Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Kingfisher Sky

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door PatrickVanM in het onderwerp Verwijderingsnominatie Kingfisher Sky
Hallo Kingfisher Sky, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.798 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, Wikipedia is geen persoonlijke webruimte. Voor informatie wat je zoal wel en niet op je gebruikerspagina kan zetten wil ik je graag verwijzen naar deze pagina. Ik heb je pagina dan ook verwijderd. M.v.g. Silver Spoon (?) 19 okt 2008 01:39 (CEST)Reageren

met grote excuses...ik probeer dingen uit te zoeken en een artikel te schrijven...excuses als ik het verkeerd heb gedaan! Ik ga maar even als ik volledig wakker ben alles eerst zeeeer goed lezen...sorry, het was niet mijn bedoeling fout te doen.

hartelijke groet, Maaike Peterse

Ik heb je een antwoord gegeven op mijn overlegpagina. Verder zou ik je willen vragen om je bijdragen op overlegpagina's met 4 ~~~~ te ondertekenen. Bij discussies en overleg is het dan namelijk duidelijk wie wat zegt. M.v.g. Silver Spoon (?)

Verwijderingsnominatie Kingfisher Sky[brontekst bewerken]

Beste Kingfisher Sky, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kingfisher Sky. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081019 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 20 okt 2008 02:02 (CEST)Reageren

Het lijkt mij allemaal aardig duidelijk, maar ik loop hier al wat langer rond. Er is jou gevraagd om wat op wikipedia te zetten over jezelf. Dat is al fout 1: wikipedia is een encyclopedie, geen gratis website om bekend te worden. Daarvoor heb je websites als hyves of (meer op artiesten gericht) myspace.
Vervolgens kopieer je auteursrechtelijk beschermd materiaal van een website, fout 2. Immers, het woord zegt het al, de tekst was auteursrechtelijk beschermd en mag dus niet overal worden overgenomen, daarmee kan wikipedia in de problemen komen. Ik weet al waar je mee aan gaat komen: de tekst is van jouzelf, jij hebt de rechten. Dat argument kan ik begrijpen, maar helaas, het is voor ons niet te controleren dat jij inderdaad die rechthebbende hebt. Op de pagina Wikipedia:Auteursrechten kun je meer algemene zaken lezen over auteursrechten en ook hoe je teksten vrij kan geven zodat ze wel op wikipedia gebruikt kunnen worden.
Het probleem bij vrijgegeven teksten van andere websites is dat de informatie vaak gekleurd is, dus niet neutraal. Aangezien wikipedia een encyclopedie is, dienen alle teksten neutraal te zijn. Dus ook al is die tekst vrijgegeven, dan is het niet geschikt.
Klinkt hard, maar ik ga het artikel vast verwijderen wegens inbreuk op auteursrechten.
PatrickVanM / overleg 27 okt 2008 18:33 (CET)Reageren
Auteursrechten zijn gelukkig duidelijk. Ik focus even op een uitspraak van jou op mijn overleg: Ik wil niets buiten de regels om doen en toch graag dat er niet iets verschijnt waar wij geen controle op hebben.
Voor wat betreft iets buiten de regels om doen: dat je nu het overleg zoekt vind ik al erg positief. Scheelt inderdaad een hoop heen-en-weer geedit op pagina's.
Voor wat betreft het controle willen houden op een artikel: dat is niet mogelijk. Als je tekst opslaat in de encyclopedie, geef je die tekst vrij onder GFDL. Dat houdt in dat je afstand neemt van de tekst en dat iedereen die tekst kan en mag bewerken. Zolang er geen feitelijke onjuistheden en meningen in komen te staan is dat allemaal toegestaan.
Je schreef ook dat er mensen op jullie afkomen die vragen waarom jullie geen wikipedia-artikel hebben. Dan kunnen zij het toch gaan schrijven. Zolang dat maar neutraal gebeurt (voor veel fans is dat moeilijk) is dat gewoon toegestaan. Schrijven over jezelf wordt op wikipedia al snel als zelfpromotie gezien en wordt al bij voorbaat argwanend bekeken (al dan niet terecht). Volgens mij is het heel goed mogelijk dat iemand een neutraal artikel over zichzelf schrijft, maar ik heb ook al vaak gezien dat zulke artikelen van elke vorm van kritiek gevrijwaard zijn.
PatrickVanM / overleg 28 okt 2008 09:49 (CET)Reageren


Hi Patrick!

Wederom duidelijk, en tuurlijk wil ik het positief benaderen, wij hoeven echt niet zo nodig 'gevonden' te worden, mensen kunnen ons via onze hyves, myspace officiele website, platenmaatschappij en / of management prima vinden...de meerwaarde voor ons zou zijn dat het in een makkelijkere oogopslag voor mensen te zien zou zijn. Tuurlijk kunnen zijn het schrijven, maar er wordt al zo veel 'meningsgewijs over ons geschreven dat we dat heel graag zouden willen ondervangen waar mogelijk. Ik snap dat het lastig is dat we niet de volledige controle kunnen hebben op onze teksten, helemaal. Maar als ik onze gastenboeken etc en de recensies lees valt me op dat mensen in meningen vervallen en volgens mij had ik juist in ons artikel geen mening maar een opsomming van feiten genoemd met een aantal quotes van recensies erin. Als ik ergens een broertje dood aan heb is het aan zelfreclame op negatieve manier :-) dat daar geen misverstand over bestaat.ik zou het zelf ook zeer arwanend bekijken... Nou is er iemand die wel een artikel over ons zou willen schrijven, want ik sprak deze persoon over dat ik bang was iets fout te hebben gedaan hier en hij zei..maar dat kunnen wij dan toch doen..maar dan blijf ik bang dat het meningen blijven en zijn. Mogen wij als band wel teksten aanpassen wel dan niet in overleg op een overlegpagina? Of geven we het dan volledig uit handen? Zelfde vraag geldt voor onze foto's. Deze zijn over het algemeen gemaakt door officiele erkende popfotografen en daar moet naamsvermelding bij. Wij hebben uiteraard het recht om met naamsvermelding deze te mogen plaatsen waar we willen mits we de © gebruiken en de daarbij behorende fotograaf...hoe zit het met beeldmerken. Ik moet je zeggen dat ik jarenlang in de marketing heb gewerkt en me bewust ben van wet op privacy etc en ook van het gebruik van beeld (en / of geluid) maar nu het mezelf (en de band) aangaat lijkt het alsof ik het wiel opnieuw moet uitvinden(hehe)

Dank in ieder geval voor je geduld en de fijne uitleg... (ik heb nog niet gevonden hoe ik het beste mijn naam overigens onder deze pagina's krijg dus moet het even houden op:

Met hartelijke groet, Maaike Peterse

Eerst maar even de tip voor het ondertekenen. Dat kan door te klikken op het symbooltje met de handtekening boven het bewerkingsveld (3e knopje van rechts) of door het typen van 4 tildes, dus ~~~~.
Auteursrechten voor foto's vind ik ook heel lastig. Over het algemeen moet alles wat op wikipedia wordt gezet vrij van rechten zijn. Er is wel een licentie mogelijk waarbij er naamsvermelding is, maar nogmaals, het fijne weet ik hier echt niet van.
Natuurlijk kun je teksten aanpassen, dat kan bij elk artikel dus ook bij een artikel dat over jezelf gaat (zoals ik al aangaf en jij ook doorhebt, dat wordt dan wel argwanend bekeken) maar als blijkt dat het neutraal wordt geformuleerd moet dat geen probleem zijn.
Ik zou zeggen: maak een nieuw artikel en zet het neer. Elk nieuw artikel valt op dus het zal ongetwijfeld direct door iemand worden bekeken. Succes. PatrickVanM / overleg 28 okt 2008 22:25 (CET)Reageren