Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Voedingsspecialist

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp Food defense (plan)
Hallo Voedingsspecialist, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.163.648 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 21 dec 2011 14:36 (CET)Reageren

Food defense (plan)

[brontekst bewerken]

Dag voedingsspecialist,

ik zie dat je vandaag de artikelen Food defense en Food defense plan hebt aangemaakt. Voor mijn gevoel is er een zeer sterke relatie tussen beide artikelen, en zou het beter zijn als beide artikelen worden samengevoegd tot één omvattend artikel (Food defense), waarin in een apart deel het begrip 'food defense plan' wordt toegelicht. Op die manier is er de optimale gelegenheid om de lezer het gehele verhaal te tonen, terwijl er nu bij de twee losse artikelen een grote kans is dat de lezer het bij één van beide artikelen laat. In mijn ogen zou Food defense plan dan een redirect kunnen worden zodat iemand die daarnaar zoekt, automatisch op de goede plek terecht komt.

Ik heb er niet meteen een samenvoegnominatie op gezet, ten eerste omdat het erg bruut overkomt voor iemand die net een artikel heeft geschreven; ten tweede omdat ik natuurlijk niet precies weet wat je verder van plan bent met de artikelen.

Ik vraag me ook af of er niet een goede Nederlandse term is voor deze begrippen, want dit is een Nederlandstalige Wikipedia en niet een Engelstalige. Zou het niet gewoon 'voedselbescherming' resp. 'voedselbeschermingsplan' kunnen heten?

Als je hieronder je reactie plaatst, zal ik hem lezen, want ik heb deze pagina op mijn volglijst staan. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 21 dec 2011 21:50 (CET)Reageren

Ik ben zo vrij geweest Food defense plan direct al te veranderen in een redirect naar Food defense. Food defense plan was namelijk niet alleen sterk gerelateerd aan Food defense, het was ook nog eens niet encyclopedisch geschreven. Zo werd er de hele tijd gesproken over "uw bedrijf", maar dat soort taal is juist niet standaard voor een encyclopedie. Artikelen worden nooit geacht de lezer direct toe te spreken. **Man!agO** 22 dec 2011 09:02 (CET)Reageren

Beste Erik,

Food defense is inderdaad een vreemde term. Het is echter de gebruikelijke term voor deze materie. Een Nederlandse vertaling zou 'voedsel beveiliging' kunnen zijn. Echter deze term wordt door niemand gebruikt.

Ik zie overigens dat de inhoud onder 'f ood defense plan' weg is. Jammer, aangezien hier de eisen in staan waar bedrijven aan moeten voldoen.

Zoals ik in mijn eerste alinea schreef, is het misschien een idee om die punten alsnog op een handzame manier toe te voegen op het overgebleven lemma, zodat dar alle informatie bij elkaar staat. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 23 dec 2011 17:43 (CET)Reageren