Overleg gebruiker:LizaMellema

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, LizaMellema! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.951.621 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Opmerking over Belsimpel[bewerken]

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Belsimpel hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/promotie en is daarom direct verwijderd. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Dit is niet de eerste keer dat dit is gedaan. Belsimpel.nl is door diverse andere one-issue accounts reeds herhaald geplaatst en weer verwijderd om dezelfde reden. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Meer over de diverse verwijderingsredenen vindt u hier. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina dan koppel ik hier terug of bij onze helpdesk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 16:29 (CEST)

verplaatst vanaf Overleg gebruiker:MoiraMoira Beste MoiraMoira, Ik probeer een pagina voor Belsimpel.nl aan te maken, helaas mislukte dit een paar keer achter elkaar, ik heb hem al getest in de Zandbak. Wat zou ik kunnen doen om de pagina te verbeteren? Met vriendelijke groet, LizaMellema
Herlees de bovenstaande uitleg. Dit is een encyclopedie en geen mogelijkheid om reclame te maken. Het logo was auteursrechtenschending, de tekst was reclame. U kunt dit beter elders proberen te plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 16:36 (CEST)
verplaatst wederomBeste MoiraMoira, Ik zag dat je mijn pagina Belsimpel.nl hebt verwijderd omdat hier reclameboodschappen in zitten. Zou je me willen vertellen in welk deel je promotie voorbij zag komen? Ik wil mijn pagina namelijk graag verbeteren :) LizaMellema
Nogmaals - lees de uitleg hierboven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 16:38 (CEST)
weer verplaatst Beste MoiraMoira, Bedankt voor uw antwoord. Ik snap dat je op wikipedia geen reclame mag plaatsen, daarom heb ik ook geprobeerd het artikel zo objectief mogelijk te houden. Ik heb hierbij ook gekeken naar de wikipediapagina van Simpel (https://nl.wikipedia.org/wiki/Simpel) en om eerlijk te zijn zie ik niet in waarom deze pagina geen reclameboodschap meebrengt en die van Belsimpel.nl niet. Zou u een specifieke passage door willen geven waarvan u vindt dat deze promotionele doeleinden bevat? Dan kan ik de pagina optimaliseren zodat deze past binnen de richtlijnen van Wikipedia.nl :) Met vriendelijke groet, Liza Mellema
U kunt gewoon hier reageren. Hoe helder kan ik het nog voor u maken? Wat is er niet duidelijk aan de uitleg hierboven? Doorgaand wordt hier reclame geplaatst door steeds nieuwe accounts. Dat kan niet doorgaan. U kunt uw reclametekst voor elders "optimaliseren"; niet voor hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 16:48 (CEST)
weer verplaatstHoi MM, Je vraag wat er niet duidelijk was aan je uitleg. Dat is het volgende: een pagina van een telecombedrijf als Coolbue.com (https://nl.wikipedia.org/wiki/Coolblue) bestaat wel maar wanneer ik een objectief verhaal schrijf over belsimpel.nl wordt deze pagina verwijderd. Ik zou graag toelichting willen over specifieke passages waarin de pagina van belsimpel.nl afwijkt van coolblue zodat ik de pagina kan verbeteren. Groeten
U plaatst reclame met een copyvio logo. Dat is al de zoveelste keer dat dit gebeurt. Akkie123 (overleg | bijdragen | bloks) deed dit zeer gelijkaardig als Belsimpel.nl vorige week nog. Is dit een account van u soms? Dan houdt het een keer op. Dat moment was nu gekomen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 apr 2017 17:03 (CEST)