Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/jul 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van juli 2010.

Botfoutje[bewerken]

Hoi Michiel1972. Ik zie dat je afgelopen vrijdag (en wellicht al meer dagen) bij kerken voor een deel (semi-)botmatig een infobox hebt toegevoegd, wat natuurlijk een goede aanvulling is. Ik kwam echter deze wijziging tegen, waarbij er iets mis is gegaan. Waarschijnlijk doordat er ook een woord in het onderschrift van het plaatje wordt gelinkt. Wellicht handig om even te kijken of dat niet vaker mis is gegaan (als het al nog niet gechecked is)?. Groet, Pompidom 4 jul 2010 20:33 (CEST)

Semi-automatisch gedaan, en zelfs dan niet geheel foutloos. Hoe dan ook wil ik nog eens bij deze edits langsgaan en aanvullingen doen. Michiel1972 4 jul 2010 20:41 (CEST)
Fouten sluipen er haast altijd wel in, maar als het semi-automatisch is, dan geloof ik het wel dat dit een tussendoor geglipte bewerking was en voor de rest niet tot maar enkele malen voor zal komen. Pompidom 4 jul 2010 21:00 (CEST)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_II_van_Dammartin[bewerken]

De regel "Hij volgde vermoedelijk in 1105 zijn broer Peter op als graaf van Dammartin ten nadele van zijn minderjarige neefjes." op de pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_II_van_Dammartin suggereert dat zijn broer Peter wel degelijk een aantal zonen heeft gehad? http://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_van_Dammartin Waar is deze bewering/regel op gebaseerd (bron)?

Geen idee, dat zal je aan de maker (Overleg gebruiker:Februari) moeten vragen. Mijn bijdrage betrof een botcorrectie. Michiel1972 5 jul 2010 12:36 (CEST)

vraagje omtrent KICH en auteursrecht[bewerken]

Dag Michiel. Ik heb een vraagje over KICH: mogen we op Wikipedia teksten uit hun online rijksmonumentenregister overnemen? (De vraag is nav mijn verwijdernominatie Arenborghoeve en Villa Elise (Tegelen). --Sonty 11 jul 2010 12:09 (CEST)

Hoi Sonty, ze zijn niet vrijgegeven onder de GFDL danwel Creative commons, dus we zijn er vanuit gegaan van niet. We hebben contact met de RCE, en dit is er wel eentje die we nog eens willen vragen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 11 jul 2010 12:27 (CEST)

Verwijderingsnominatie Dr. Anton Philipszaal[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Dr. Anton Philipszaal dat is genomineerd door Muijz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100711 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 12 jul 2010 02:01 (CEST)

Coordinaten[bewerken]

Hallo Michiel, de coordinaten die bij de Korenmolen (Oostvoorne) staan zijn volgens mij die van de Korenmolen (Rockanje). Kan jij er naar kijken, want als ik er mee bezig ga wordt het probleem waarschijnlijk nog groter. Alvast bedankt, met vr. groet, JanB 24 jul 2010 19:57 (CEST)

's-Hertogenbosch[bewerken]

Had van jou wel verwacht, dat je van Overleg:'s-Hertogenbosch (doorverwijspagina)/Archief 1 op de hoogte was. Heb je de laatste tijd niet erg gezien bij de discussies over dp-constructies over bijvoorbeeld Jamaica, Freek de Jonge en andere artikelen. Hsf-toshiba 24 jul 2010 23:31 (CEST)

Een normale dp-constructie is een oplossing waarbij er in ieder geval geen redirects van bestaande, correcte links worden gemaakt. De omgekeerde constructie was een experimenteel truckje van 3 jaar geleden waar de gemeenschap nooit een definitieve beslissing over heeft genomen. Dus niet op grote schaal gaan invoeren Hsf-toshiba Michiel1972 24 jul 2010 23:46 (CEST)
Grote schaal? Volgens mij is het alleen bij 's-Hertogenbosch ingevoerd toch? Maar een normale dp van maken? Die steun krijg ik nooit..... Ik had als compromis toch gehoopt dat dit werd geaccepteerd. Hsf-toshiba 25 jul 2010 00:04 (CEST)

Lijst van windmolens in Zeeland[bewerken]

Beste Michiel, ik zie nu pas de schitterende kaart die je onder de lijst hebt geplaatst. Mijn complimenten! Een klein puntje van kritiek, de molen De Koornbloem uit Goes ontbreekt nog. Leuk dat je ook twee voormalige getijdemolens hebt meegenomen. Nogmaals, heel mooi werk! Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 26 jul 2010 22:12 (CEST).

Aanpassingen op Nador Haven[bewerken]

Hoi Michiel,

Ik weet niet of ik bij jou moet zijn of Alexbot - maar omdat ik denk dat jij iemand van vleesch und blut bent en niet een bot klop ik bij jou aan. Regelmatig als ik artikelen toevoeg (dus nieuwe pagina's die nog niet bestonden) dan doe ik dat over het algemeen door een hele korte start te maken en die alvast te bewaren en vervolgens dit mini-artikel te editen. Blijkbaar is dat niet de ge-eigende manier omdat ik dan in 9 van de 10 keer vervolgens een bewerkings-conflict tegenkom en in de tussentijd is er dan vaak een WIU-tekort template neergezet. Als jij (of wie dan ook, inclusief bots) een nieuw geplaatst artikel checkt zou het dan niet effectiever zijn om eerst een paar uurtjes te wachten zodat de auteur wel de kans krijgt om zijn artikel te posten, checken (op correctheid wikilinks bijvoorbeeld) en mogelijkerwijs op Commons nog gaat zoeken naar passende foto's.

Hoewel het uiteindelijk niet zo heel veel uitmaakt voelt het als 'onwelkom' als op een artikel die je net aan het plaasten bent, direct allerlij (negatieve) templates tegenkomt. Als het hele grote en/of ingewikkelde nieuwe lemma's zijn dan schrijf ik die 'extern' (ofwel in een externe editor of via een zandbak) maar eenvoudigere en korte artikelen plaats ik vaak dus rechtstreeks. Ik doe hetzelfde op de Engelstalige Wiki en daar heb ik zelden last van dit veschijnsel: alleen als ik bijvoorbeeld vandaag een init opzetje plaats en dan pas een dag later het daadwerkelijke artikel probeer te bewaren zie ik templates dat het artikel te kort is, geen bronnen heeft etc etc.

Wellicht heb je een advies om de hele snelle acties van Nederlandstalige wikianen te voorkomen (en de operking om dan een comment te plaatsen in het lemma is weinig zinvol: dat deed ik ooit en het artikel werd door een ander voor speedy-deletion genomineerd.....:-()

Tks, JanT 31 jul 2010 17:46 (CEST)

Hoi, mijn advies is -gezien jou aanpak van artikelen schrijven- om tijdelijk {{wiu2}} bovenaan het heel korte artikel neer te zetten. In dat geval was het artikel zeker niet genomineerd,al zouden er nog wel botmeldingen langs kunnen komen. mvg Michiel1972 31 jul 2010 18:27 (CEST)