Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:PJSchouten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door PJSchouten in het onderwerp Neutraliteit

Hallo PJSchouten, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 12 aug 2022 11:32 (CEST)Reageren

Neutraliteit[brontekst bewerken]

Geachte PJSchouten,

Bedankt voor uw interesse in Wikipedia en voor het willen delen van uw opgedane kennis over het onderwerp traumaseksuologie. Ik heb de beide door u gestarte artikelen gelezen en enkele kleine, taalkundige, aanpassingen gedaan. Ik begrijp uw inzet om de door u (en uw collega's) opgedane kennis te delen met de wereld en kan dat alleen maar waarderen. Ik wil u wel aanraden in het oog te houden dat Wikipedia een neutrale encyclopedie is. Formuleringen waarbij de schrijver naar zichzelf verwijst in de eerste persoon enkelvoud of meervoud, zijn doorgaans geen goed teken in een artikel; de lezer weet niet wie de schrijver is, wat diens status is. Daarnaast is vrijwel ieder artikel in deze encyclopedie een resultaat van de samenwerking van meerdere personen.

Wat ik mis in de beschrijving van de onderwerpen, is een weergave uit onafhankelijke bronnen. Hebben anderen (wetenschappers, journalisten,...) aandacht besteed aan uw werk, uw publicaties? Zijn er andere wetenschappers, in Nederland of daarbuiten, die zich bezig houden met dit onderwerp en daarover gepubliceerd hebben? De artikelen lijken nu vooral te gebaseerd te zijn op PJSchouten die vertelt over het werk van Peter John Schouten.

Met vriendelijke groeten, RonnieV (overleg) 12 aug 2022 11:32 (CEST)Reageren

Geachte RonnieV,
Je slaat de spijker op z'n kop! Het is de grote paradox die ik tracht op te lossen. Ik ben met een eigen domein Traumaseksuologie begonnen omdat in de gangbare wetenschap niet kon vinden en samenbrengen wat ik in 35 jaar werken in de hulpverlening met seksueel trauma heb ontdekt en ontwikkeld.
Dat heb ik kunnen beschrijven en vooral vanuit de doelgroepen (mannen en vrouwen die in hun jeugd seksueel misbruik hebben meegemaakt) komt de grootste waardering voor mijn ontdekkingen. Ik heb inmiddels een groeiende groep met mensen, meestal hulpverleners, die mijn inzichten en methoden gebruiken in hun werk. Daar zijn een aantal zeer talentvolle auteurs van te vinden op o.a. Linkedin.
Ik heb al sinds 2016 vragenlijsten online (op traumasekualiteit.nl) staan die mensen -vrijwillig en anoniem- kunnen invullen. Dat hebben al meer dan 6500 mensen m/v gedaan en daar zit een bron van bevestiging van de theorie, De theorie komt voort uit de praktijk, is practice based. Ik kan tot op heden geen wetenschapper in opleiding vinden die daar een wetenschappelijk artikel over wil schrijven.
ik zie mezelf als pionier en idealist. op dit gebied.
Inmiddels heb ik de vragenlijsten laten vertalen in het Engels die zijn te vinden op traumasexuality.info. Ze worden nu van over de hele wereld ingevuld!
Hoe krijg ik het voor elkaar om op te lossen dat het niet alleen gaat over mij en mijn beweringen?
  1. Ik kan zorgen dat er een groepje mensen zich met de tekst bezig houden, zodat het zichtbaar wordt dat breder gedragen wordt dan alleen door mij.
  2. Ik kan een aantal recensies toevoegen die over mijn boeken zijn geschreven?
  3. Reacties op mijn bijdragen van mij en anderen onder de hashtag #traumaseksuologie op Linked-in?
Graag wat hulp als dat mogelijk is. Ik vind het fijn als het allemaal klopt.
Met vriendelijke groeten,
Peter John Schouten PJSchouten (overleg) 14 aug 2022 17:16 (CEST)Reageren