Portaal:Spanje/Regio/maart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Extremadura.svg

Extremadura is een van de 17 autonome regio's van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal, en de autonome regio’s Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië. De hoofdstad is Mérida met iets meer dan 50.000 inwoners, maar de grootste stad is Badajoz met ongeveer 150.000 inwoners.
Extremadura is gelegen in het zuidwesten van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Castilië en León, in het zuiden aan Andalusië, in het oosten aan Castilië-La Mancha en in het westen aan Portugal. Vanwege de lage industrialisatie heeft Extremadura veel van zijn natuurlijke reserves behouden. Hierdoor zijn er nog verschillende natuurparken te vinden. De belangrijkste rivieren zijn de Taag in het noorden en de Guadiana in het zuiden.
Extremadura bestond reeds in de Romeinse periode. Mérida was een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Vele conquistadores, zoals Hernán Cortés, Francisco Pizarro, Pedro de Alvarado en Pedro de Valdivia waren afkomstig uit de Extremadura. Daardoor komen veel plaatsnamen uit de Extremadura ook voor in de Nieuwe Wereld. lees verder >>>