren

Bron[brontekst bewerken]

Hallo. De informatie die u toevoegt is vrij eenzijdig en niet heel encyclopedisch relevant. Wat vooral ontbreekt zijn onafhankelijke bronnen die uw verhaal ondersteunen. Kunt u die geven? M.vr.gr. Brimz (overleg) 5 sep 2018 21:30 (CEST)Reageren

Bewonersprotesten Pride Amsterdam[brontekst bewerken]

Ik ben het niet geheel eens met Brimz, ik denk dat een stukje over kritiek ook onderdeel van het artikel hoort te zijn. De toevoegde tekst was niet volledig neutraal, maar dit ziet eruit als een gevalletje en:Wikipedia:Baby and bathwater. Bronnen zijn echter wel nodig. Van de overlegpagina van Brimz:

  • "De bron zijn wij zelf omdat wij de bewonersverenigingen zijn. Ik kan links naar de websites daarvan in de teksten zetten. Daarnaast zijner vele documenten ten aanzien van de bezwaarschriften maar om die nu op de wikipedia te zetten?"
  • "Tsja, we hebben wel interviews op AT5 en worden geciteerd in artikelen in dagbladen maar daarbij zijn wij nog steeds zelf de bron."

Een link naar de website van bewonersverenigingen is nuttig, maar op zichzelf niet voldoende. Links naar documenten met/over bezwaarschriften zijn ook nuttig omdat ze een deel van de tekst verifieerbaar maken. Daarnaast moet het echter ook relevant zijn, en daar komen AT5 en de dagbladen om de hoek kijken. Wanneer die tijd besteden aan het probleem is het waarschijnlijk relevant. Opnieuw, dan moeten er wel links bijstaan of exacte informatie in welke uitgave en op welke pagina het artikel stond.

Je kunt aan de tekst werken en deze perfectioneren door deze naar je persoonlijke kladblok te kopiëren. Alexis Jazz (overleg) 11 sep 2018 15:34 (CEST)Reageren