Overleg gebruiker:Kara Thrace

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Kara Thrace in het onderwerp ADD
Hallo Kara Thrace, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.696 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

**Man!agO** 4 nov 2007 09:44 (CET)Reageren

ADD[brontekst bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste Kara Thrace, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder ADD, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

Ik zou dan ook graag zien dat je de bestaande links naar het behandelcentrum van de-poort.be weghaalt. Deze zijn, in tegenstelling tot de links die ik plaatste, geen sites met algemene informatie over ADD, maar het eigendom van de persoon die deze pagina (deels) heeft geschreven. Hij biedt een alternatieve diagnose- en behandelmethode aan die niet wetenschappelijk erkend is (neurofeedback en QEEG). Nou zijn alternatieve medische behandelwijzen dan misschien wel interessant om ergens in het artikel te vermelden, maar zoals het artikel er nu bijstaat is het niks meer dan een verkapte reclamepagina voor www.de-poort.be

Is er een harde grens van zo- of zoveel links die nog toegestaan zijn? Als ik kijk naar een andere pagina, eentje die ik zelf heb geschreven - vertaald uit het Engels: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sluggish_cognitive_tempo - dan staan daar wel meer links onderaan. En zowel daar, en op het Engelse origineel dat hetzelfde aantal links heeft, is nooit een commentaar gekomen.

In het belang van alle mensen met ADD in Nederland wil ik deze pagina graag wat meer objectief zien en wat minder reclame voor een twijfelachtige alternatieve therapie, zoals het nu is. Kara 7 jan 2008 04:10 (CET)Reageren

Hai Kara, omdat je het bericht op Overleg Gewenst weer hebt weggehaald, meld ik het je hier maar even: ik heb een van "jouw" links weer toegevoegd aan ADD en er een paar andere weggehaald, zodat het nu (hopelijk) wat evenwichtiger is. Met het artikel zelf lijkt me niet veel mis, maar ik ben hier ook niet deskundig over. Het vermelden van alternatieve methoden betekent echter niet perse reclame hiervoor.
Groeten, Hajo 7 jan 2008 04:37 (CET)Reageren

Hoi Hajo, ja, ik had het weer weggehaald omdat ik erachter kwam wie de links had weggehaald en diegene toen gewoon benaderd heb, omdat me dat beter leek dan achter zijn rug om te klagen oid. Sorrie voor de verwarring, ik moet nog even mijn weg zoeken op wikipedia en hoe te reageren op iets als dit. Maar in dit geval is er wel degelijk sprake van reclame, omdat de hele tendens van het artikel erop is gericht de reguliere behandeling in een negatief licht te stellen ten voordele van zijn eigen behandelmethode. Alleen al het feit dat alle vijf externe links naar zijn eigen site verwijzen vind ik op zijn zachtst gezegd merkwaardig.

Wat denk je, is het goed om deze pagina op de Overleg Gewenst op te nemen? cheers - Kara 7 jan 2008 05:51 (CET)Reageren

Hai Kara, de externe links zijn nu wat meer verspreid en Gijs lijkt daarmee akkoord te gaan (zie hier). Wat de rest van het artikel betreft, als je het onevenwichtig vindt of onjuistheden ziet, kun je het in principe gewoon zelf wijzigen; als iemand anders het daar niet mee eens is, kun je met hem/haar overleggen. Als je er dan niet uitkomt, of je wilt het onderwerp sowieso onder de aandacht brengen om meer meningen te horen, kun je het inderdaad op Overleg gewenst aankaarten; geef dan daar wel een linkje erbij naar Overleg:ADD, omdat de discussie daar gevoerd wordt, niet op Overleg gewenst zelf.
Groeten, Hajo 7 jan 2008 19:22 (CET)Reageren

Dank je wel Hajo! Kara 8 jan 2008 06:13 (CET)Reageren