Overleg gebruiker:Thebestofmaxime

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Auteursrechten
Hallo Thebestofmaxime, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.785 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kleine bewerkingen binnen hetzelfde artikel[brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

Bedankt voor je bijdragen op Wikipedia. Je hebt meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan. Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door bovenaan het artikel op Bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) kan je het hele artikel in één keer bewerken. Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!Jonas overleg 4 dec 2010 15:26 (CET)Reageren

Rotrudis[brontekst bewerken]

Beste Thebestofmaxime, in je artikel Rotrudis heb ik een aantal wijzigingen aangebracht. Kennelijk heb je je verhaal deels gebaseerd op een Franstalig origineel, waardoor er verfranste namen in de tekst zijn geslopen: Irène, Rotrude, Louis, Gérard, en ook Alcuin. De eerste heb ik gewijzigd, Alcuin niet omdat die naam in het Nederlands ook wel gebruikt wordt. Het zijn natuurlijk conventies om die personen van 1300 jaar geleden zo te noemen, niet de namen van toen maar Nederlandstalige aanduidingen. In een encyclopedie moet je de gebruikelijke Nederlandse namen volgen.

Verder heb je een plaatje op Commons geplaatst om in dit artikel te gebruiken. Maar dat valt onder het copyright, omdat de maker ervan nog geen 70 jaar dood is: Cornelis Jetses, die deze bekende schoolplaat in 1941 heeft geschilderd. Het moet dus ook op Commons weer verwijderd worden.

Dan zijn er nog wat kleinigheden. Het sjabloon -br- hoef je niet te gebruiken; je kunt volstaan met het openlaten van één regel. Andere dingen ontdek je vanzelf wel als je andermans artikelen bestudeert en de blauwe links op je overlegpagina naloopt. Succes! Glatisant 9 dec 2010 23:20 (CET)Reageren

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Hallo.Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling teksten van andere websites over te nemen, zoals je in het artikel Karolingische kunst (van www.nieuwsbronnen.nl) deed. Dit kan voor wikipedia grote problemen opleveren, dus moeten we daar streng in zijn. Kleuske 10 dec 2010 13:04 (CET)Reageren