Overleg sjabloon:Zwakke vertaling

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Muijz in het onderwerp Parameter voor taal?

Verwijdersjabloon[brontekst bewerken]

Ofwel hoort dit sjabloon niet in de categorie weg te staan, ofwel hoort het duidelijk te vermelden dat het een verwijdersjabloon is. Indien dat laatste, dient er ook een verwijzing te komen naar de dagpagina van TBP en dienen de instructies over wanneer het sjabloon verwijderd mag worden toegevoegd te worden, zoals in andere verwijdersjablonen. Ook de uitleg over het gebruik op de sjabloonpagina dient dan aangepast te worden conform. EvilFreD (overleg) 1 okt 2014 10:46 (CEST)Reageren

Dan moet het niet in de categorie weg.
Maar nu even dit: Ik heb een forse hoeveelheid tijd gestoken in het oplossen van het probleem met de vertalingen van Bean. Ik vind het sneu en zonde om ze zomaar weg te gooien, ook al is dat de "oplossing" die het minste tijd kost en het makkelijst is. Dus ik heb een paar artikelen al zelf opgeknapt (en gelukkig hebben andere gebruikers er ook al een paar onder handen genomen). Maar dat gaat te traag en er ontstond een achterstand bij het afhandelen van de beoordelingslijsten. Dus ik heb een oplossing bedacht zodat dit probleem niet de beoordelingslijsten gaat ophouden. Ik wilde graag een tijdelijke categorie voor die artikelen, en een sjabloon dat een artikel markeert en ook automatisch in die categorie zet. Probleem met de beoordelingssjablonen {{weg}}, {{ne}} en {{wiu}} is dat er toeters en alarmbellen afgaan als zo'n sjabloon wel op een artikel staat maar het artikel niet op de beoordelingslijst is gezet. Er moest dus ook een sjabloon komen waar dat bezwaar niet aan kleefde. Ik had dus een nieuwe categorie gemaakt waar de artikelen die nog moeten gebeuren in kwamen te staan, en een nieuw sjabloon dat een artikel waar het op wordt geplaatst ook automatisch in die nieuwe categorie plaatste. Ook dat kostte allemaal tijd maar uiteindelijk had ik een oplossing die uitstekend werkte. En omdat het wél om kwaliteitsbeoordeling gaat, had ik het sjabloon in de categorie:weg geplaatst, ook omdat ik het sjabloon {{weg}} als uitgangspunt voor mijn nieuwe sjabloon had gebruikt.
En op het moment dat ik klaar was en het prima in orde was en ik er dus ergens een mededeling over had kunnen plaatsen dat mensen die zin hadden om te helpen dan in die-en-die categorie moesten kijken, komt er een idioot langs die geen flauw benul heeft wat dit is maar op eigen houtje besluit dat de categorie ergens anders moet staan, en dat het hoofdlettergebruik in het sjabloon hem niet aanstond. En meteen was het systeem kapot.
Het zal me worst wezen of dit sjabloon in de categorie:weg moet of niet. Het is een tijdelijk iets voor een probleem dat hopelijk van korte duur is, al heeft Paul Brussel aangegeven dat er veel meer artikelen van Bean 19 niet deugen en er dus nog wel even werk is. Die zouden dan op dezelfde manier getagged kunnen worden maar uiteindelijk is het een keer af en kan deze hele tijdelijke constructie weer gewoon verwijderd worden.
Maar ik ben nu tijd kwijt omdat een gebruiker met oogkleppen op aan het prutsen ging in een constructie die niemand in de weg stond en waar die gewoon af had moeten blijven omdat het werkte zoals het bedoeld was.
Dus laat het sjabloon ook maar gewoon in de categorie:weg staan, als daar verder geen andere consequenties aan zitten dan dat iemand het lelijk vindt staan. Kotsmisselijk word ik van dit volslagen overbodige gezeik over de vorm terwijl het er in essentie om gaat dat een paar mensen die het leuk vinden om te vertalen een flink aantal artikelen onder handen moeten nemen. Dat is waar het echt om draait, niet hoe het sjabloon en de categorie er uit zien en waar die staan. Er "dient" wat mij betreft helemaal niks. Dus blijf er maar gewoon af, tenzij je ook nog een goed argument hebt om het anders te willen, bijvoorbeeld dat er een technische storing optreedt of dat getagde artikelen opduiken in categorieën waar ze niet horen. WIKIKLAAS overleg 1 okt 2014 12:29 (CEST)Reageren

Parameter voor taal?[brontekst bewerken]

Kan er een parameter voor taal worden toegevoegd? Of kan misschien de tekst aangepast?
Ik heb een slechte vertaling uit het Frans gevonden, maar kan het sjabloon niet gebruiken omdat dit automatisch meldt dat het om een vertaling uit het Engels gaat - wat bij het door mij aangetroffen gebroddel niet zo is.

Muijz (overleg) 23 nov 2019 21:39 (CET)Reageren