Overleg gebruiker:Thayts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Thayts, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.996.739 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sjablonen[brontekst bewerken]

Beste Thayts, ik zie dat je in hoog tempo bezig bent sjablonen aan te maken, maar de inhoud ervan is niet zodanig dat deze ook werkelijk bruikbaar lijken. Ik heb ze daarom verwijderd. Of zie ik iets over het hoofd? In dat geval zet ik ze natuurlijk terug. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 20 sep 2017 23:05 (CEST)

Beste @Machaerus: Deze zijn wel degelijk bruikbaar! Ze zijn nuttig voor gevallen waarin je niet wilt dat de haakjes als wikitext geïnterpreteerd worden, zoals in argumenten van sjablonen. Maar het valt me op dat op de Nederlandstalige Wikipedia akelig weinig gebruik wordt gemaakt van geavanceerde sjablonen. Het direct verwijderen van dit soort sjablonen helpt dan ook niet om dit te vergemakkelijken, moet ik zeggen. Nu zie ik dat je de sjabloon die ik toevallig heb gebruikt wel hebt laten staan (of al hebt teruggezet); op de pagina waarop die gebruikt wordt staat ook een voorbeeld van waarom het nuttig is. En als je in de interwiki-lijst van {{!((}} kijkt zie je dat dit een veelgebruikt sjabloon is op andere wiki's. Thayts (overleg) 20 sep 2017 23:25 (CEST)
Beste Thayts, ik zal ze dan terugzetten, maar inderdaad: ze worden op deze wiki niet gebruikt. Hartelijke groet, Machaerus (overleg) 20 sep 2017 23:26 (CEST)