Overleg gebruiker:MWPEL2019

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door D'Arch in het onderwerp Landfort
Hallo MWPEL2019, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.361 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Landfort[brontekst bewerken]

Ik weet niet of u dezelfde bent waarmee ik laatst in contact ben geweest, u voegde daar wel dezelfde inhoud toe afkomstig van o.a. https://docplayer.nl/106942854-Beleidsplan-stichting-erfgoed-landfort-sel.html https://www.erfgoedlandfort.nl/wp-content/uploads/2018/09/17089sEL_Beleidsplan_v3.pdf dat onder auteursrecht is. Indien u zelf rechthebbende van de originele tekst bent, lees dan Wikipedia:OTRS/Mijn eigen tekst even door voor verdere uitleg. Indien u geen rechthebbende bent, wil ik u vriendelijk verzoeken niet wederom materiaal letterlijk over te nemen van elders. Dat uw bijdrage door uzelf is geschreven en/of geen auteursrechten of andere rechten van intellectuele eigendom schendt; Gebruik nooit materiaal dat beschermd is door auteursrecht! MVG, Arch (Overleg) 21 mei 2019 13:47 (CEST)Reageren


Beste meneer of mevrouw,

De teksten die wij hier proberen te plaatsen zijn ons eigendom en de wijze waarop wij onze stichting (en eigendom) publiekelijk en juist zichtbaar willen maken doen wij met eigen teksten, eigen foto's en naar eigen inzicht. Ik begrijp niet hoe wij ons op actuele en juiste wijze kunnen melden. Alle teksten die nu op de nieuwe page van Stichting Erfgoed Landfort zijn opgenomen zijn mijn eigendom dus ik snap niet helemaal waarover u bezorgd bent. Graag toelichting en/of medewerking hoe wij dit kunnen wijzigen of opnemen. Heb al contact gehad met het bestuur van Wikipedia Nederland (Frans Grijzenhout). Bent u of iemand te bereiken want ik ben verbaasd hoe ingewikkeld zoiets werkt bij Wikipedia (die wij nota bene nog steunen ook).

Met vriendelijke groeten, René Dessing (directeur Stichting Erfgoed Landfort / 06 22 801 668).

Als u vanaf het emailadres van uw stichting onderstaande voorbeeldformulier naar e-mail te sturen naar permissions-nl-at-wikimedia.org wil inzenden zou voldoende moeten zijn:

Voorbeeld e-mail[brontekst bewerken]

Onderstaande e-mail kunt u gebruiken bij het vrijgeven van uw eigen teksten van een website voor gebruik op Wikipedia. Neemt u wel bovenstaande opmerkingen in acht.

Ik verklaar hierbij dat ik de auteur en/of de enige eigenaar van de exclusieve auteursrechten ben op de teksten op <URL naar het werk en/of attachment> (hierna: het werk)

Ik verklaar hierbij het werk te publiceren onder de CC-BY-SA-3.0 en GFDL-licentie (zonder versienummer) licentie (hierna: de licentie). Ik verklaar dat ik eenieder het recht geef om het werk te bewerken, gebruiken en verspreiden onder de voorwaarden zoals gesteld in de licentie.

Ik ben me ervan bewust dat:

  • eenieder het werk mag gebruiken, op commerciële of enigerlei andere wijze zolang zij de voorwaarden zoals gesteld in de licentie en de toepasselijke wettelijke voorwaarden in acht nemen.
  • deze overeenkomst ook geldig is buiten Wikipedia en andere gerelateerde sites
  • ik, en/of mijn werkgever het auteursrecht op het werk behoud.
  • ik, en/of mijn werkgever het recht behoud op naamsvermelding in overeenstemming met de licentie
  • deze verklaring niet in kan worden getrokken, en dat deze tekst permanent kan worden bewaard op een Wikimedia-project.

<Naam en details van afzender>

<Functie en relatie tot het werk (auteursrechthebbende, leidinggevende, etc.)>

<Datum>

Veel succes gewenst, alvast bedankt voor de moeite! MVG, Arch (Overleg) 21 mei 2019 14:06 (CEST)Reageren

Beste meneer/mevrouw,

Dank u wel voor uw hulp en geduld. Ik heb de mail verstuurd voor het vrijgeven van de eigen teksten. Wanneer kan de verwijdering van mijn laatste wijziging van de pagina van Landfort terugdraait worden?

Met vriendelijke groet,

Pim Alofs

Hallo Pim, u ook dank voor uw geduld, en de moeite. Een OTRS vrijwilliger zal dit verder afhandelen. Een OTRS-vrijwilliger zal de gestuurde toestemmingsmail vervolgens controleren en eventueel via e-mail om nadere details vragen. Wanneer de toestemming in orde is, wordt er een ticketnummer verzonden. Dit nummer is de unieke sleutel die de gestuurde toestemming binnen alle Wikimedia projecten aan het vrij te geven werk kan koppelen. Ik ga er vanuit dat de OTRS-vrijwilliger de noodzakelijke aanpassing zal maken. Ik volg het uiteraard ook op de voet, we kunnen er op vertrouwen dat dit helemaal goed gaat komen. De tijdspanne hangt af van de vrijwilligers, dat kan heel snel gaan soms, soms ook even duren, ik dacht nooit langer dan een week. Een exacte tijd kan ik helaas niet aangeven. Met vriendelijke groet, Arch (Overleg) 21 mei 2019 21:24 (CEST)Reageren


Nuttige informatie! Dank u hartelijk Wanneer iets niet lukt zal ik zo vrij zijn u wederom om hulp te vragen. Groet