Overleg gebruiker:Marcel van der Meer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door De Geo in het onderwerp Origineel onderzoek?
Hallo Marcel van der Meer, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.659 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Origineel onderzoek?[brontekst bewerken]

Dag Marcel van der Meer, welkom op Wikipedia.

Zou je specifiek Wikipedia:Geen origineel onderzoek willen doorlezen? Ik krijg een beetje het gevoel dat die richtlijn bij je recent aangemaakte artikel Ledeboer en Von Ledebur in het gedrang komt. In het kort gezegd: op Wikipedia is het niet toegestaan eigen analyses in artikelen te publiceren, informatie zou altijd door secundaire bronnen al zo geanalyseerd moeten zijn.

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 23 mei 2021 14:17 (CEST)Reageren

Hallo,

Daar was/ben ik mij bewust van. Heb mijn best gedaan die onderzoeken door anderen objectief samen te vatten. Een dergelijke samenvatting heb ik niet kunnen vinden. Biblitheken en archieven kunnen of doen dit niet. Zij adviseerden een artikel op Wiki. Als oud wetenschapper lijkt mij daar niets mis mee.

Op het internet is zeer veel informatie onjuist. Mijn bijdrage is bedoeld daar wat helderheid over te verschaffen.

Hoop dat het kan blijven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Marcel van der Meer (overleg · bijdragen)

Misschien dan even deze vraag stellen: is de relatie tussen deze twee geslachten een thema dat als zodanig beschreven is, of heb je vooral zelf publicaties over de een naast publicaties over de ander gelegd? Is "Historisch is het van belang of er een familierelatie is tussen deze twee families" iets wat ook in bronnen staat? Het is anders mogelijk een betere optie om kort in twee aparte artikelen over Ledeboer (geslacht) en Von Ledebur duidelijkheid te geven in plaats van er een zelfstandig artikel aan te wijden.
Ik las daarnaast de passage "Bibliotheken, archieven en andere instanties moeten de integriteit van documenten bewaken en kunnen niets met corrigerende informatie. Ook de vele stambomen en verdere omvangrijke informatie op het internet moeten steeds kritisch en zorgvuldig op juistheid worden beoordeeld." Het is mij niet duidelijk hoe dit in het artikel past: het lijkt meer een oproep aan de lezer, wat niet in een neutrale encyclopedie past. Mvg, Encycloon (overleg) 23 mei 2021 15:15 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.Reageren
Dag Marcel van der Meer, ik ben het met Encycloon eens dat je de relevante informatie beter kan toevoegen aan het bestaande artikel Ledeboer (geslacht). De juiste weg lijkt me twee separate artikelen over de beide geslachten waarin wordt aangegeven dat ze geen relatie met elkaar hebben. Het huidige artikel kan dan weg. groeten, De Geo (overleg) 23 mei 2021 17:19 (CEST)Reageren