Overleg gebruiker:Oscar/Wikipedia als adolescent

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Taka

Goede punten. Het blokkeerbeleid is een moeilijk punt. Op dit moment is er niet echt een beleid, blokkades worden naar eigen goeddunken van degene die blokkeert gedaan (er zijn enkele uitzonderingen waarin er gestemd is over blokkades).

Verder zou ik het toejuichen als er iets als teamwork tot stand kwam. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe dat gedaan zou kunnen worden. Er zijn wel diverse "projecten", maar ook daarin wordt nog nauwelijks echt samengewerkt aan artikelen. Projecten bestaan nu vooral uit een lijstje van personen die individueel aan afzonderlijke artikelen in hetzelfde interesegebied werken. Er komen wel wat afspraken tot stand over zaken als taxoboxen etc. Maar echte teams die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet als vliegende brigade als er van buitenaf inhoudelijke kritiek op een artikel komt, of die gezamenlijk proberen een artikel op hoger niveau te tillen, zijn er nog niet. Ondanks enkele pogingen als Wikipedia:Review en iets eerder Wikipedia:Kwaliteitsoffensief Biologie komt dit nog niet echt van de grond.

Misschien is de tijd nog niet rijp, of misschien hebben we nog niet de juiste manier gevonden om dit van de grond te krijgen. Taka 19 dec 2005 18:01 (CET)Reageren