Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Sisirider

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Wiki13 in het onderwerp Opmerking over Six pack buddies
Hallo Sisirider, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.273 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 6 feb 2013 11:33 (CET)Reageren

Opmerking over Six pack buddies[brontekst bewerken]

Hallo Sisirider, welkom hier. Dit is een encyclopedie. De pagina over uw vriendengroep kunt beter op facebook of een eigen website plaatsen. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 6 feb 2013 13:02 (CET)Reageren

Havilux en de droomenvanger[brontekst bewerken]

Havilux Maerilus was een alchemist / tovenaar die leefde in de middeleeuwen rond 1550 na Christus. Hij was de hof alchemist van Koning William State the fourth en had een hoog aanzien in het gebied van groot Westshire.

Er is heel weinig bekend over hem, dan alleen het feit dat hij in staat was om dromenvangers te maken van een speciaal soort hout van de twijgfamilie. Eeuwen lang wist niemand waar dit soort hout gevonden kon worden. Het verhaal gaat dat Havilux geen kinderen kon krijgen en dol was op alle kinderen in het koninkrijk. door de vele oorlogen, ziektes, narigheid, hadden kinderen veel last van nachtmerries. Havilux kon dit niet accepteren en was dag en nachtbezig om o zoek te gaan naar een kruidenmengsel om de enge dromen te kunnen vangen.

Op een gegeven moment had hij een unieke plantje gevonden, die hij vermaalde en droogde. Hij had ooit ontdekt dat dit plantje rustgevend was en de kinderen in een diepe slaap kon brengen met alleen maar mooie dromen. Helaas was er maar een plantje inde hele omtrek van de koninkrijk. Hij wist dat dit plantje slechts eenmaal inde 1000 jaar groeide en nergens anders te vinden was. Havilux maakte uiteindelijk van en unieke houtsoort van de zwijgfamilie een beker waarin hij de kruidenmengsel in wreef, hij deed dit ook op debat vanher twijgboompje diep in het bos.

Eenmaal thuis liet hi de kinderen komen en liet ze allemaal een slok nemen van zijn kruidenmengsel die de hele nacht lag te weken in het houten bekertje. Helaas kon hij maar 19 kinderen helpen, want bij de 20ste werkte het niet meer. Alle kinderen waren blij alleen het plantje was op en Havilux hoopte dat hij het twijgje nog kon gebruiken op anderen. Helaas stopte het bij 19. Havilux begreep het niet en bleef onderzoeken waaromheen maar 19 kinderen mocht helpen.

Toen weken later hij weer eens door het bos liep, zag hij dat het twijgje die hij geplant had en welke was ingesmeerd met het kruidenmengsel wat hij eerder had gemaakt iets groter was. Maarwat nog bijzonderder was was dat hij een tekst zag staan onder het twijgboompje welke geschreven was door blaadjes die letters vormden. Er stond. 'in den jaere 2015 na christus, zal den 20ste kind welcke gebooren is op den 20sten van den neegende maande 2005 het laetste kind zijn welcke het twijgje mooge gebruiken om nooit meer naere droomen te krijgen. Het kinde zal een meisje zijn waardeerden van houdt, zij zaele eerlijk en netjes zijn en heeft een haert van gouden dukaten en juweelen. Zij is uitverkooren de den laetsten dromenvanger te gebruiken. Den vaader van den kinde zal een boodscaep krijgen welcke niemand anders zael zienn. De twijg zal den vaader vinden en niet omgekeerd. Het is eene tack van 10 cm laeng met een schuine snee, bruinen van kleur en den drie kleinen twijgjes maken de droomenvaenger compleet. Den tack aanraeken en zeggen dat het je nare dromen en angsten vangt zael het kinde altijd rust geeven en NOOIT meer naere droomen. Haar wensen zullen uitkoomen en alles wat ze doet komt goed en ze zal nog slimmer en wijzer worden. Deze droomenvanger is zo bijzonder dat hij alleen voor het laetste bijzonder meisje zal zijn bedoeld.

Havilux schrok en dacht dat iemand een grap met hem maakte. Er was helemaal niemand in de buurt en hij was de enige die wist waar hij het twijgje had geplant. Toen hij weer naar beneden keek, zag hij weer gewoon bladeren en takjes, maar geen tekst. Dus als het goed is zou nog een bijzonder kind in dit jaar het twijgje kunnen gebruiken als dromenvanger. Waar het gevonden gaat worden weet niemand