Overleg gebruiker:Martopa

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Netraam in het onderwerp VOX
Hallo Martopa, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.516 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

- netraaM31 mei 2019 13:27 (CEST)Reageren

VOX[brontekst bewerken]

Bedankt voor het toevoegen van nieuwe links, die inderdaad aangeven dat Vox niet extreem-rechts zou zijn. Je voetnoten 23-26 doen het echter niet. Misschien is het een idee om ook in de voetnoten te snoeien, en degenen te verwijderen waarin het Abascal zelf of aanhangers van zijn partij zijn de zeggen dat het geen extreem-rechtse partij is, te verwijderen, want zij hebben geen geloofwaardigheid in deze. En een kleine opmerking: het maakt niet uit wat anderstalige wikipedia's zeggen, zij worden op deze wikipedia niet beschouwd als gezaghebbende bron. Gelukkig heb je ook andere links, als bv die van Le Figaro, toegevoegd.

Nogmaals, bedankt voor het toevoegen van de extra links, en een goede middag gewenst. - netraaM31 mei 2019 13:27 (CEST)Reageren

Hoi,
Ik heb in de links gesnoeid op het artikel VOX, zonder de inhoud van het artikel te wijzigen overigens. Ik wil even kwijt dat ik de links die je geplaatst hebt van een belabberd niveau vind. Vriendelijk doch dringend verzoek om de volgende keer de links netjes op te maken zoals dat hoort, en niet gewoon wat links te dumpen. Als bron had je 2 tweets van een aanhanger van VOX, meerdere uitspraken van Abascal zelf die je als secundaire bron hebt ingegeven, meerdere voetnoten die in het Engels geredigeerd waren, en waardoor ik me dus afvraag of je die überhaupt hebt gelezen, of gewoon hebt gecopy-paste, en ga zo maar door. Belabberd werk dus, je zult echt je inspanningen wat moeten verhogen wil je een goede bijdrager aan de encyclopedie zijn.
Ik heb ook een commentaar op de OP van het artikel zelf geplaatst. - netraaM1 jun 2019 23:46 (CEST)Reageren
@Netraam: Goedenavond,
Ik zal je dingen uitleggen: als ik vaak naar de Engelse versie van Wikipedia verwijs, is dat omdat het vaak completer is en infoboxen vaak meer worden ingevuld in vergelijking met die in andere talen. Nu is geen Wikipedia perfect en Wikipedia is geen bron voor Wikipedia als zodanig, maar veel bijdragers herhalen vaak inhoud in andere talen, vooral wanneer ze artikelen vertalen.
Zeker voor Vox heb ik de bronnen niet gecontroleerd, maar ik wil er nog steeds op wijzen dat Jorge Verstrynge hoogleraar politieke wetenschappen is in Madrid en dicht bij extreem-rechts maar ook links (PSOE) of links-radicale (Podemos), hoewel hij sympathie toont voor Marine Le Pen.
Bovenal is Nederlands niet mijn moedertaal, daarom weet ik niet hoe ik bronnen op standaardniveau moet brengen. Daarom heb ik "cite web" gezet, meestal past een robot de instellingen aan en vertaalt die naar het Nederlands. Martopa (overleg) 2 juni 2019 20:20 (CEST)
Hallo, de bron waarin Verstrynge wordt genoemd, is geen gezaghebbende bron, maar een website die veelvuldig in verband wordt gebracht met het verspreiden van nepnieuws en andere vormen van manipulatie. Op de overlegpagina van Vox heb ik een link geplaatst naar een artikel van El País waarin dat uit wordt gelegd. Dit nog los van de controversiële persoon van Verstrynge.
En ik zou graag nogmaals willen herhalen dat de links die je van elders hebt gekopieerd toch echt volledig onder de maat zijn: artikelen die niet over VOX gaan maar waarin VOX slechts zijdelings wordt genoemd, pagina's van de website van de partij zelf ("een slager die zijn eigen vlees keurt"), of citaten van Abascal of aanhangers van de partij (dezelfde slager met zijn vlees), blogposts en zelfs twee tweets! Ik zou je vriendelijk willen verzoeken alle links die je van elders kopieert toch te controleren, want als er elders bagger staat, dan is dat één ding, maar dat betekent niet dat die bagger dan maar overal moet staan. - netraaM2 jun 2019 21:17 (CEST)Reageren