Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Stefanie Réga

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Stefanie Réga in het onderwerp Afbeeldingen
Hallo Stefanie Réga, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.231 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mondo (overleg) 4 mrt 2023 19:44 (CET)Reageren


Nominatie van De Kus - Koen Vanmechelen[brontekst bewerken]

Beste Stefanie Réga, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel De Kus - Koen Vanmechelen voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Met vriendelijke groeten, Mondo (overleg) 4 mrt 2023 19:44 (CET)Reageren

De Kus (Koen Vanmechelen)[brontekst bewerken]

Beste Stefanie Réga, ik zag dat je het artikel De Kus (Koen Vanmechelen) aanmaakte. Zoals je kunt zien, heb ik er intussen stevig in zitten snoeien. Ik wil bij deze even duidelijk maken waarom. Het artikel ging voor een stuk over de kunstenaar en andere werken van hem, maar dat kan niet echt de bedoeling zijn. Als het artikel De Kus heet, hoort het alleen over dát kunstwerk te gaan, niet over andere zaken. Daarvoor kunnen andere artikels gemaakt of uitgebreid worden en daarvoor dienen hyperlinks naar artikels, zoals dat over Vanmechelen. De opmaak was ook niet echt conform de gebruiken hier (een titel, veel witregels, onnodige kleurtjes en vet). Ook stonden er wat flarden zinnen in, waar dat beter volzinnen zijn. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 13 mrt 2023 21:30 (CET)Reageren

Beste Michiel,
Hartelijk dank voor je bericht.
Ik begrijp het helemaal, echter dient deze pagina als een opdracht voor school (afstandsonderwijs - sociaal werk).
Nu voel ik ook aan dat ik niet het juiste onderwerp heb gekozen, te weinig om over te vertellen. Maar in realiteit een absoluut mooi kunstwerk en daardoor was ik in eerste instantie verkocht.
De datum voor het indienen van de opdracht is gepasseerd en een nieuw onderwerp kiezen is dus onmogelijk.
Voorheen nog nooit een Wikipedia pagina aangemaakt en zou er ook nooit op eigen initiatief aan begonnen zijn.
De pagina zal ook na het toekennen van mijn letterscore offline gehaald worden., want biedt onvoldoende meerwaarde.
Maar ik ga er toch voorlopig wat extra informatie aan moeten toevoegen aangezien de leerkracht me moeilijk kan beoordelen op amper 5 zinnetjes.
Ik had kleurtjes, vet, titeltjes toegevoegd om te laten zien dat dit me gelukt was, want een codetaal is absoluut niet aan mij besteed.
Voor de 'gerealiseerde projecten' zal ik hyperlinks gaan zoeken.
Hopelijk begrijpt u mijn kant van het verhaal en laat u even de extra informatie staan - het zal toch van korte duur zijn ;)
Hartelijk dank.
Vriendelijke groeten,
Stefanie Stefanie Réga (overleg) 14 mrt 2023 08:28 (CET)Reageren
Beste Stefanie, ik ben me er goed van bewust dat je dit deed voor een schoolproject, maar ik vrees dat "even de informatie laten staan" om die reden niet echt een optie is. Als iedereen hier voor z'n eigen projectjes pagina's gaat aanmaken, is er op den duur geen samenhang meer. Er is niets dat garandeert dat dit artikel maar "van korte duur" zou zijn, want het staat momenteel niet ter beoordeling voor verwijdering.
Het probleem ligt, voor alle duidelijkheid, niet echt aan jou, maar aan de opdracht, die naar mijn mening al jaren niet voldoende begeleid wordt en vooral bedoeld lijkt om de hobby van de lector te propageren. Maar goed, dat is een beetje naast de kwestie. Als je per se meer tekst wil, dan denk ik dat je beter in de zogeheten eigen naamruimte een langer iets maakt: Gebruiker:Stefanie Réga/De Kus (Koen Vanmechelen). Een artikel dat meteen op Wikipedia gezet wordt, wordt nu eenmaal losgelaten op de wereld en het is een deel van Wikipedia dat er dan ook meteen andere Wikipedianen het artikel aanpassen, en zeker conform de richtlijnen maken. Als ik het niet doe, gaat er wel iemand anders passeren en wellicht tot hetzelfde besluit komen, nl. dat er veel geschrapt moet worden. Op zich is het onderwerp wel goed genoeg voor Wikipedia, denk ik, maar inderdaad, er valt misschien niet héél veel over te vertellen. Dat wordt ook hoe langer hoe moeilijker, want de breedste onderwerpen zijn allang besproken.
Nota bene: je lector kent Wikipedia goed genoeg en kan altijd in de geschiedenis terugvinden wat je ervan gemaakt had. Zit daar maar niet te veel mee in, hij kan gerust oordelen op wat je gedaan had vooraleer ik er de bezem door haalde.
Hopelijk begrijp je ook deze kant van de zaak. MichielDMN 🐘 (overleg) 14 mrt 2023 09:35 (CET)Reageren

Afbeeldingen[brontekst bewerken]

Beste Stefanie, in bovenstaand artikel staan/stonden ook drie covers van boeken, die je zo te zien zelf hebt opgeladen. Ik vrees dat je daarmee de auteursrechten schendt. Ik heb de foto's dan ook voorgelegd om ze hierop te beoordelen, waardoor ze waarschijnlijk verwijderd zullen worden (of tegen dat je dit leest mogelijk al zijn).

Sorry dat ik hierdoor opnieuw je plannen en je ongetwijfeld goeie bedoelingen doorkruis, maar we staan niet boven de wet, daar kunnen we nu eens écht niet op toegeven. MichielDMN 🐘 (overleg) 14 mrt 2023 14:16 (CET)Reageren

Beste Michiel,
Hartelijk dank voor je informatie én nogmaals ik begrijp het ten zeerste.
Ik vind de opdracht van de lector alles behalve OK, maar we moeten het er helaas mee doen.
Als je Wikipedia opent om voor de eerste keer te switchen van lezen naar schrijven, is dit allesbehalve gemakkelijk.
En ja, er bestaat veel lectuur met do's en don'ts maar het blijft overweldigend. Dus je hebt groot gelijk Michiel -> schrap al mijn zoekwerk maar, haha ;)
Maar laat me duidelijk zijn, het is HEEL GOED dat er zo Wikipedianen zijn zoals jullie, dat geeft mij veel meer vertrouwen in deze zoekmachine.
Alvast fijn om digitaal met je kennis te maken.
Veel succes met het controleren van de vele pagina's die aangemaakt worden, jij liever als ik ;)
Fijne week!
Vriendelijke groetjes,
Stefanie Stefanie Réga (overleg) 14 mrt 2023 17:26 (CET)Reageren