Overleg gebruiker:Medialocalizer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door MichielDMN in het onderwerp Google
Hallo Medialocalizer, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.162 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Google[brontekst bewerken]

Beste Medialocalizer, vooreerst welkom op Wikipedia. We zijn altijd blij met nieuwe medewerkers. Ik merkte dat je ijverig aan de slag ging met artikels over Google, meer bepaald door de Engelse artikels over die onderwerpen grotendeels te vertalen. Op zich is dat een prima manier om de Nederlandse artikels uit te breiden, maar ik wil je daar toch nog even iets over vragen en een tip geven. Ik vraag me meer bepaald af in welke mate je de inhoud van de Engelse pagina's ook werkelijk hebt gecheckt. Zoals je zelf zag, kan iedereen Wikipedia bewerken, ook mensen met slechte bedoelingen, mensen met commerciële bedoelingen of - laten we daar niet flauw over doen - mensen met goede bedoelingen, maar een beperkte kennis. Daarom is het verstandig om bij vertalingen ook altijd te controleren of alles wel klopt. Ook gewoon even kritisch naar de artikels kijken kan geen kwaad. Ik zag in een van de artikels, nl. Google Apps, dat er wel erg uitgeweid werd over de verschillende onderdelen, terwijl die vaak een eigen artikel hebben. De geschiedenis van die onderdelen (bv. dat Gmail op 1 april gelanceerd werd en dat je ervoor moest uitgenodigd worden) is volgens mij bijvoorbeeld niet erg relevant binnen dat artikel. Er wordt/werd ook wat promopraat over die producten verkocht, vooral over de consumentenversies, terwijl het over de professionele tegenhanger gaat. Het toont aan dat de Engelse artikels niet per se beter zijn omdat ze langer zijn. Ik was dan ook zo vrij een deel van je bewerkingen aan te passen en hier en daar wat te schrappen. De tip die ik hierbij dus maar kan geven: het lijkt me beter om een eigen verhaal op te bouwen, al dan niet met de Engelse tekst als leidraad, in plaats van alles letterlijk over te nemen. Ik heb de indruk dat het in de artikels die je hebt aangepast wel goed meevalt met de kwaliteit, maar hier en daar fronste ik toch wat. Bij andere onderwerpen valt dat misschien wel wat harder tegen.

Ik bedoel dit trouwens helemaal niet negatief. Je vertaalwerk lijkt me erg goed gedaan (weinig spelfouten) en ik wil je dan ook aanmoedigen om hier vaker bij te dragen. Alleen wil ik dus maar even mijn hoop uitspreken dat je je werk ook inhoudelijk kritisch doet. Als je dat al deed: des te beter!

Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 16 apr 2015 16:54 (CEST)Reageren