Overleg gebruiker:Mennoheida

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Eddylandzaat in het onderwerp verder overleg
Hallo Mennoheida, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.823 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Menno,

Jammer dat jij mijn bewerkingen hebt teruggedraaid. Vandaar dat ik ze even vlot weer heb teruggezet. Punt is dat jouw versie niet geaccepteerd wordt door Wikipedia. Zie daarvoor de discussie op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101009#Toegevoegd 09/10: Deel 2. Als je niet op de kritiek in gaat en jouw versie handhaaft, is het vrijwel zeker dat het gehele artikel verwijderd gaat worden.

Wikipedia is een encyclopedie en geen reclamemedium. Daar hoort een andere schrijfstijl bij. Namenlijsten van verder (nog) onbekende mensen horen daar ook niet bij maar een naamlijst van bekende (oud-)leden juist weer wel. Vandaar dat ik de lijst van teamleden en ereleden vervangen heb door een kopje "Bekende (oud-)leden". Joop Alberda hoort daar zeer zeker bij. Kun je ook de historie van de vereniging wat verder aanvullen? Dat geeft wat meer cachet aan het geheel. Heel belangrijk voor een encyclopedie is ook de onderbouwing van de gegevens. Feiten moet gecontroleerd kunnen worden en daarom is het geven van bronnen gebruikelijk. Ik hoop dat zo mijn ingreep én de verbeternominatie begrijpelijker zijn.

Met vriendelijke groet, oud-Groninger Eddy Landzaat 9 okt 2010 22:07 (CEST)Reageren

verder overleg[brontekst bewerken]

Ik heb overleg over GSVV Donitas liever hier dan via e-mail. Dit werkt sneller en directer. Daarnaast heeft het als voordeel dat ook andere mensen je kunnen helpen met adviezen.

Even jouw vragen op een rijtje:

  1. Waarom geen leden van een team in het artikel
    Je beschrijft een vereniging en daarbij zijn eigenlijk alleen de belangrijke zaken van de vereniging van belang. Tijdelijke details, zoals spelers en bestuursleden, zijn slechts zelden van belang voor een encyclopedie. Een speler of bestuurslid moet ook buiten de vereniging van belang zijn wil opname gerechtvaardigd zijn. Bij spelers heb je het dan vaak ook spelers van het nationaal team. Met een lijst van bekende (oud-)leden kun je iedereen opnemen die tijdens of na zijn Donitas-tijd belangrijk genoeg geworden is om in de encyclopedie opgenomen te worden. Dat hoeft geen bekendheid te zijn die ontleend is aan het volleybal. Je mag dan ook (bijvoorbeeld) een kamerlid noemen die ooit eens bij Donitas speelde.
  2. Ereleden, waarom niet
    Ook voor ereleden geldt eigenlijk dat zij bekendheid buiten de vereniging moeten hebben om opname te rechtvaardigen. Bij Joop Alberda, erkend volleybal-instituut, is dat geen probleem. De drie andere zijn minder duidelijk. Naar waarheid hangt opname ook een beetje af van de lengte van de lijst. Heeft een club veel ereleden dan is "men" veel kritischer dan bij slechts enkelen. Echter, ook deze mensen passen beter in de lijst van bekende (oud-)leden dan onder een aparte kop "ereleden".
  3. niet ingevulde data
    Ik weet niet goed wat je hiermee bedoelt. Als je het vreemde "bron?" bedoelt dan kan ik dat wel uitleggen. Ik wil namelijk graag bronnen zien die de bewering staven in de zin "De vereniging heeft momenteel meer dan 300 leden en is daarmee de grootste en hoogst spelende studentenvolleybalvereniging van Nederland." Het aantal leden wil ik wel geloven, maar ik zie graag bewijs dat de club inderdaad de grootste studentenvolleybalvereniging is. En ik zie graag bewijs dat Donitas de hoogst spelende studentenvolleybalclub is.
  4. jamaar, bij vereniging ... staat het ook zo
    Elk artikel wordt om zijn eigen merites beoordeeld. Het feit dat VV Kroton en GSVV Veracles elk een eigen pagina hebben is geen reden ook GSVV Donitas op te nemen. Dat jij het artikel over Donitas vergeleek met dat van Veracles is nogal ongelukkig. Dat artikel was een en al zelfpromo en ik heb dat dan ook bewerkt. Je had beter een voorbeeld kunnen nemen aan VV Kroton die een veel beter en zakelijker artikel heeft dan Veracles.

Ik hoop zo iets meer duidelijkheid geschapen te hebben. Lees trouwens ook links even door in het blok bovenaan de pagina. Zeer informatief en lezenswaardig. Ik volg jouw pagina en die van Donitas de komende tijd om te zien of er nog problemen zijn. Je kunt ook altijd een gil geven op mijn overlegpagina: Overleg gebruiker:Eddylandzaat. Veel succes en vriendelijk groet, Eddy Landzaat 11 okt 2010 16:50 (CEST) P.S. De termijn tussen nominatie en finale beoordeling is 14 dagen. Je hebt dus nog een ruime week om er iets fraais en zakelijks van te maken.Reageren