Portaal:Toerisme/Verblijfplaatsweek/49

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Het is tevens de grootste stad van het land en behoort tot de groenste steden van Europa. Een aantal bezienswaardigheden zijn de Berlijnse Muur, de Berliner Dom, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, het Holocaustmonument, Potsdamer Platz en Slot Charlottenburg.

Aan de Kurfürstendamm kan men uitgebreid winkelen. Exclusieve winkels van internationale modeontwerpers zijn te vinden in de zijstraten als de Fasanenstraße. Iets ten oosten van de Kurfürstendamm bevindt zich het Kaufhaus des Westens. Internationale designmode is te vinden in de Friedrichstraße, in het Quartier 206 en de Galeries Lafayette. Ook is er de Arkaden aan de nieuwe Potsdamer Platz met een breed winkelaanbod. Aparte mode, extravagant en creatief design is er in de vele kleine boetiekjes rondom de Hackesche Höfe in Mitte en de Kastanienallee in Prenzlauer Berg. Aan de Straße des 17. Juni is een vlooienmarkt.

Anno 2006 is Berlijn ook bekend als de uitgaansbuurt van Europa. De horeca heeft hier geen sluitingsuren en sommige zaken zijn 24 uur per dag open.

Lees verder!