Peter Kremer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Peter Kremer (Brion, Sauerland, Duitsland, 18 februari 1958) is een Duitse theater- en televisieacteur. Hij is vooral bekend door zijn rol in de Duitse politieserie Siska.

Biografie[bewerken]

Als zoon van een landmeter-ingenieur en een toneelspeelster werd Peter Kremer geboren. Korte tijd na zijn geboorte verhuisde de familie Kremer naar Mülheim an der Ruhr.

Als 18-jarige gaat hij met een vriendin, die actrice wil worden, naar de Folkwang-Schule in Essen waar hij drie jaar studeert.

Peter Kremer speelt als theateracteur onder leiding van verschillende regisseurs zoals Frank Casdorf, George Tabori en Peter Stein in beroemde theaters.

Naast talrijke optredens in toneelstukken wordt hij ook gevraagd om voor de camera te spelen in films en televisiereeksen. De bekendste televisieseries zijn: Tatort, Der Alte, en Derrick. Maar de rol die hem beroemd zal maken in meer dan 20 landen is die van hoofdcommissaris Peter Siska in de gelijknamige serie Siska. De opnames van deze televisieserie lopen van 1998 tot 2006. Onder leiding van regisseur Hans-Jürgen Tögel en producent Helmut Ringelmann speelt hij steeds in de afleveringen van de serie de hoofdrol.

In de zomer van 2007 speelde hij gedurende 2 maanden bij de Karl-May Spiele in het Freilichttheater van Bad Segeberg een voorstelling van Winnetou I.

Peter Kremer is een familiemens. Hij nam een pauze van twee jaar om zelf voor zijn twee kinderen te zorgen toen ze nog klein waren. Hij woonde tot en met 2009 met zijn vrouw Ulrike Jetter en zijn kinderen Fréderic en Lucy in een dorpje aan de Starnberger See bij München. Vanaf 2009 zijn ze gescheiden maar woont hij nog vlakbij zijn kinderen.

In zijn vrije tijd gaat Peter skiën, zeilen, tafeltennissen, voetballen, tennissen en biljarten. Muziek maken doet hij op de saxofoon en de gitaar.