Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Liannenadia

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Liannenadia in het onderwerp Hamish Clark
Hallo Liannenadia, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.174 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hamish Clark[brontekst bewerken]

Hoi, daar ben ik weer. Ik zie dat je het dubbele artikel Hamish Clark ook hebt gemaakt. Het is in principe niet de bedoeling twee artikelen over hetzelfde onderwerp te maken, dus ik heb van het artikel met de verkeerde titel een redirect gemaakt. Groetjes. — Zanaq (?) 3 jul 2008 09:32 (CEST)

Na de pagina over Hamish clark al opgeslagen te hebben, kwam ik er achter dat zijn achternaam met een kleine letter was, maar ik kon niet vinden hoe ik de pagina kon verwijderen en de nieuwe met hoofdletter aan te maken, vandaar. Bedankt voor het weghalen!--Liannenadia 3 jul 2008 10:14 (CEST)Reageren
Ja, nieuwe gebruikers kunnen geen artikelen verplaatsen. Over een paar dagen krijg je die functionaliteit vanzelf, in de vorm van een tabje "wijzig titel" bovenaan je scherm. Ik zet je reactie even hier neer, zodat deze discussie overzichtelijk bijeen staat. Groetjes. — Zanaq (?) 3 jul 2008 10:16 (CEST)
Oké, weet ik dat ook weer. *n00b*, maar ja je moet ergens beginnen :p --Liannenadia 3 jul 2008 10:35 (CEST)Reageren
:-) mooi. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel. Saluut. — Zanaq (?) 3 jul 2008 10:44 (CEST)
Nog een vraagje: op de Duitse site over Hamish Clark die ik maakte, kun je links niet klikken op de Nederlandse of Engelse versie (of vanuit die naar de Duitse), hoe krijg ik dat gedaan? Groet ----Liannenadia 10 jul 2008 13:56 (CEST)Reageren
Hier vrijwel onderaan zie je een link [[en:Hamish Clark]]. en is de taalcode (duitse wikipedia is de, en dat correspondeert altijd met het eerste deel van de URL, voor de punt.) Als je op één artikel zo'n link naar een andere wikipedia opneemt, zorgen de robots dat het overal aangevuld wordt. Je zou dus op ons artikel [[de:Hamish Clark]] kunnen toevoegen, en dan wordt het op de andere artikelen vanzelf aangevuld: maar je kan het ook met de hand doen. Zie ook Wikipedia:Interwiki. Groetjes. — Zanaq (?) 10 jul 2008 16:45 (CEST)