Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:UU-ITA-ViSc

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Adnergje in het onderwerp welkom: tips
Hallo UU-ITA-ViSc, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.119 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Goed artikel over Renata Viganò! Dennis commentaar? 3 mei 2006 09:52 (CEST)Reageren

welkom: tips[brontekst bewerken]

Ik zag twee van je prachtige artikelen: mooi werk. Het was alleen nog niet geheel compleet opgemaakt. Hierboven vind je wat algemene tips in ons welkomsjabloon, en ik wil je nog wat specifieke tips geven:

  1. begin je artikelen met iets als Peter Peterssen is een schrijver. Met '''3 rechte aanhalingstekens''' maak je iets vet.
  2. maak relevante links naar andere artikelen. met [[Dubbele vierkante haken]]</nowiki>maak je iets een link. En uitgebreider: [[hyperlink|link]] [[hyperlink]]s geeft link hyperlinks.
  3. plaats je artikel in een categorie, of plak {nocat}
  4. maak links naar anderstaligewiki's met [[landcode:artikel]]

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Succes. — Zanaq (?) 3 mei 2006 10:04 (CEST)

Ok Zanaq, bedankt, maar hoe kom ik achter de landcode van Italie?
Landcode Italië is it. Dus dat zou dan bijvoorbeeld worden [[it:artikelnaaminItalië]] dan krijg je links onderaan in het menu:
In andere talen
  • Italiaans
Dennis commentaar? 3 mei 2006 10:13 (CEST)Reageren
Trouwens, inspringen kan met een dubbele punt aan het begin van de regel (:). Voor elke dubbele punt springt ie 1x in. Succes!

Hallo Dennis ik heb net een externe link gemaakt naar een italiaanse wiki, maar die link verschijnt niet in het eindproduct, hoe kan dat? Groetjes

Als je ergens een interwiki van maakt, verschijnt die linksonder in het menu. Zie voor meer uitleg hieronder. Dennis commentaar? 3 mei 2006 10:25 (CEST) Ondertekenen kan trouwens met 4 tildes (~~~~) Dan krijg je automatisch iets als mijn handtekening, je gebruikersnaam en datum dus.Reageren
Ik zie dat Adnergje je al veel meer nuttige tips heeft gegeven. Nieuwe gebruikers op ondertekening wijzen kan trouwens met {{subst:4}}. Een sjabloon om gebruikers te wijzen op een sjabloon om gebruikers op ondertekening te wijzen is er (nog) niet. ;-P Veel plezier! — Zanaq (?) 3 mei 2006 10:53 (CEST)

Interwiki's[brontekst bewerken]

Hoi UU-ITA-ViSc, ik zag dat je voor de link Neorealismo in het artikel Renata Viganò it: hebt geplaatst. Dit is echter niet de bedoeling van interwiki's. Interwiki's linken naar een andere taal van het artikel, bijvoorbeeld Italiaans. Klik hier voor meer informatie over interwiki's. Dennis commentaar? 3 mei 2006 10:23 (CEST)Reageren
PS Wil je de volgende keer op "Toon bewerking ter controle klikken"? Elke keer dat je op "Pagina opslaan" klikt, wordt dit zichtbaar voor andere gebruikers en het kost bovendien extra serverruimte. Met "Toon bewerking ter controle" kun je de pagina aangepast zien, maar hij is nog niet opgeslagen, zodat je foute dingen nog kunt verbeteren.