Overleg gebruiker:Zenavandenblock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stop x nuvola.svg

Deze gebruiker is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en kan de encyclopedie niet meer bewerken.
Zenavandenblock (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki)verwijderde bijdragen

Warning icon.png Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

 1. Beste Zenavandenblock, ondanks de bezwaren geuit hier en op Commons tegen uw lichaamsdelenfotografie, blijft u foto's plaatsen die zonder uitzondering alle in dit afwijkende genre vallen. Dat is leuk en misschien zelfs interessant voor een kunstproject, maar Wikipedia is een encyclopedie en geen vrijplaats voor artistieke experimenten, en aangezien me ook van andere zijden inmiddels geluiden hebben bereikt dat dit type werk niet op prijs wordt gesteld en er geen verandering te zien is in uw aanbod van fotografisch werk ondanks dat aan u een paar keer vriendelijk is getoond hoe u uw foto's althans nog iets zou kunnen verbeteren, moet ik u ervoor waarschuwen dat bij doorgaand misbruik van de encyclopedie ten bate van uw eigen kunst- of egoproject uw bewerkingsrechten kunnen, en waarschijnlijk ook zullen, worden opgeschort. ErikvanB (overleg) 18 aug 2017 01:29 (CEST)
  Beste ErikvanB, ik vind het jammer dat jullie er zo over denken en zich zo defensief opstellen, inclusief zeer vreemde beledigingen. Ik ben met dit project begonnen na het lezen van een artikel. Ik snap dat jullie de foto's niet mooi vinden, maar ik ben nog steeds van mening dat het beter is om een foto te hebben, tegenover géén... Ik geloof dat je op de foto's die ik post ook echt wel de plek kan zien die ik bedoel. Is de afbeelding op de pagina van bijvoorbeeld N12 (België) echt zo veel beter en duidelijker dan de foto's die ik post? Ik bekijk dit helemaal niet als vandalisme.
  Ik vind het ook geen geheim dat dit voor een eigen project is, anders had ik mijn eigen naam niet bewust gebruikt, maar een schuilnaam zoals de meesten hier op Wikipedia. In mijn ogen is er geen probleem met de combinatie van een eigen project en Wikipedia voorzien van afbeeldingen. Zenavandenblock (overleg)
  Een encyclopedie dient zakelijk en neutraal te zijn. Foto's die je maakt voor een eigen project kunnen prima ook op Wikipedia geplaatst worden... maar niet als die foto's niet zakelijk en neutraal zijn. Door een gedeelte van jezelf op de foto's te maken veranderen de foto's van zakelijk/neutraal naar kunst/selfies. Daarvoor kun je prima terecht op facebook of andere sociale media. Nietanoniem (overleg) 22 aug 2017 12:32 (CEST)
  Zo is het inderdaad, Zena. ErikvanB (overleg) 22 aug 2017 22:50 (CEST)
 2. 5 sep 2017 11:53 (CEST) Doorgaan hiermee, ondanks verzoeken en de verwijdering van een hele reeks soortgelijke afbeeldingen op Commons
  • blok - 1 week
 3. 22 jan 2018 15:41 (CET) doorgaan nu oningelogd met persoonspromotie plaatsen Wikipedia Visits via 2A02:1810:390F:2600:210A:491E:4115:6D98 (overleg | bijdragen | bloks)
  • blok onbepaalde tijd; niet hier om aan de encyclopedie bij te dragen

Afbeeldingen[bewerken]

Beste Zena,

Dankjewel dat je Wikipedia wilt helpen illustreren. Er valt me echter iets op. Op alle afbeeldingen die je hebt bijgedragen zijn uitstekende armen en hoofden te zien, en de foto's zijn soms ook aardig scheef. Nu is dat niet zo erg als je ze bijvoorbeeld op Facebook wil plaatsen, maar Wikipedia is een tamelijk plechtige encyclopedie, en je foto's missen tot nu toe de kwaliteit die de meeste mensen op Wikipedia verwachten. Afbeeldingen hoeven heus niet altijd super te zijn, maar allemaal scheef en met lichaamsdelen erop gaat toch wel wat ver. En eigenlijk voegt bijvoorbeeld het naambordje van de straat vernoemd naar burgemeester Lancelot van Ursel ook niet zo heel veel toe aan het artikel.

Sommige van je afbeeldingen zijn misschien best nog wel te redden door ze recht te zetten en de randen bij te snijden, maar in de huidige vorm lijkt het me beter dat je deze foto's niet plaatst.

Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 21 jul 2017 02:58 (CEST)


Beste Erik,
Ik maak deze foto's omdat ik vernomen heb dat Wikipedia-artikels over plekken of personen in België vaak nog illustratie missen in de vorm van een foto. Daarom span ik me in om plekken te bezoeken die nog geen foto hebben in het Wikipedia-artikel. Ik begrijp dat je de foto's niet zo goed vind, maar ik denk dat het fijner is voor mensen om toch iets te hebben als voorbeeld bij een artikel dan niets. Misschien is het daarom een goed idee om de foto's te laten staan tot het moment dat er iemand anders een beter beeld upload.
Vriendelijke groetjes,
Zenavandenblock (overleg) 25 jul 2017 10:22 (CEST)
Beste Zena, dank je voor je bijdragen en het zo verbeteren van artikelen met foto's. Ik heb de foto's iets bijgesneden omdat er kledingdetails op voorkwamen die afleiden van de intentie, namelijk het illustreren van het onderwerp in het artikel. Volgens de geldende richtlijn "Overwriting existing files" is dat m.i. toegestaan. Vriendelijke groet. VanBuren (overleg) 30 jul 2017 09:24 (CEST)
Bedankt VanBuren
Zenavandenblock (overleg) 31 jul 2017 10:51 (CEST)

Problemen[bewerken]

In verband met copyright/auteursrechten je aandacht graag voor je overlegpagina hier User_talk:Zenavandenblock. VanBuren (overleg) 30 jul 2017 14:33 (CEST)

Bedankt om me te wijzen op dit probleem, ik let er in de toekomst zeker op! Zenavandenblock (overleg) 31 jul 2017 10:49 (CEST)

Stop daarmee aub.[bewerken]

Ik verzoek u te stoppen met het plaatsen van plaatjes waar lichaamsdelen gedeeltelijk worden weergegeven: [1]. Deze details leiden af van het doel het onderwerp te illustreren en dragen zo niet bij aan de kwaliteit van het plaatje. Het zou u sieren als u deze plaatjes zou vervangen door nieuwe waar alleen het onderwerp centraal staat. VanBuren (overleg) 2 aug 2017 18:22 (CEST)

Blokkering account[bewerken]

U bent er inmiddels vaak genoeg op gewezen dat u Wikipedia niet moet misbruiken voor uw eigen kunstproject. U ging daar toch onverdroten mee door. Ik heb uw bewerkingsrechten daarom nu voor een week opgeschort. Ik hoop dat daarmee voldoende duidelijk is dat uw foto's met lichaamsdelen niet welkom zijn. Er kan op Wikipedia over kunstprojecten geschreven worden maar Wikipedia is geen plek om een kunstproject uit te voeren of om een eigen project te promoten.

Over een week kunt u, indien gewenst weer aan de slag, als het u er althans om gaat de encyclopedie uit te breiden met zinvolle informatie of correcte afbeeldingen. U kunt er ook zelf voor kiezen het project de rug toe te keren. Doorgaan met het plaatsen van de gewraakte afbeeldingen zal echter onherroepelijk leiden tot een volgende, langere blokkering. Ik vertrouw erop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd. WIKIKLAAS overleg 5 sep 2017 18:49 (CEST)