Overleg gebruiker:Latviaone

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Velocitas in het onderwerp Nieuw Artikel
Hallo Latviaone, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.966 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --WarddrBOT (overleg) 7 jun 2012 14:47 (CEST)Reageren

Nieuw Artikel[brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

Ik zie dat je een nieuw artikel hebt gemaakt, met de titel Ebru Genc. Het ziet er erg mooi uit voor een eerste artikel. Ik vind het om die reden (waarschijnlijk heb je er redelijk wat tijd in gestopt) vervelend te moeten zeggen dat ik er een niet-encyclopedisch-label boven heb geplakt. Dit wil zeggen dat ik het artikel op een lijst heb gezet. Daarin wordt over 14 dagen beslist of dat oordeel al dan niet waar is en het artikel verwijderd wordt of gespaard blijft. De reden hiervoor is dat er aardig wat richtlijnen (geen reden, vandaar het overleg van 14 dagen) zijn die aangeven wat een persoon, band of hier een actrice bereikt moet hebben voordat er een artikel van gemaakt kan worden. In dit geval vraag ik het me af. De eerste reden geeft eigenlijk al aan wat er aan de hand is: "(...) een actrice in spe."

In ieder geval komt het er op neer dat nu niet duidelijk is of het artikel bewaard kan blijven. Hier is de link naar de verwijderlijst, link. Daar kun je ook aangeven waarom het artikel wel moet blijven, in het geval je het niet met mee eens bent.

Richtlijnen kun je in het bovenstaande bericht terugvinden. Als je nog vragen hebt, hoor ik dat graag op mijn overlegpagina.

Met vriendelijke groet,

Rens (overleg) 7 jun 2012 16:32 (CEST)Reageren

  • Ik heb je reactie net gelezen, waarbij ik er even vanuit ga dat je begrijpt dat het geen persoonlijke kwestie o.i.d. is.

Het is altijd lastig beoordelen in een geval als dit, maar een belangrijke richtlijn is dat je geen artikelen over jezelf schrijft (het wordt sterk afgeraden). In het bovenste bericht vind je een kopje dingen die je beter niet kunt doen. Daarin staat dit: Schrijven over jezelf wordt sterk afgeraden. Zulke teksten worden doorgaans zeer kritisch bekeken en lopen een grote kans verwijderd te worden. Bedenk dat je zelf meestal niet de juiste persoon bent om je eigen relevantie te beoordelen, en dat Wikipedia geen platform is om jezelf te presenteren. Ik denk dat in dit laatste het misverstand zit. Wikipedia is eerder bedoeld om achteraf, nadat iets is gebeurd of dingen zijn gedaan over dingen of mensen informatie te geven en niet om te gebruiken als "boost" of reclame.
Als je heel graag wil dat het artikel behouden kan blijven of niet geheel wordt verwijderd, moet je misschien advies vragen aan een moderator. Groeten Rens (overleg) 7 jun 2012 20:50 (CEST)Reageren

    • Wat mij betreft hoeft het artikel er niet meteen af. Mocht je het per se willen, dan kun je boven het artikel (bewerken) het label {{nuweg}} plakken, met als reden dat je de auteur bent, het zelf hebt geschreven over jezelf en dat je verzoekt dat het wordt verwijderd. Dit gebeurt dan binnen een uur. Maar nogmaals, dat is voor de rest niet nodig.

Rens (overleg) 7 jun 2012 21:03 (CEST) N.B. de reden doe je door {{nuweg|reden}} te typen.Reageren

      • Je hebt bij het opslaan van deze pagina te kennen gegeven akkoord te zijn met de licentie. Het artikel wordt daarom eerst gedurende twee weken besproken op de lijst van te beoordelen artikelen, voordat er een beslissing wordt genomen. Het artikel voor nuweg nomineren werkt dus niet. Wacht de komende twee weken maar gewoon even rustig af. Velocitas(↑) 7 jun 2012 21:56 (CEST)Reageren