Overleg gebruiker:PrincepsMaximus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, PrincepsMaximus! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.983 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".



De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Schrijfwedstrijd[brontekst bewerken]

Beste PrincepsMaximus. Ik heb gezien dat je al begonnen bent met het schrijven aan je artikel voor de schrijfwedstrijd. Ik wil je er echter op wijzen dat in de reglementen staat dat je er niet aan mag beginnen voor 1 september. Dit enkel om je eens te waarschuwen opdat je werk in augustus niet tevergeefs zou zijn... Met vriendelijke groeten, Leonidas1206 (overleg) 13 aug 2019 20:48 (CEST)[reageer]

Daar ben ik mij van bewust, maar wilde reeds een inleiding en infobox maken voor de bezoekers vóór september. PrincepsMaximus (overleg) 14 aug 2019 16:52 (CEST)[reageer]
Ah, oké. Dan is het goed. Het was enkel maar om je het te laten weten. Leonidas1206 (overleg) 14 aug 2019 18:16 (CEST)[reageer]
Bedankt! PrincepsMaximus (overleg) 16 aug 2019 14:41 (CEST)[reageer]

Schrijfwedstrijd 2019[brontekst bewerken]

Beste PrincepsMaximus,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2019 1 sep 2019 16:47 (CEST)


Beste PrincepsMaximus,

De jury van de schrijfwedstrijd is er inmiddels uit en heeft beslist welke artikelen de gouden, zilveren en bronzen pen krijgen. Jouw inzending is daar niet bij. Dit betekent beslist niet dat jouw artikel of de andere artikelen in de ogen van de jury slecht waren. Integendeel: het aantal inzendingen was deze keer veel groter dan in voorgaande jaren, en de doorsnee kwaliteit was hoog.

De jury heeft besloten om, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, de niet-winnaars in het kort wat terugkoppeling te geven over hun ingezonden artikel. Iedereen heeft er tenslotte de nodige uurtjes ingestoken. ‘Mesopotamische Campagne’ vonden wij een mooi nieuw artikel, met goede foto’s en een prima infobox. Ook de structuur is uitstekend.

Toch willen we enkele tips geven waarmee je het artikel nog zou kunnen verbeteren. Hier en daar haperen de zinnen, soms zijn woorden vergeten of staan zaken dubbel vermeld. Verder lopen tegenwoordige tijd en verleden tijd door elkaar, wat hinderlijk leest. Omdat het een flink artikel is mag de inleiding iets meer van de inhoud samenvatten. Aan het eind oogt het artikel minder verzorgd. Misschien had je tijd te kort, want we constateerden ook dat een viertal links niet functioneerde, en dat sommige links dubbel waren. Overigens in het Nederlands is het generaal-majoor en niet majoor-generaal.

Dit alles neemt niet weg dat dat we blij zijn dat Wikipedia er een mooi artikel bij heeft over een langdurige en belangrijke veldslag tijdens de Eerste Wereldoorlog. We willen je hartelijk danken voor je deelname dit jaar. Vriendelijke groeten namens de jury van de schrijfwedstrijd 2019, Take Mirrenberg (overleg) 12 jan 2020 11:31 (CET).[reageer]

Beste jury
Bedankt voor de tips. De haperende zinnen en wisseling van tijden was mijn inderdaad, te laat, opgevallen. Ik zal proberen hieraan de komende weken nog te werken. Ik had eerst niet verwacht zo'n uitgebreid artikel te maken en ben de inleiding vergeten uit te breiden. Het vermoeden van tijdsgebrek is inderdaad correct, ook dat zal ik nog proberen op te lossen in de komende weken.
PrincepsMaximus (overleg) 12 jan 2020 12:15 (CET)[reageer]

Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 2020[brontekst bewerken]

Op de WikiZaterdag van 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Wikimedia Nederland plaats in het Textielmuseum in Tilburg.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er met alle aanwezigen teruggekeken op het voorgaande jaar, om daarna een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast worden ook deze keer weer de WikiUilen uitgereikt en wordt de uitslag van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2019 bekend gemaakt.

Als deelnemer aan de Schrijfwedstrijd nodig ik je bij deze van harte uit om volgende week ook naar Tilburg te komen. Kijk op de verenigingswiki van WMNL voor meer informatie. In verband met de beperkte capaciteit is aanmelden verplicht.

Vriendelijke groet, ook namens de jury,
Ciell 3 jan 2020 09:51 (CET)[reageer]

Vanwege de afstand zal ik helaas niet aanwezig kunnen zijn op de Nieuwjaarsbijeenkomst.
PrincepsMaximus (overleg) 3 jan 2020 15:19 (CET)[reageer]
Hallo PrincepsMaximus,
Staat genoteerd. Na 11 januari zal de uitslag ook op Wikipedia bekend worden gemaakt.
Vriendelijke groet, Ciell 3 jan 2020 15:28 (CET)[reageer]