Overleg gebruiker:Tsi65

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Bertux in het onderwerp Tilburg wolves

Tilburg wolves[brontekst bewerken]

Hallo Tsi65,

Ik zie dat je net het artikel Tilburg wolves aangemaakt hebt. Wat er nu staat is geen tekst voor een encyclopedie zoals Wikipedia, maar meer iets voor een bedrijvengids of sportgids.

Een encyclopedie schrijft eigenlijk alleen over wat onafhankelijke, gezaghebbende bronnen over het onderwerp schrijven. Vooral dat onafhankelijke is in dit verband belangrijk: met informatie van de eigen website of het eigen clubblad kun je dus niet aantonen dat het onderwerp in de encyclopedie thuishoort, daarvoor zijn teksten uit minstens regionale kranten, overzichtswerken of wetenschappelijke publicaties nodig. Ook zijn de geschiedenis en de organisatie van de club belangrijker dan wat er op dit moment speelt. Ik heb nog even gekeken bij Tilburg Steelers, dat meer geschiedenis heeft, maar ook dat is (door iemand anders) al ter beoordeling aangedragen. Ik zal dat zo meteen ook doen met het artikel over de wolves. Ik weet wel dat er meer artikelen zijn over sportclubs die niet voldoen aan de normen die ik opsomde, we zijn de laatste jaren strenger geworden.

Als je toch een encyclopedische invulling weet voor het artikel heb je 14 dagen de tijd voor verbetering.

Een reactie op dit bericht is niet nodig, maar kan hieronder, ik zie dat via mijn Volglijst. Ik zal het bericht straks aanvullen met een link naar de beoordelingsnominatie.

Met vriendelijke groet  →bertux 1 jul 2022 12:41 (CEST)Reageren

Zoals beloofd, hier is de link: Beoordelingslijst dagpagina, kopje Tilburg wolves.
Discussie over de nominatie en over verbeteringen in de tekst wordt op die lijst gevoerd, niet hier  →bertux 1 jul 2022 12:52 (CEST)Reageren