Overleg gebruiker:Kerkrecht

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Guusb
Hallo Kerkrecht, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.690 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Josq 21 mrt 2007 12:00 (CET)Reageren

Opgelet! Externe link(s)

Beste Kerkrecht, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder synode van Dordrecht, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.

Josq 21 mrt 2007 12:00 (CET)Reageren

Engels English version

PS.: Het plaatsen van (bij voorkeur hooguit 1 of 2) relevante externe links onder een apart kopje externe links kan wel nuttig zijn. Maar liever geen externe links in de artikeltekst. Je zou deze eventueelkunnen vervangen door interne links. Josq 21 mrt 2007 12:05 (CET)Reageren

Kerkrecht.nl is een online databank van relevante informatie die betrekking heeft op het kerkrecht. Op de website zijn te vinden: actuele (en dus geldende!) kerkrechtelijke documenten zoals kerkordes en acta van veel bestaande kerkgenootschappen in Nederland en daarbuiten. Ook zijn daarnaast verschillende standaard-commentaren te raadplegen. Ook worden regelmatig complete synodeverslagen inclusief besluiten (acta) op de site gepubliceerd. Dit digitale kerkrechtproject staat onder leiding van professor Te Velde (Theologische Universiteit Kampen, Broederweg). Op Wikipedia streeft Kerkrecht ernaar om via externe links (uitsluitend direct relevante!) kerkrechtelijke informatie zoals geldende kerkordes, acta en commentaren toegankelijk te maken voor een geinteresseerd publiek. Kerkrecht is een niet-commercieel wetenschappelijk initiatief dat erop is gericht actuele en historische (kerkrechtelijke) bronnen digitaal toegankelijk te maken voor iedereen die geiteresseerd is vanuit een wetenschappelijke, kerkelijke, juridische of persoonlijke interesse.

Beste "Kerkrecht", ik heb twee links van je verwijderd op Dordtse Synode en op Gereformeerd omdat deze niet op de juiste plek stonden. In beide gevallen heb ik aangegeven waar de links beter op hun plaats zijn (raadpleeg de geschiedenis van de artikelen). Overigens hoop ik dat je belangstelling voor het kerkrecht er toe leidt dat je meer zult gaan doen dan links toevoegen. Er zijn nog genoeg artikelen die vanuit een kerkrechtelijke benadering inhoudelijk verbeterd kunnen worden. Guusb 18 apr 2007 23:09 (CEST)Reageren