Overleg gebruiker:Wreijden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Wreijden in het onderwerp Martin van Wordragen
Hallo Wreijden, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.893 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Martin van Wordragen[brontekst bewerken]

Goedenavond, de tekst van Martin van Wordragen komt grotendeels overeen met deze tekst. Dat is vast geen toeval. Kun je uitleggen hoe dit precies in elkaar zit? Het overnemen van teksten van elders is namelijk niet zomaar toegestaan. Thieu1972 (overleg) 6 jan 2020 20:07 (CET)Reageren

Beste Thieu, hartelijk dank voor de controle op auteursrechtelijke schennis.
Zelf ben ik onervaren in het plaatsen van een onderwerp dat mijns inziens de moeite waard is als encyclopedische kennis op Wikipedia. Ik ben nl. van mening dat de schilder Martin van Wordragen een dusdanig oevre heeft achtergelaten dat hij benoemd dient te worden. De tekst die ik heb gebruikt komt inderdaad van bestaande websites. Omdat deze tekst op verschillende websites (!) integraal voorkomt, al dan niet in kleine gewijzigde vorm, is het voor mij niet meer mogelijk om te achterhalen waar het auteursrecht nu precies ligt. Ook de door u aangehaalde verkoopsite is niet uniek in deze tekst.
Dit neemt niet weg dat de tekst een grotendeels gekopieerde tekst is, en om die reden er om vraagt herschreven te worden. Ik zal daarom de geplaatste pagina herschrijven en zoveel mogelijk zakelijk en inhoudelijk juist te houden opdat dit onderwerp een gewaardeerde plek op Wikipedia kan behouden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wreijden (overleg · bijdragen)
Goedenavond, een tekst die van elders is gehaald, zal per definitie auteursrechtelijk zijn beschermd. Alleen als iets specifiek is vrijgegeven voor hergebruik, kunnen we het hier overnemen (alhoewel het vaak qua schrijfstijl dan weer ongeschikt is). Vele andere sites hebben helaas lak aan de regelgeving en kopiëren gewoon alles.... De oorspronkelijke tekst achterhalen is me ook niet gelukt; misschien betreft het wel een analoge tekst, op papier? Maar om alle schijn van auteursrechtenschending te voorkomen, is het een goed plan om de tekst opnieuw te schrijven.
Ik twijfel overigens ook niet aan het onderwerp Van Wordragen zelf hoor, dus daar hoeft geen onduidelijkheid over te bestaan. Een prima onderwerp. Thieu1972 (overleg) 7 jan 2020 21:11 (CET)Reageren

Beste Thieu, hierbij heb ik, zoals terecht voorgesteld, de tekst over schilder Van Wordragen herschreven. Hopelijk is hiermee ook de schrijfstijl verbeterd en ingedikt. Ik zou het erg waarderen als de tekst door anderen verder geoptimaliseerd kan worden en eventueel aangevuld. Wreijden (overleg) 7 jan 2020 22:53 (CET)Reageren