Overleg gebruiker:Random988

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door MichielDMN in het onderwerp PVDA
Welkom op Wikipedia, Random988! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.592 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

PVDA[brontekst bewerken]

Beste Random988, ik kan begrijpen dat je geen sympathie hebt voor PVDA, maar het is hoegenaamd niet netjes om bij "parlementaire activiteiten" van politici van die partij alle stemmingen te plaatsen die mogelijk controversieel zijn. Als een partij iets beslist, dan stemmen partijleden zoals hen wordt opgedragen. "Particratie" heet dat, wat je mogelijk wel weet, en dat systeem ligt al wel eens onder vuur. Je kunt die betwistbare stemmingen eventueel in het artikel van de partij dumpen, maar bij individuele Kamerleden is dit echt niet relevant. Je wilt toch geen lijst bijhouden met elk stemgedrag? En waarom per se deze dan nog? Het is niet abnormaal dat een partij voor oppositie kiest. Je vergeet er, wellicht bewust, dat de partij zich zo opstelt met de melding dat er "toch iemand oppositie moet voeren". Dat betekent niet per se dat ze tegen coronamaatregelen zijn, wat wel kan afgeleid worden uit wat jij ervan maakt in al die artikels, wellicht bewust, als ik zie wat je de laatste tijd hebt proberen te doen als het over PVDA gaat. MichielDMN 🐘 (overleg) 20 mrt 2020 07:50 (CET)Reageren

Idem wat die stemming over de Armeense genocide betreft trouwens. Je schetst dit als een kwalijk iets, maar het zou nuttig zijn als je ook zou vermelden waarom ze zich onthielden. Daar zal wel 'n reden voor zijn, neem ik aan. Het kan goed zijn dat jij of ik die reden niet accepteren, maar die moet er wel in. Zoals jij het omschreef, kwam het over alsof ze die genocide niet belangrijk genoeg vonden. Dat kan (ik heb echt geen idee), maar misschien waren ze alleen tegen de vorm van wat ter stemming voorlag, dat is nog iets anders. Zoiets moet er wel in als je met controversiële dingen begint te schermen. MichielDMN 🐘 (overleg) 20 mrt 2020 07:54 (CET)Reageren