Overleg gebruiker:Leni Duistermaat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Wikiklaas
Hallo Leni Duistermaat, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.773 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dag Leni Duistermaat, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Omdat de naam die je gebruikt zo algemeen bekend is, neem ik aan dat niet iemand anders het lef heeft gehad om deze gebruikersnaam aan te maken, en dat je daadwerkelijk de eindredacteur bent van de recentste editie van Heukels' Flora. Dat mag ook blijken uit je bewerking van het artikel StandaardLijst Nederlandse planten 2003. Het gebruik van 'DISPLAYTITLE' helpt niet om de pagina een andere naam te geven. Ik heb het daarom nu op een andere manier opgelost, en de pagina hernoemd. In het artikel onder de algemenere naam Standaardlijst van de Nederlandse flora kunnen dan indien gewenst ook de eerdere edities worden genoemd.

Leuk om je hier tegen te komen, en ik hoop dat je hier snel je weg zult vinden. Mocht je vragen hebben over het bewerken van de encyclopedie, voel je dan vooral vrij om je daarmee te melden op mijn overlegpagina, maar ook de helpdesk is een plek waar zo'n vraag doorgaans vlot en deskundig beantwoord wordt.

Met hartelijke groet, WIKIKLAAS overleg 20 jan 2022 16:06 (CET)Reageren

Dag Wikiklaas, veel dank voor je bericht, en vooral voor het wijzigen van de naam van het artikel. Ik was 'wanhopig' op zoek naar de manier om dat voor elkaar te krijgen en was al bang dat ik het niet op de correcte, meest respectvolle manier had aangepakt. Jouw oplossing is perfect, veel dank! En inderdaad, ik ben de auteur van Heukels' ed. 24. Het was een enorme drempel om aan het bewerken van de wikipagina te beginnen, maar ben blij dat ik toch de stap heb gezet.
Hartelijke groet, Leni Duistermaat Leni Duistermaat (overleg) 20 jan 2022 16:58 (CET)Reageren
Als de intentie goed is, dan is het helemaal niet erg om zaken 'onrespectvol' aan te pakken. Alles kan immers weer hersteld worden want alle eerdere versies van een pagina blijven bewaard in de paginageschiedenis. Een erg handig hulpmiddel bij het bewerken is de knop 'Toon bewerking ter controle', onder het bewerkingsscherm. Daarmee kun je, voordat je definitief je nieuwe versie opslaat, controleren of je bewerking het gewenste effect heeft gehad. Als dat laatste niet het geval is, dan kun je onmiddellijk doorgaan in het bewerkingsscherm want dat verdwijnt niet bij het gebruik van die knop. Groet, WIKIKLAAS overleg 20 jan 2022 17:06 (CET)Reageren