Overleg gebruiker:Ralphnoordman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Ralphnoordman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.118 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

S.K.V. Amsterdam[brontekst bewerken]

De reden dat ik uw bewerkingen vorig week heb teruggedraaid is dat het niet encyclopedisch is geschreven en er heel veel info simpelweg niet in thuis hoort, maar op de website van de vereniging zelf. Om als voorbeeld te noemen:

S.K.V. is naast een échte korfbalvereniging (met trainingen, wekelijkse wedstrijden en studententoernooien) ook een échte studentenvereniging. Met een vijfkoppig bestuur, acht verschillende commissies en haar eigen tradities zoals het jaarlijkse gala, de maandelijkse borrel en elk jaar een gezamenlijke reis. Zo is er iedere week wel iets leuks te doen bij S.K.V. Amsterdam, maar niets is verplicht. Een ideale manier om alles uit je studententijd te halen wat erin zit en dat te combineren met heel veel korfbal!

Hoort in zijn geheel thuis op de website van de korfbalvereniging. Dit is namelijk puur reclame maken en heeft totaal geen encyclopedische waarde. En zo is ook de rest van de tekst nauwelijks een verbetering. Realiseert u alsjeblieft dat Wikipedia een encyclopedie is en geen verlengstuk van een website van een vereniging of bedrijf. ARVER (overleg) 11 dec 2017 19:22 (CET)[reageer]