Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/jan 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van januari 2010.

Lemma gewijzigd[bewerken]

Hi Michiel, op deze pagina heb je een link opgenomen naar de plaats Wise. Het lemma is inmiddels gewijzigd in Wise (Virginia). Wellicht wil je dit aanpassen. Devon1980 Holand cockade.svg Overleg 2 jan 2010 16:21 (CET)

Monumenten[bewerken]

Hoi Michiel1972, ik heb een beetje met de monumentenlijsten gespeeld. Het resultaat kan je vinden op Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Afbeeldingen rijksmonumenten. Nou heb ik nog een paar vragen:

  1. Een aantal lijsten zijn niet in de standaardvorm (voor jouw tijd zeg maar). Kan je ergens een gegenereerde lijst neerzetten zodat het zaakje samengevoegd kan worden? Deze niet standaard lijsten zijn te vinden aan de hand van de gekke percentages
  2. Ik zag dat je coördinaten hebt uitgerekend. Wellicht aardig om hier iets van te bakken zodat mensen het op de kaart kunnen zien? Maakt het zoeken een stuk gemakkelijker!

Multichill 1 jan 2010 21:43 (CET)

1. De meeste 'oude' lijstjes betreffen gemeenten. Ik denk dat er ongeveer 10 lijsten waren in de oude stijl.
2. Ik heb vorig jaar geprobeerd de molens op de kaart te zetten, op provinciaal niveau, zie bv Molens_in_Friesland#Kaart. Technisch haalbaar, maar bij heel veel punten (en b Zuid-Holland) moet je al snel inzoomen om de links leesbaar te houden. Ik was er niet heel tevreden over, en ben er niet actief mee door gegaan. Bij rijksmonumenten is het vanwege het aantal nodig om op gemeentelijk niveau de kaarten met links te gaan maken. Eigenlijk zijn er dan 441 gemeentelijke positiekaarten nodig. Of een slimme manier op in te zoomen op een deel van een grote kaart. Michiel1972 1 jan 2010 22:02 (CET)
  1. Rotterdam, Wageningen, die vielen me op.
  2. Ik zat meer te denken aan iets als een kml bestand of iets in die richting zodat je het allemaal in Google Maps kan bekijken (wellicht dan zelfs op de Iphone). Is vooral bedoeld om het zoeken van monumenten te vergemakkelijken tijdens het foto's nemen. Multichill 1 jan 2010 22:11 (CET)
Ik las dat gebruiker China Crisis al zo'n bestand heeft gemaakt: Overleg_Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Nederlandse_Erfgoed_Inventarisatie#Monumenten_in_Google_Earth Michiel1972 1 jan 2010 22:14 (CET)
Ik heb een van m'n oude test baksels onder het stof vandaan getrokken en http://toolserver.org/~multichill/monumenten_op_de_kaart/ gemaakt, zie mijn berichtje. Dit is geen statische dump, maar dynamisch met een database erachter die makkelijk bijgewerkt kan worden. Multichill 3 jan 2010 01:09 (CET)

Studenten OV-Chipkaart incheck tabel[bewerken]

Hoi Michiel972,

Het artikel had ik net aangemaakt en was bezig een lijst te maken waar studenten wel en niet mogen inchecken. Aangezien meerdere vervoerders de kaart nog niet accepteren wilde ik dit in de tabel zetten.

Terwijl ik bezig was de tabel te wijzigen en aan te vullen werd dit verwijderd. Graag zou ik deze tabel opnieuw neerzetten en af willen maken waarmee ik bezig was.

Voor studenten vind ik het belangrijk in Nederland dat er 1 centraal punt is om te zien bij welke vervoerder je wel en niet mag inchecken.

De IB-Groep en Website van OV-Chipkaart zwijgen over dit onderdeel volledig.

Hoop deze reactie genoeg motivatie te geven.

Gegroet, Timothy

Hoi, een overzicht van vervoerders en afwijkingen qua gebruik t.o.v de normale chipkaart is prima, maar er stonden individuele buslijnen in de tabel waar ik over struikelde. Dat detailniveau lijkt me niet gewenst. Michiel1972 3 jan 2010 21:58 (CET)
Probleem opgelost, de buslijnen waren inderdaad niet gewenst. Maar diende als houvast voor het maken van een nieuwe tabel.

Hopelijk is het nu wel naar wens.

Twee zielen, een gedachte[bewerken]

Terwijl ik me verbaasde over de titel "jaartal (Muziek)" veranderde jij het in Sjabloon:Zijbalk kalendersGroot gedrukte tekst in "Muziek in jaartal". Ik heb net een kopie van dat sjabloon opgenomen in Sjabloon:Zijbalk jaar en er (toevallig, onafhankelijk van jou) dezelfde wijziging aangebracht. Handige Harrie 3 jan 2010 23:39 (CET)

Deelgemeenten Charleroi[bewerken]

Sorry voor mijn faute plaatsing van de detailkaarten voor de deelgemeenten van Charleroi. Ik was eerst gaan zien naar het artikel Rollegem, een dorpje dat ik ken, om te zien hoe te bewerken, maar dit artikel is bkijkbaar een slecht voorbeeld. Dank U voor de verbeteringen. --Jmh2o 4 jan 2010 11:34 (CET)

Adressen rijksmonumenten Overijssel[bewerken]

Hallo Michiel,

Ik kwam zojuist via een artikel op Wikipedia een prachtige site tegen van de provincie Overijssel. Op deze site is een kaart van alle rijksmonumenten met een uitgebreide uitleg, met van alles en nog wat. Ook staan het adres en het rijksmonumentennummer in de uitleg. Wel werkt de site via een kaart maar hoop dat het mogelijk is ook dat te gebruiken, hopelijk kan je op deze manier adressen aan de lijsten van Overijssel toevoegen. De site is: [1]. Mocht het lukken dan zou ik graag van jou het nieuwe bestand ontvangen, zodat ik de lijsten van Overijssel met nieuwe gegevens aan kan maken.

Met vriendelijke groeten,

Bas 7 jan 2010 14:48 (CET)

Via google maps is het trouwens mogelijk om gps coordinaten om te zetten naar een adres (alsmede postcode). Deze adressen kloppen meestal vrij aardig. Soms zijn ze echter in de trant voorstraat 1-32. Ik kan de missende adressen wel vullen met het dmv Google geconverteerde adres (met in de voetnoot dat het om een geconverteerd adres gaat). Rudolphous 7 jan 2010 14:54 (CET)
hmm maar als dat 1-32 is wordt het wel wat onduidelijk, en soms is het coördinaat ook gewoon heel erg fout (in 10% van de gevallen fout gok ik). Ik denk dus dat het beter is het via dit soort (nauwkeurigere) databases te doen. Misschien is het wel een idee om gewoon een aparte lijst te maken waarin de coördinaten zijn omgebouwd in adressen via google (als dat allemaal in een keer kan). En die lijst gewoon ergens neer te zetten zodat die door fotomakers gebruikt kan worden. Mvg, Bas 7 jan 2010 15:06 (CET)
Eens met Bas, circa 5-10% van de coördinaten zijn onjuist (meer dan 50 meter). Liever niet nog een onzeker gegeven (geschatte adressen) aan te tabellen toevoegen. Op een projectpagina is het overigens prima, om het maken van foto's te ondersteunen. Michiel1972 7 jan 2010 20:57 (CET)
Hoi Bas, leuke site, en het lukt me om op de kaart een lijst van maximaal 13 monumenten met nummer en adres te genereren als ik op een gebiedje met veel monumenten klik. Maar een langere lijst maken (zonder de kans op dubbele vermeldingen enz) vanuit de kaart, lukt jou dat? Michiel1972 7 jan 2010 20:57 (CET)
Nee dat lukt ook mij niet, ik heb zojuist een mail naar de site gestuurd waarin ik heb gevraagd of zij een lijst beschikbaar hebben met adressen en rijksmonumentennummers. Mvg, Bas 7 jan 2010 21:42 (CET)

Verzoeknummer ;-)[bewerken]

Hallo Michiel,

Kun jij een pagina met de rijksmonumenten van Maassluis aanmaken? Jij beschikt over de juiste tools. Ik beschik over wat foto's die ik graag wil plaatsen. Groet, Quistnix 8 jan 2010 22:02 (CET)

Ik heb de lijst inmiddels aangemaakt. Mvg, Bas 8 jan 2010 22:34 (CET)

Pagina Netwerk RandstadRail[bewerken]

Hallo Michiel,

U heeft de pagina Netwerk RandstadRail genomineerd voor verwijdering. Ikzelf ben bezig de pagina nog te verbeteren maar ik ben eerst de categorieën aan het toevoegen dan komt de hele pagina zelf. De pagina zal gaan over een verkennende studie (‘Openbaar Vervoer naar een hoger plan; RandstadRail tweede fase’) gemaakt naar de mogelijke uitbreiding van het RandstadRail. Dit project wordt verder uitgewerkt onder de naam Netwerk RandstadRail. Daarom maak ik z'n pagina maar ik zelf ben niet zo snel met de tekst die er opkomt omdat ik ook bezig ben met vooronderzoek en kijken wat er nou precies in die pagina komt te staan.

Met vriendelijke groet,

Corné (LEGO)

Hoi, ik ben benieuwd. Wellicht kan je de toekomstplannen toelichten in een paragraaf binnen het huidige artikel. Een 'verkennende studie' op zich is niet zo encyclopedisch (geen zekerheden dat het wordt gerealiseerd). Michiel1972 19 jan 2010 21:56 (CET)

Vraagje[bewerken]

Moi Michiel, ik weet niet bij wie ik moet zijn, dus ik begin maar bij jou. Op Groningen (stad), en vast op veel andere plaatsen, staan nu twee kaarten onder elkaar die dezelfde functie hebben. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de bovenste, twee is imo iig te veel. Heb jij een idee hoe ik dat kan wijzigen? Peter b 22 jan 2010 23:31 (CET)

De regel |locatie= naamplaats regelt in veel gevallen de vaak verouderde locatiekaart. Soms wordt |kaart= naam.png gebruikt. Je kan die regels verwijderen als de positiekaart aanwezig is. Michiel1972 22 jan 2010 23:41 (CET)
Ok, en bedankt. Peter b 22 jan 2010 23:43 (CET)

Bot source[bewerken]

Hi! I'm interested in source code of your wikibot (it's probably build on pywikipedia framework and fetches data from existing articles in different languages, right?). I would like to run it on Slovenian Wikipedia (my bot). Best regards, --Smihael 21 jan 2010 18:32 (CET)

I did use an adapted replace.py bot (only 3 lines added and 1 line changed) to collect data (infobox) from a different language, using a regular expression to catch the Infobox and neglecting the other text. Assuming you 'catched' the infobox well, you should save it on your computer:
 fileHandle = open ( 'GeneratedOutput.txt', 'a' )
 fileHandle.write (new_text.encode('utf-8'))
 fileHandle.write ('<!--' + page.title().encode('utf-8') +'-->'+'\n')
 fileHandle.close()
Don't forget to comment the line # were the changed text is put on the wiki,
#page.put_async(new_text, self.editSummary)
(since we write the 'changes' locally).
Finally, edit the output file and use a subst template page such as Gebruiker:Michiel1972/Infobox Frans kanton to add new pages to the wiki using pagefromfile.py. Michiel1972 22 jan 2010 20:28 (CET)
Thank you for information. In fact I've been doing this in a similar way (tamplate loader + pagefromfile.py). I downloaded XML dump of category instead of using replace.py (it seems much better solution, because it gives you some control over infoboxes used in articles) and got strange results because of unstandarised infoboxes in the source wiki. --Smihael 24 jan 2010 18:05 (CET)
Ah I forgot to ask you where did you put those 3 mentioned lines? At the end, bellow the changed (commented) line (page text is allways added to the end of GeneratedOutput.txt, right?) or somewhere else? --Smihael 24 jan 2010 18:28 (CET)

stedenbouwkundig ontwerpen[bewerken]

Dag Michiel1972,

Het doorverwijzen van stedenbouwkundig ontwerpen naar (alleen) stedenbouwkunde is niet wenselijk.

Stedenbouwkundig ontwerpen komt niet voor in de tekst van dat lemma. En het maakt het zoeken naar de opleiding erg lastig.

We kunnen wel een verwijspagina maken.

Kan je de doorverwijzing weghalen?

Toevoeging Hogeschool Saxion is wel nuttig.

groet, Marco --Marco3000 24 jan 2010 18:20 (CET)

Hallo Michiel1972. Ik heb je titelwijziging ongedaan gemaakt. Het sorteren van opleidingen op aanbieder, waardoor het artikel meer een schoolgids wordt, lijkt me niet wenselijk. Aangezien dit een andere opleiding dan stedenbouwkunde is, heb ik de naam naar de oorspronkelijke naam hersteld. Pompidom 24 jan 2010 19:07 (CET)

IBronvermelding inwonertal Spanje[bewerken]

Beste Michiel,

Er is een discussie gaande op de verzoekpagina voor bots hier. Sonuwe vraagt om een aantal botmatige aanpassingen. Ik heb met mijn bot enkele test-vervangingen gedaan die daar te vinden zijn. Het gaat nu om de plaatsing van het sjabloon Bronvermelding inwonertal Spanje. Gebruiker Sonuwe en ik vinden dat hij prima staat in de infobox van mijn bewerkingen. Mexicano ziet dat echter anders. Zou jij als auteur van de infobox ook even je mening kunnen ventileren op de desbetreffende pagina? Alvast bedankt! USAAC Roundel 1919-1941.svg DustSpinner 26 jan 2010 18:03 (CET)

Categorie:Wereldkampioen langebaanschaatsen naar nationaliteit en subcats[bewerken]

Hallo Michiel, omdat jij je (in het verleden) ook met categorieën bezig hebt gehouden deze vraag aan jou. Ik heb enige tijd geleden de Categorie:Wereldkampioen langebaanschaatsen naar nationaliteit en de subcats daarvan voor verwijdering voorgedragen. Ik ben voorstander van lijsten, Hsf-toshiba is voorstander van behoud van de categorieën. Omdat er verder niemand zijn mening heeft gegeven is er nu een soort patstelling ontstaan. Zou jij jouw mening over de verwijdering van deze categorieën willen geven? Zie hier. Bij voorbaat dank. Alankomaat 27 jan 2010 13:39 (CET)

Vliedberg-afbeeldingen op Commons[bewerken]

Beste Michiel, ik zag dat je hier een aantal afbeeldingen genomineerd hebt, waaronder een volgens mij ten onrechte. Ik heb de overige boosdoeners ook genomineerd. Kun je - het is mijn eerste actie ooit op Commons - even kijken of ik de juiste procedure gevolgd heb? Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 29 jan 2010 22:48 (CET).

Beste Michiel, de zaak is inmiddels afgehandeld. Bedankt voor het gebruik van je overlegpagina op Commons. Na drie weken is deze klus eindelijk geklaard. Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 30 jan 2010 22:46 (CET).

Deinze[bewerken]

Hoi Michiel1972. Het stelt niet heel veel voor, maar misschien wel leuk om te zien dat je werk m.b.t. monumenten en onroerend goed in de diverse plaatsen ook buiten Wikipedia wordt opgepikt. Zij zijn er in ieder geval blij mee. Groet, Pompidom 31 jan 2010 11:32 (CET)