Overleg gebruiker:Schaapman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Andries in het onderwerp Spam op Divine Light Mission
Hallo Schaapman, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.839 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Spam op Divine Light Mission[brontekst bewerken]

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht

Beste Schaapman,

De externe link(s) die je hebt geplaatst bij een of meerdere artikelen , waaronder Divine Light Mission zijn verwijderd. Wij waarderen je bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. Het zonder overleg en beargumentatie opnieuw toevoegen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers & Wikipedia:Wanneer extern linken. Veel plezier op Wikipedia. — Zanaq (?) 29 sep 2007 15:09 (CEST)

En ook je toevoeging van ongeveer hetzelfde is weggehaald. Wikipedia is niet bedoeld voor zelfpromotie. — Zanaq (?) 29 sep 2007 15:55 (CEST)

Zelfpromotie lijkt me nauwelijks aan de orde: het artikel is gratis beschikbaar en geeft goed inzicht in de praktijk van het lidmaatschap. Kortom: een interessante bron van aanvullende informatie over het onderwerp.--Schaapman 29 sep 2007 16:01 (CEST)Reageren

Dat kan wel zijn, maar we zijn extreem terughoudend met externe links. Het feit dat je geen overleg bent begonnen maar het nogmaals via een omweg probeerde is ook geen goed teken. Ik raad je aan een goed gemotiveerd voorstel te doen op Overleg:Divine Light Mission, en het oordeel van de gemeenschap af te wachten. Groet. — Zanaq (?) 29 sep 2007 16:04 (CEST)

Van enige omweg is geen sprake. Ik dacht alleen begrepen te hebben dat ik de verwijzing onder een verkeerde categorie had geplaatst. Ik zou zeggen: graag of heel niet.--Schaapman 29 sep 2007 16:06 (CEST)Reageren

Je begrijpt dat we hier met grote regelmaat met spam en zelfpromotie te maken hebben, dus vergeef ons onze eventuele fouten. Ik denk dat de link inderdaad onder het kopje Externe Links zou moeten staan, mits het als voldoende relevant beoordeeld is. Groetjes. — Zanaq (?) 29 sep 2007 16:17 (CEST)

Dat snap ik, maar ik kan verder niet veel toevoegen aan wat ik er al over meldde: het verhaal is kosteloos beschikbaar en geeft naar mijn mening een heel open en eerlijk relaas over zowel de aantrekkingskracht als (voor mij) uiteindeljk de keerzijde van een geloofsbeleving zoals die destijds bij de Divine Light Mission en guru Maharaj ji te vinden was. Ik denk dat dit voor mensen die meer over het onderwerp willen weten een interessante aanvulling is, vandaar mijn bijdrage. Voor mij is dit een nieuwe ervaring en ik ben nu ook enigszins de weg kwijt in wat verder de bedoeling is moet ik zeggen. Wat mij betreft mag iedereen de relevantie van mijn bijdrage beoordelen, graag zelfs, maar door hem gewoonweg te verwijderen lijkt me dat niet goed meer mogelijk. Of zie ik iets over het hoofd?--Schaapman 29 sep 2007 16:28 (CEST)Reageren

In de geschiedenis (tab bovenaan de pagina) van het artikel is alles nog terug te vinden. Ikzelf heb er geen verstand van, en ik heb ook niet meegewerkt aan het bewuste artikel. Als je dus op de overlegpagina iets post, is er best kans dat ter zake kundigen hun licht erover laten schijnen. Ik raad dus nogmaals aan op Overleg:Divine Light Mission een bericht te zetten. Succes! — Zanaq (?) 29 sep 2007 16:35 (CEST)
Uw persoonlijke relaas is niet geschikt voor wikipedia, juist omdat het een persoonlijk relaas is. In wikipediataal heet dat POV (point of view). Een externe link wordt gebruikt om de informatie van een wikipediaartikel aan te vullen, maar ook aanvullende informatie dient niet POV te zijn. Wat misschien wel zou kunnen is feitelijke en relevante informatie toevoegen aan artikelen in wikipedia, ontdaan van persoonlijke impressies. Dat uw webpagina de informatie gratis ter beschikking stelt is aardig maar niet belangrijk. VanBuren 29 sep 2007 18:40 (CEST)Reageren
Onwaar. Een externe link mag best POV zijn. Andries 30 sep 2007 18:17 (CEST)Reageren

Zoals eerder opgemerkt: graag of niet! Volgens mij zijn vrijwel alle verwijzingen bij dit onderwerp POV, zoals u dat noemt, maat mijn behoefte aan discussie hierover is minimaal en inmiddels ruimschoots opgebruikt. --Schaapman 29 sep 2007 19:49 (CEST)Reageren

Zoals je ziet zijn er verschillende meningen over. Je link staat inmiddels onder het artikel, en op Overleg:Divine Light Mission is te lezen waarom. Groetjes. — Zanaq (?) 29 sep 2007 20:02 (CEST)