Pico Iyer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pico Iyer
Pico Iyer 2.08.12 (6847745503).jpg
Algemene informatie
Volledige naam Siddharth Pico Raghavan Iyer
Geboren 1957
Geboorteplaats Oxford
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Beroep Schrijver
Essayist
Werk
Genre Non-fictie
Fictie
Invloeden Graham Greene, Ralph Waldo Emerson, Henry David Thoreau
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Pico Iyer (Oxford, 1957) is een Engels schrijver en essayist.

Opleiding[bewerken]

Pico Iyer won hij een studiebeurs van Eton College en studeerde daarna aan de Universiteit van Oxford. Hij slaagde met een Congratulatory Double First, waarna hij les gaf in schrijven en literatuur aan de Harvard-universiteit.

Werk[bewerken]

Vanaf 1982 werkte hij voor Time Magazine, waar hij schreef over wereldpolitiek en reisde hij naar verschillende landen in de wereld, zoals Noord-Korea, Paaseiland, Paraguay, Ethiopië, enz. Hij schreef elf boeken, waarvan negen non-fictie en twee fictie. Zijn boeken werden vertaald in onder meer Turks, Russisch en Indonesisch. Vervolgens ging hij bij zijn Japanse partner Hiroko Takeuchi in Nara in Japan wonen; over haar schreef hij The Lady and the Monk: Four Seasons in Kyoto. Samen kregen ze twee kinderen.

Naast boeken schreef Iyer rond honderd artikelen voor verschillende magazines. Naast Time, schreef hij over literatuur voor The New York Review of Books, over mondialisering voor Harper's Magazine, over reizen voor de Financial Times en over een aantal verschillende zaken voor The New York Times, National Geographic,The Times Literary Supplement en meer.

Bibliografie[bewerken]