Overleg gebruiker:Kindervrij

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Kindervrij, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.022 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dag Kindervrij, ook namens mij welkom hier. Zou ik je, net als Aleichem, eraan mogen herinneren dat het {{wiu}} moet blijven staan tot het artikel aan de Wikipedia:Conventies voldoet? Bij de weg, artikelen die geschreven worden door iemand met dezelfde naam als het artikel worden snel als zelfpromotie of het willen doordrukken van je eigen standpunt gezien, dus mocht je relevante argumenten hebben voor het behoud van het artikel, geef ze dan aan op de verwijderlijst onder het relevante kopje (gewoon zoeken met CTRL+F, na het klikken op de link). Mag ik je er tenslotte nog aan herinneren dat je kan ondertekenen met ~~~~ (4x een tilde), zodat je gebruikersnaam en datum/tijd automatisch verschijnen, zoals bij mij hiernaast? Groet, «Niels» zeg het eens.. 2 apr 2006 05:58 (CEST)[reageer]

Hallo Niels,

Een entry in de Wikipedia schrijven blijkt dus moeilijker dan gedacht :) Niet zo zeer dat het onderwerp nog niet besproeken was maar meer aan alle eisen waar het aan moet voldoen.

Graag 2 punten:

1.- Ondanks alle goede uitleg die te vinden is begrijp ik het allemaal niet zo. Dit ligt niet aan jullie maar meer aan mij dekn ik. Telkens weer als ik zie "staat op de weggoilijst" dan denk ik.... oh, heb ik spelfouten gemaakt, iets verkeerds neer gezet of wat!? Heb alles meerde keren nagelzen maar kon niet vinden wat verkeerd gespeld was.

2. - Ergens in jullie 'verwijder' betoog lees ik ergens de kreet...reclame. Deze entry is geenzins bedoelt als reclame! In tegendeel; ik geef aan in het artikel dat wanneer men zoekt op het woord 'kindervrij' er tal van organisaties zijn die zich daar voor inzetten. Echter, er is maar 1 organisatie die de zogenaamde kindervrijen een goede kans geeft elkaar te vinden. En dat heb ik aangeduid via het linkje.

Het is niet zo dat ik kost wat kost wil dat er een bijdrage van mij in Wikipedia komt te staan maar dacht zo een bijdrage te kunnen leveren aan een groep mensen die elkaar moeilijk weten te vinden. Laat weten wat er eventueel verandert moet worden en zal (wanneer ik het wiki proces begrijp) de nodige veranderingen aanbrengen.

Dag Kindervrij. Ik heb het artikel niet genomineerd, dat was Aleichem, dus ik weet niet precies waarom hij dat deed. Ik kan wel zeggen dat het op het eerste gezicht waarschijnlijk óók was om het ontbreken van opmaak. Er is een bepaalde standaard qua opmaak (zie Wikipedia:Conventies) waaraan uiteindelijk alle artikelen zouden moeten voldoen. Maar de precieze reden moet je dus even aan Aleichem vragen, zie daarvoor zijn overlegpagina Overleg gebruiker:Aleichem. Over het reclame-verhaal: dat wordt nou eenmaal zo gezien als iemand een artikel schrijft dat hetzelfde heet als zijn aanmeldnaam. Uit het oogpunt van neutraliteit wordt het erg wenselijk geacht hier dat mensen niet zichzelf of hun eigen project beschrijven. Groet, «Niels» zeg het eens.. 2 apr 2006 16:28 (CEST)[reageer]
Ik heb mijn opmerking op de overlegpagina geplaatst omdat het me was opgevallen dat de opening van je artikel letterlijk is overgenomen van kindervrij.nl. De rest van de tekst maakt duidelijk dat het je er vooral om gaat kindervrije mensen te helpen een kindervrije partner te vinden. Dat is absoluut allemaal heel positief en ik weet zeker dat niemand je erom afkeurt, ik doe dat zeker niet, maar ... dit is een online encyclopedie. De enige encyclopedische informatie die daar thuishoort is uitleg wat de uitdrukking kindervrij betekent. Dat is meer een woordenboekdefinitie, wat te mager is voor opname.
Je bent denk ik beter af met hints hoe kindervrij.nl makkelijker te vinden is dan nu. Zo te zien kom je makkelijk bij kindervrij.nl als je google't naar kindervrij en ook bewust kinderloos werkt - maar dat laatste trefwoord moet die website misschien wel aan zijn profiel toevoegen om het nog makkelijker te maken er te komen. Floris V 2 apr 2006 19:30 (CEST)[reageer]