Overleg gebruiker:Shanluan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Shanluan! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.051.568 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Schrijfmiddag 8 november Caribbean dishes go Wikipedia[brontekst bewerken]

Beste Shanluan,

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Volgende week vrijdag, 8 november, is er een speciale Wikipedia schrijfdag in het kader van het project Wiki goes Caribbean. Deze schrijfdag staat in het teken van eten en drinken. We beginnen met een gezamenlijke lunch, waarna we samen aan de slag gaan met het aanvullen van de informatie over (Nederlands) Caribische eetcultuur en recepten op Wikipedia. Zie voor meer informatie de projectpagina.

Locatie: Ontmoetingscentrum Wayaca, Paviljoensgracht 33 in Den Haag.
Tijd: 11.30 tot 14.30 uur, .

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Schrijf je in via de projectpagina, of laat mij via mail weten dat je erbij bent. Op de projectpagina staat ook een lijst met gewenste artikelen waaraan gewerkt kan worden, voel je vrij om die aan te vullen of er alvast mee aan de slag te gaan.

Graag tot ziens op 8 november!

Hartelijke groet, MichellevL (WMNL) (overleg) 1 nov 2019 11:29 (CET)

Wiki Goes Caribbean: Schrijfmiddag 16 nov & 14 dec (in Utrecht)[brontekst bewerken]

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

Per 1 november ben ik contactpersoon voor het WGC-project, en je kunt mij voortaan dus hierover benaderen. In 2019 staan er nog twee WGC-zaterdagen op de planning waarvoor jullie van harte uitgenodigd zijn:

Op 16 november a.s. is het thema van de schrijfmiddag 'kaarten, documenten en akten'. De middag vindt plaats in het Nationaal Archief en duurt van 13.00 tot 17.00.

Op 14 december is de locatie van de schrijfmiddag met als thema 'feest' verplaatst naar het kantoor van WMNL op Mariaplaats 3 in Utrecht, i.v.m. de kerstborrel die daar vanaf 16.00 zal plaatsvindt.

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan vooral contact met mij op. Schrijfinspiratie voor gewenste artikelen vind je op de projectpagina.

Hartelijke groet,

MichellevL (WMNL) (overleg) 8 nov 2019 12:48 (CET)

Schrijfbijeenkomst WGC thema WOII 22 februari 2020 Nationaal Archief[brontekst bewerken]

Beste Shanluan,

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

WGC schrijfmiddag WO II – 22 februari 2020, Nationaal Archief[brontekst bewerken]

Op zaterdag 22 februari a.s. is de eerste schrijfmiddag bij het Nationaal Archief van dit jaar, waarvoor ik je hierbij graag wil uitnodigen.

Het thema van de middag is Tweede Wereldoorlog. De oorlog in het Caribisch gebied is nog onderbelicht terrein, dus daar willen we deze middag aandacht aan besteden. We starten om 12.30 met een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling ‘De oorlog die bleef’ die net die week geopend wordt in het Nationaal Archief. Om 16.30 is de middag afgelopen.

Meer informatie en voorbeelden van gewenste artikelen vind je op [[Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/22feb2020NA |de pagina van de bijeenkomst op Wikipedia]]. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website van Wikimedia Nederland.

Nieuwe data schrijfbijeenkomsten Wiki Goes Caribbean[brontekst bewerken]

Ook dit jaar zijn er weer schrijfbijeenkomsten in het kader van Wiki Goes Caribbean. De bijeenkomsten in het Nationaal Archief vinden in tegenstelling tot vorig jaar een keer in de twee maanden plaats, en de data hiervoor vind je op de projectpagina. Ook worden er in samenwerking met erfgoedinstellingen en andere partners bijeenkomsten op andere locaties georganiseerd. Als de data hiervan bekend zijn, kun je ze ook terugvinden op de projectpagina.

Projectpagina: gewenste artikelen[brontekst bewerken]

De projectpagina Wiki Goes Caribbean is de komende tijd onder constructie. Er is een nieuwe sectie voor bronnen en beeldmateriaal waar de komende tijd relevantie collecties worden toegevoegd. Als je zelf onderwerpen weet voor een artikel of bronmateriaal weet, voeg ze vooral toe!

Contact[brontekst bewerken]

Vanaf 23 februari tot begin juni ben ik met zwangerschapsverlof. Voor vragen of opmerkingen over Wiki Goes Caribbean kun je contact opnemen met Sandra Fauconnier (projecten-at-wikimedia.nl).

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina, dan sturen we je niks meer toe.

Graag tot ziens op 22 februari in het Nationaal Archief!

Hartelijke groet, MichellevL (WMNL) (overleg) 11 feb 2020 15:07 (CET)

Save the date: 12 juni Caribbean Dishes go Wikipedia[brontekst bewerken]

Beste Shanluan,

Op 12 juni organiseren we een speciale activiteit in het kader van Wiki Goes Caribbean: Caribbean Dishes go Wikipedia. Tijdens deze speciale dag in ontmoetingscentrum Wayaca in Den Haag werken leden van Wayaca samen met Wikipedianen om de informatie over Antilliaanse gerechten en eetcultuur aan te vullen. De dag begint met een gezamenlijke lunch, waarna we samen aan de slag gaan met Wikipedia.

Wil je deelnemen? Schrijf je dan alvast in via het inschrijfformulier op de website van WMNL.

Kijk om alvast een indruk te krijgen van de gerechten die je kunt omschrijven ook op de projectpagina. Als je vragen hebt over de dag, kun je contact opnemen met Sandra Fauconnier via projecten-at-wikimedia.nl.

Graag tot dan! MichellevL (WMNL) (overleg) 20 feb 2020 15:02 (CET)

Online bijeenkomst Wiki goes Caribbean zaterdag 24 oktober[brontekst bewerken]

Beste Shanluan,

Muurschildering door Loaiza.jpg

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Op zaterdag 24 oktober vindt er weer een online bijeenkomst van het Wiki goes Caribbean project plaats. Het thema van deze middag is dit keer ‘Kunst en literatuur’. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur (CET) en we maken gebruik van Zoom. Wim Rutgers, buitengewoon hoogleraar in Caribische letterkunde, analyseert hoe de informatie over Nederlands Caribische literatuur op de Nederlandstalige Wikipedia verbetert kan worden. Daarna is er een korte workshop over het toevoegen van afbeeldingen aan een artikel op Wikipedia. Wikipedianen die zelf aan de slag willen, kunnen hiervoor terecht in een aparte online werkruimte.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via het formulier op de evenementpagina zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodiging kunnen sturen met daarin een link naar de Zoom-omgeving.

Op de WGC projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag (of op enig ander tijdstip). Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Heb je nog suggesties voor artikelen die nog ontbreken? Vul ze gerust aan!

Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Verwijder dan je gebruikersnaam van de lijst 'op de hoogte blijven' op de Wiki goes Caribbean projectpagina.

Graag tot ziens op 24 oktober! MichellevL (WMNL) (overleg) 23 sep 2020 11:36 (CEST)