Philip Brouwer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Philip Brouwer (16 juni 1962 - 21 oktober 2007) was een Nederlandse journalist.

Brouwer publiceerde in 1994 een serie artikelen over misstanden bij de gemeente Emmen. Door deze serie zag het voltallige college van burgemeester en wethouders zich genoodzaakt om op te stappen. In 1996 won hij hiervoor de Prijs van de Dagbladjournalistiek. Ook zijn publicatie over misstanden bij de gemeente Winsum leidde tot het opstappen van het gemeentebestuur.

Na zijn carrière als verslaggever werkte Brouwer als redacteur bij Binnenlands Bestuur, een magazine dat over politiek, integriteit en milieu gaat. Voor dit blad schreef hij onder meer de serie Boze Burgers, een reeks artikelen over burgers die zich verzetten tegen misstanden in hun gemeente.

Brouwer overleed op 45-jarige leeftijd op 21 oktober 2007 in zijn woonplaats Hoofddorp. Hij was gehuwd en had twee kinderen.

Na zijn overlijden besloten het Binnenlands Bestuur en het Dagblad van het Noorden de Philip Brouwer Integriteitsprijs in het leven te roepen, ter nagedachtenis aan het werk van deze journalist. De prijs zal eens in de twee jaar worden uitgereikt, rondom de sterfdag van Brouwer. Op 23 oktober 2008 werd de prijs voor de eerste maal uitgereikt aan de klokkenluider bij defensie Fred Spijkers.