Overleg gebruiker:Tumle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Linkjes maken
Hallo Tumle, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.700 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 28 feb 2012 13:49 (CET)Reageren

Linkjes maken[brontekst bewerken]

Hoi Tumle,

Ik zag je vraag zojuist staan. Als je een linkje wilt maken naar een ander artikel, zoals je wilde doen op Biddag en Dankdag voor Gewas en Arbeid, dan kun je dat doen door rond je trefwoord in de wikicode twee rechte haken te zetten, dus zo:

[[Erntedankfest]]

Dat komt er dan zo uit te zien:

Erntedankfest

Kun je met deze tip uit de voeten? Als je nog iets wilt weten, dan kun je je vraag stellen op mijn overlegpagina. Ik ben de laatste tijd maar weinig op wikipedia, maar als ik je vraag toevallig zie dan geef ik zeker antwoord.

Groetjes, Sietske 7 mrt 2012 23:47 (CET)Reageren

Hallo Sietske Dat stond er dus al en is geen oplossing voor het probleem. Als je op de link klikt krijg je het bericht dat de pagina niet bestaat. Dat is ook zo voor de nederlandse wiki, maar kan ik ook naar een duitse pagina linken? Groet Tumle

Ah, ik had niet gezien dat je de vraag ook al op de overlegpagina van het artikel had gesteld (had alleen je commentaarregel gezien bij het bewerken van het artikel zelf). Nee, linken naar een artikel op de Duitstalige wiki kan niet vanuit de lopende tekst van het artikel zelf. Dat wil zeggen: technisch kan het wel (en het is een simpel truukje). Maar op de Nederlandse wiki doen we het niet: de gedachte is dat een lezer, die op een link klikt, een artikel in het Nederlands moet kunnen vinden, en niet ineens een artikel in een taal die hij niet machtig is. Er is trouwens al wel een link naar het Duitstalige artikel in het lijstje met andere talen te vinden, in de balk aan de linkerkant van het artikel, dus een extra link in de tekst wordt daarmee overbodig. Grt, Sietske 10 mrt 2012 00:53 (CET)Reageren

Hallo Sietske. Inmiddels had ik ook verder gezocht naar een oplossing en ben tot een manier gekomen die je op de pagina kon zien, maar 'Ouddorp' heeft het inmiddels verbeterd. Zo leer ik er steeds iets bij. Bedankt.