Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Taka/Bouwplan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Taka

Goed Initiatief[brontekst bewerken]

Ik hoop dat alle plannen die nu opborrelen niet verzanden in welles/nietes discussies. Een tip aan de huidige mods:waarom maken jullie de onderlinge verdeeldheid niet beter zichtbaar voor de gewone gebruiker. Wees niet bang dat dat tegen jullie gebruikt wordt, het verheldert alleen maar.

Inhoudelijk: zoals ik het begrijp zijn mods ooit ingesteld primair voor vandalisme bestrijding, maar hebben ze, soms noodgedwongen, soms uit overtuiging (niet negatief bedoeld) zich ook geworpen op inhoudelijke punten zoals discriminatie. Doordat beslissingen op dit terrein op buitenstaanders als uitertst willekeurig overkomen ontstaat er heel veel ruis. Inhoudelijke geschilpunten, discriminatie, schelden op overleg of in de kroeg zouden niet door de mods, althans niet zoals het nu gaat, moeten worden beslecht. (Rechtstheoretisch: de functie van aanklager en rechter komen zo in een hand) Veel frustratie kan worden voorkomen door procedures duidelijk vast te leggen, ook te 'eisen' dat iedereeen die in de procedure een rol speelt zich daar aan houdt, én, dat procedures ook voor gewone gebruikers, inclusief anoniemen, zijn te volgen. Peter boelens 22 dec 2005 00:52 (CET)Reageren

Van gebruikerspagina gehaald:[brontekst bewerken]

Moet dat commentaar hier? Verplaats het anders, alsjeblieft.
Een lofwaardige poging om het korte lontje uit het lange kruitvat te halen. Over die politie heb ik nog mijn twijfels: hoe bepaalt zij of een geval uitzonderlijk ernstig is? Hierover kan misschien worden nagedacht. Een "commissie van bezwaar en beroep", c.q. arbitrage, is prima. Wel zal zij alleen effectief zijn als ze bestaat uit leden die het respect en het vertrouwen van iedereen genieten, en dat kan nog een praktisch bezwaar opleveren. Al met al vind ik Taka's voorstel een stap in de goede richting.
Voorts blijf ik van mening: nooit blokkeren op grond van kroeg- of andere discussies, wel bij artikelbeschadiging die zich na waarschuwing blijft voordoen.
Voortser nog blijf ik van mening dat blokkeren bij discussies, een zwaktebod is.
Bessel Dekker 21 dec 2005 21:46 (CET)Reageren

bewerkbaar?[brontekst bewerken]

hoi taka, goede aanknopingspunten! mag ik je tekst ook aanpassen, bewerken? (je mag alles terugdraaien hoor, maar aangezien het hier jouw naamruimte betreft vraag ik het toch eerst maar even). groet, oscar 22 dec 2005 03:03 (CET)Reageren

Ja, het mag bewerkt worden in de pagina zelf. Taka 22 dec 2005 08:42 (CET)Reageren