Overleg gebruiker:Suphattra

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo Suphattra,

Welkom op Wikipedia! Ik hoop dat je je hier snel thuis zult voelen en het naar je zin zult hebben.

Ik zie dat je al flink bezig bent, daarom gelijk maar even een paar opmerkingen over je edits over Pax Christi gerelateerde artikelen. Op de eerste plaats zijn veel teksten die je plaatst integraal overgenomen van de Pax Christi website. Het betreft hier dus auteursrechtelijk beschermde teksten van anderen en het plaatsen daarvan op Wikipedia is niet toegestaan, aangezien je daarmee de auteursrechten van die anderen schend. Herschrijven in je eigen woorden kan natuurlijk wel. Ik raad je aan dat z.s.m. te doen, je artikelen zullen in de huidige vorm namelijk binnenkort verwijderd worden.

Op de tweede plaats zijn je artikelen niet echt conform de opmaakconventies van Wikipedia. Dat is natuurlijk te begrijpen omdat je hier nieuw bent, maar ik zou je willen aanraden om eerst even met de opmaak en syntax te oefenen in "de zandbak" (Wikipedia:Zandbak) voordat je grote bijdrages doet, je artikelen zien er dan gelijk een stuk beter uit en je voorkomt zo ergernis bij anderen die jouw artikelen nu moeten aanpassen aan Wikipedia.

Hieronder plaats ik een bericht met veel uitleg, links naar nuttige tips over de werking en mores van Wikipedia zodat je je kunt inlezen.

Succes en groeten, Tjipke de Vries 3 okt 2007 05:49 (CEST)[reageer]

Hallo Suphattra, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.096 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Compleet vervangen artikelen[brontekst bewerken]

Hallo Suphattra, ook namens mij welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Je hebt vanmorgen 3 artikelen (Pax Christi‎, Internationale Vredesweek en Interkerkelijk Vredesberaad) geheel vervangen door nieuwe versies waarbij van de oude versies niets meer terug te vinden is de nieuwe versie. In het geval van Pax Christi is een deel van de tekst verplaatst naar Pax Christi Internationaal zij het zonder bronvermelding (oftewel je doet nu alsof je de tekst daar zelf geschreven hebt) en bovendien zijn een hoop interne links komen te vervallen. Daarnaast heb je het artikel 'Pax Christi' hernoemd naar 'Pax Christi Nederland' waarbij nog wel steeds een stuk over 'Pax Christi België' was overgebleven. Het hernoemen van het artikel was dus niet logisch aangezien het stuk over 'Pax Christi België' daar niet in thuishoort. Ik heb daarom het hernoemen teruggedraaid.

In principe is iedereen welkom om bij te dragen aan Wikipedia en aanvullingen en verbeteringen van die drie artikelen (en natuurlijk ook andere artikelen) zijn natuurlijk welkom. Maar om bestaande tekst compleet te vervangen inclusief de interne links, de categorisatie, de links naar Wikipedia-artikelen in andere talen over hetzelfde onderwerp, is niet wenselijk. Daar komt nog eens bij dat de layout van de artikelen nu sterk afwijkt van de standaard (vet-gedrukt is normaalgesproken alleen de titel die terugkomt in de openingszin). Ik zie niet in waarom niets meer terug te vinden is van de vorige versie van het artikel over het IKV. Zat die oude versie zo vol met onjuistheden of oninteressante details dat er niets van terug kon komen? Dito voor het stuk over Pax Christi Nederland. Klopte er dan helemaal niets van wat daar stond dat het onnodig was om ook maar een poging te wagen er wat van terug te laten keren? Het artikel over Pax Christi was 8101 bytes groot en nadat je het herschreven had was het 2659 bytes groot. OK, een gedeelte ervan had je overgezet naar 'Pax Christi Internationaal' (zoals gezegd zonder bronvermelding en met weglating van vele interne links) maar dan nog.

Als beginnende gebruiker van Wikipedia maakt iedereen wel eens fouten (deed ik ook in het begin) en dat is niet erg. Maar de bovengenoemde 3 artikelen waren zo aangetast dat het me beter leek om ze alle drie in z'n geheel te herstellen. De tekst zoals je die hebt ingevoerd is nog steeds via de 'geschiedenis' link (naast de 'bewerk' link) terug te vinden. Als je daarmee de herstelde artikelen wilt aanvullen en waar nodig verbeteren, graag. Maar als je echt van mening bent dat er van de versies van die 3 artikelen die er gisteren stonden totaal niets te gebruiken is, geef dan s.v.p. aan wat er verkeerd was aan die versies voordat je opnieuw de zaak rigoureus gaat herzien. - Robotje 3 okt 2007 17:53 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie van o.a. IKV Pax Christi[brontekst bewerken]

Beste Suphattra, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om IKV Pax Christi en Missie en waarden van IKV Pax Christi. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071003 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 4 okt 2007 02:05 (CEST)[reageer]